Snart tävlingsdags !!!

Åååh, jag är så himla peppad, ska bli så sjukt roligt! På lördag smäller det, LB:1 och LA:1 ska jag och Kilian rida, i Kungsnäs.

Red dressyr i måndags och foten höll som tur var, men Kilian kändes lite stel. Dock är det inte så konstigt eftersom jag inte hade ridit ett riktigt pass på en vecka..
Igår red vi upp för Specksta och tränade övergångar och idag blev det yttligare ett dressyrpass.

Hade tänkt rida ute i paddocken, men eftersom det var lektion där ute så red vi inne i stället.
I början var han lite stel och seg, som i måndags, men efter lite "pepp-talk" med mamma, som påminde mig om Mads-träningen, gick det mycket bättre och på slutet kändes han riktigt fin!
Kunde till och med rida med spö och ta av mig jackan utan att han blev rädd.

Jag älskar min lilla ponny och jag älskar att det äntligen är VÅÅÅÅÅÅR<3



Åskådare på Timrå

Fick vara åskådare/funktionärssällskap till mamma (kunde ju inte göra så mycket pga foten..) idag i stället för att vara med och tävla.
Var såhääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääär avundsjuk på de som red, jag vill också !!!!! :(

Jättefint väder och som vanligt massa trevliga människor, många som tyckte synd om mig också ;)

Såg jättemånga fina b-