Sista dagen..

Idag var jag och Kilian i ridhuset igen och idag var han riktigt trött. Det kändes redan när jag satte igång honom, att han inte hade samma scvung som han brukade. Så därför red vi inte speciellt länge heller!
Det var en fläck på dörren i ridhuset (från vattnet), och den tyckte Kilian var jätteläskig, så det reagerade han på varje gång i höger varm men bara en gång i vänster..haha! Förutom det skötte han sig riktigt bra och trots att han var trött kändes galoppen stor och luftig, riktigt kul!
I morgon ska Kilian få vila och jag tänkte tillbringa dagen med min kära granne, Sanna!
Det även dags att fira in det nya året i morgon och jag tänkte börja kvällen med att äta en god middag med familjen, och sedan ska jag iväg med Mimmi&Mimmi och träffa några, det ska bli riktigt kul!
Får hoppas att mina grannar i Gånsvik inte skjuter allt för mycket raketer så att våra stackars hästar kan få sova lite, haha!
Hoppas att ni alla får en riktigt rolig nyårsafton, för det tänker i alla fall jag ha!
Gott nytt år!

En mycket brun december!

Det är Såå tråkigt att det inte är någon snö.. Det är bara is, is, is.. och så hårt att man inte kan glra annat än o skritta ute.. Det var det jag gjorde idag.. igen! Kilian skötte sig bra, han var himla pigg i början, men efter en brant backe och läskig is som knakade lugnade han ner sig.
Igår red jag lektion för Katarina, det gick jättebra faktiskt! Han var riktigt lugn (och det borde han vara också, med tanke på hur mycket han har gått på sista tiden..) och skötte sig kanon! Mirre var där större delen av tiden och när han gick blev han ju såklart lite spänd, sprang och gnäggade osv, men lugnade ner sig relativt snabbt! Kändes riktigt skönt, och det var riktigt roligt att rida. Katarina tyckte att han hade större register (bättre rörelser, kan utvecklas mer) än vad Boss hade, och det är ju jättebra eftersom Boss hade 7-8 på sin gång när han gick som bäst!
Efter ridningen åkte vi till Sundsvall på mellandagsrean och medan jag och Jennifer var i Birsta city, så kollade mamma och pappa på grejer till badrummet!
I kväll var jag med Kåäz och hon färgade mitt hår, sedan såg vi på film och hade det mysigt! =)
Syyyyns, puss!


Juldagen

Igår var det alltså julafton, och jag började dagen med att kliva upp halv 7 för att (som alltid på julafton) åka med mamma och släppa ut/fodra hästarna i stallet! Sedan bar det av till ridskolan där det var frukost klockan 08.00, julskinka, bröd, varm choklad och gröt var som serverades. Tror att det var uppskattat bland många!
När vi åkte hem igen la jag mig och sov och jag sov till klockan ett, då for jag iväg och red. Kilian var för första gången helt ensam i ridhuset hela passet, och det tyckte han inte var speciellt kul.. ;) Han var jättepigg, bockade och drog iväg, men när jag ridit ett tag lugnade han faktiskt ner sig! Red igenom LC:1an och allt gick väl ganska bra förutom galoppen, då han blev lite extra pigg! Mamma fimlade lite på slutet, lägger upp den här!
På kvällen blev det julmat med familjen och sedan delades det ut julklappa. Det blev inte så mycket julklappar i år, men vi ska ju åka till USA i mars, så alla ville hellre spara pengar tills dess!
Idag red vi ut, men eftersom det fortfarande är så himla hårt ute gick det knappt att trava, så när vi kom tillbaka travade och galopperade vi i ridhuset cirka 10 minuter, idag skötte han sig superbra =)
I morgon ska jag rida Törnereds lilla ponny, Wilma, det ska bli jätteroligt!
Hoppas att alla har haft en lika trevlig jul som jag har haft! =)
Sköt om er!/Elon&Kilian

Tyvärr väldigt dålig kvalité (mobilkamera) ...

Dan före doppardan..

Igår red jag dressyr på Kilian, och när vi kom till ridhuset var det sex stycken ridskoleponnyer där inne och Kilian tyckte att de var jätteroliga! Men sedan skulle de ju gå, och eftersom Kilian inte gillar att vara själv blev han lite smått tokig.. Men efter ett tag kom Frida och Jack in och då lugnade han ner sig, men mamma och jag bestämde att vi ska försöka rida honom själv i ridhuset så ofta det går, så att han får vänja sig!
Hur som helst, när han väl hade lugnat ner sig så gick det riktigt bra, vi tränade på galoppfattningar på rakt spår (eftersom han kan det så bra på böjt nu) och det var väldigt svårt! Alla delar var tvungna att ligga perfekt, annars fattade han fel galopp, men tillslut gick det i alla fall!
Idag hade vi tänkt att rida ut och galoppera, men det hade frusit på rejält och det var mest is överallt.. Så det blev lite trav där det var snö, men Kilian var fortfarande jättepigg så då gick vi till ridhuset i stället. Där fick han trava och galoppera lite, och vi tränade lite skänkelvikningar i både skritt och trav, det gick ganska bra faktiskt=)
När vi gick hem var Kilian jättetrött, så jag hoppade av och ledde honom tillbaka till stallet.
Efter ridningen igår åkte jag ner på stan för att inhandla de sista julklapparna till mor och far, Linda V hjälpte mig att välja och var ett trevligt sällskap;) På kvällen blev det hemmamys med Sanna=)
I morgon är det Julafton! =D

Ja, såhär mycket snö har vi kvar..


Looov äntligen!

Tjeenis!
Det kändes kanooon när jag red dressyr i förrgår, Kattis tips hjälpte verkligen (taaack!) och skänkelvikningarna kändes faktiskt riktigt bra! Längtar otroligt efter att komma ut på tävlingsbanorna och se vad andra tycker om honom, för som hästägare tycker man ju alltid att ens egna häst är finast, haha!
Idag (eller om man ska vara ordentlig, igår..) red jag ut och skrittade i nästan en timma. Vi skrittade upp för en jättebrant uppförsbacke och Kilian tyckte att det var jättejobbigt! Får se om jag får in bilderna som min mor kbäppte på oss.
Trots många läskiga saker som båtar, is som gick sönder, rådjur mm så skötte han sig faktiskt riktigt bra! Det är verkligen jätteskönt att se hur mycket han har lugnat ner sig sedan han kom, för en vecka sedan.
I morgon (idag) ska jag rida dressyr igen, och nu är det ju lov, så jag tänkte försöka boka in nån/några lektioner med Katarina Bäckström eftersom hon också är ledig. Sista veckan är det ju Mariaträning  som gäller och jag längtar jättemycket.
I torsdags slutade skolan och det känns sååå skönt att ha lov i två veckor nu, men det känns jobbigt att veta att man har den jobbigaste terminen framför sig, men Nationella prov osv..
Syyns!

Slänger in en bild på Jennan och mig sen i torsdags när vi skulle vara lite juliga!

En mycket klok ponny

Idag var det uteritt som gällde igen eftersom det inte är några teoritider den här veckan..
Vi red samma väg som i lördags (Specksta) och idag var det Mycket läskigare, haha! Dessutom träffade vi på en traktor med snökedjor, men Kilian reagerade faktiskt inte så mycket som jag trodde att han skulle göra, men tanke på hur spänd han var.. Vi travade bara upp för backen eftersom det var så mörkt och Kilian blev riktigt trött, men när vi skulle gå ner var han såklart pigg igen ;)
Det känns som att vi börjar greppa skänkelvikningarna nu, kul att han är så fantastiskt lättlärd=D
Igår vilade han och då passade vi på att raka av honom den långa, fula pälsen. Han såg ut som en helt annan häst! Jättefin och smäcker blev han! Kilian uppförde sig fantastiskt bra, visserligen var han lite skraj i början när vi rakade ansiktet, men fann sig snart i situationen, han är så klok den lilla bebisen!=)
I morgon slutar skolan och jag tänkte passa på att rida dressyr innan ridlektionerna börjar klockan 15.00, det ska bli superkul!
Hoppas ni gillade filmen!=)
God jul (i förskott)

Slänger in en bild på Kilian innan han blev klippt=)

Ett Magnus Uggla fan kanske..?

Idag var det uteritt som gällde igen och Kilian var pigg och lite spänd. Det fanns ju såååå mycket läskiga saker att kolla på när det börjat skymma, haha! Vi red först på vägen och sedan upp i skogen. Kilian tyckte att det var superjobbigt att klättra och flämtade anfått när vi kommit upp.
På hemvägen tränade vi lite på skänkelvikningarna och efter nån gång var han tillbaka där vi slutat igår och gjorde det ännu bättre tom! =) Det var riktigt roligt!
När vi kom tilbaka till stallet spelades Magnus Uggla på radion och när jag gick för att lämna sadeln + tränset stod Kilian som ett ljus och bara lyssnade (annars brukar han ha lite svårt att stå still..) haha!
Laddade upp en galoppfilm från i fredags på Kilian, hoppas att den funkar!
I morgon blir det vila för honom, det kan han behöva!


Kommentera!! Puss=)

Julpynt, fika och duktig häst

Idag red jag dressyr i ridhuste igen, men först tog vi en tur upp mot bushållsplatsen och tillbaka. Kilian tyckte att det var jättespännande och trippade fram, det ska bli spännande att se hur han uppför sig i morgon då det kommer att vara mörkt ute..
Sedan kom vi i alla fall in i ridhuset och värmen! Vi skrittade först ett tag och idag var han inte alls lika nervös som innan. Han kändes riktigt fin! Vi började lite smått att träna på att flytta för skänkeln och jag måste bara säga det igen; Han är otroligt lättlärd! Efter nån gång verkade han ha fattat vad han skulle göra, men vi flyttade bara några få steg. Det gick ganska bra i både skritt och trav.
Kilian skötte sig bra under hela ridpasset och började söka sig neråt ännu mer, slappna av och jobba i bättre form, något enstaka bus i galoppen kanske, men han är ju bara fyra! 
När vi kom tillbaka till stallet var Kattis där och jag passade på att fråga lite som jag undrat över och hon gav mig jättebra tips som jag ska testa nästa gång jag rider honom.
Vid tre-tiden var det dags för julpynt och det vart riktigt fint och mysigt i stallet=) Sedan gick alla vi som pyntat upp och fikade jättegott fika hos Olle och Lena. Tack så mycket!
Nu på kvällen tog jag mig ett bad för att tina upp mina mörbultade muskler, och nu känner jag mig helt slapp i varenda muskel haha ;)
Mamma tog lite kort idag när jag red och jag får se om jag hinner ladda upp bilderna ikväll, annars kommer de nog till veckan!
Hare bääst puss!
btw, säg till om du också vill finnas med bland länkarna så länkar jag gärna till dig=)

Med väntande blåmärken..

Ja, nu sitter jag här och har ont i större delen av kroppen pga det som hände idag;)
Jag tänkte ta med Kilian på våran första uteritt och eftersom han nästan aldrig varit ute i skogen förut (sa de som hade honom innan han kom hit) tänkte jag att vi skulle galoppera en ganska brant galoppbacke, för vad skulle kunna hända?
Kilian var jättepigg och tyckte att det var superroligt, tills han fick syn på något läskigt i diket.. Jag som är van vid att stå i mycket lätt sits och framåtlutad över halsen på Boss gjorde ju likdant på Kilian, så jag for ju av såklart.. Detta tyckte Kilian var lite läskigt så han började bocka och sparka, och såklart hade jag turen att bli träffad av en hov.. mitt på rumpan ;)
Kilian sprang iväg en bit, men när jag ropade på honom kom han tillbaka och stannade vid mig ( :D ) så att jag kunde hppa upp igen. Denna gången tog vi det lite försiktigare och det gick hur bra som helst, men han var fortfarande väldigt pigg, och jag började tvivla på om denna ponny nånsin skulle bli trött? Så vi tog en tur förbi ridskolan också, för att se hur han reagerade på bilar (mycket posetivt), och när vi vände och nästan var hemma var det som att någon tryckte på "Off-knappen". Jag hoppade av min lilla ponny och ledde honom resten av vägen.
När jag kom hem åkte vi i familjen Granstrand till Birsta och shoppade lite julklappar (dock var det mest de som handlade, eftersom jag, som vanligt, var ganska pank.. ;) )
I morgon ska vi julpynta och ikväll ska jag ha en lugn myskväll med stackars Sanna (som är sjuk, krya på dig!! ).
Vi ses Puss

(Jaa, jag ska försöka fixa bilder/film så snart som möjligt.. ;) )


Första ridpasset i Härnösand

Idag red jag Kilian för första gången sedan han kom hit, till det kalla Härnösand.
Han verkade väääldigt frusen, men det är ju inte så konstigt, han är ju väldigt kortklippt och van vid att stå i +grader nere i gbg ;)
I början var han vääldigt spänd och jag kunde inte ens röra skänkeln utan att han for iväg, men efter att ha skrittat och travat några varv började han frusta och lugnade ner sig. Det kändes som att han började jobba bättre idag än sist jag red honom, han sökte sig mer neråt, så det blev lättare att rida honom i lite lägre, rundare form. Han var jättefin i galoppen, dock hade vi lite problem med fattningarna, men det löser sig nog :)
Kattis och Katarina var och kollade på honom, och de tyckte att han såg jättetfin ut, så det var jätteroligt att höra!
I kväll ska jag på disco på kåken, så vi syns där Puss!

Första mötet..

Mamma och jag var ju ute och åkte i landet förra helgen, först var vi i Skåne och sedan åkte vi till Göteborg, där provred vi alltså Kilian som var dne sista hästen jag skulle rida. Mitt första intryck av honom var att han var väldigt lik Boss,  men omusklad och med stort huvud (dock var det hans långa päls som gjorde det). Amanda red honom först och jag tyckte att han rörde sig bra, men var väldigt osäker på om vi skulle passa ihop.
Tillslut var det alltså min tur att hoppa upp, vi fick länga lädrerna typ 5 hål!
I skritten hade jag nästan bestämt mig för att vi inte skulle köpa honom, han va trippig, obalanserad och spänd. Men sedan satte jag igång i trav och jag var fast!! Vi red en skänkelvikning och en ökning som inte var fy och skam och lite senare fick jag veta att han aldrig gjort det förut, men det visade ju bara på hur lättlärd han var.
Kilian lyssnade uppmärksamt på alla mina hjälper och mamma, som stod på andra sidan, kunde se enda därifån att jag hade bestämt mig för honom.
När jag hade ridit klart pratade vi ihop oss med hans ägare, Katarina Andersson, och vi bestämde att vi skulle få ta honom på prov till den sista Februari, och att han skulle besiktigas samma vecka för att eventuellt åka ner på onsdagen.
Kilian gick alltså igenom besiktningen och kom ner till mig på torsdag kväll, Och jag var överlycklig !

Välkommen till min nya blogg!

I stället för att skapa en hemsida som många andra jag känner tänkte jag göra en liten blogg om mig och Kilian istället. Om våra tävlingsresultat, hur träningen går osv=) Allt som hör till när man har häst helt enkelt!
Jag tänkte börja med att skriva lite om honom..
Han heter alltså Thorup´s Kilian och importerades från Danmark till Göteborg maj-07, då han blev inriden av Amanda Andersson (mkt duktig och rutinerad hoppryttare). Han är efter Røgild´s Kilimanjaro, och är en Dansk Sportponny född 2003, valack.  Kilian är en fux med bläs och han är ca 146 cm hög.
Hur som helst, idag kom han alltså. Thorup´s Kilian. Han verkade jättelugn när jag gick med honom, trots mörker, kyla och snö. Han har ju aldrig sett snö förut, så jag blev förvånad över hur bra han tog det! Men det kanske blir mer reaktion i morgon.. ;) Jag längtar jättemycket efter att få rida honom, och det ska bli superkul att se vad alla kommer tycka om honom, och framförallt - om de kommer se skillnad på honom och Boss?
I morgon har jag NO i tre timmar, jag vet en som inte kommer att kunna koncentrera sig i alla fall...
Vi hörs och syns =)
btw,, ska försöka få upp bilder så fort jag kan;)


RSS 2.0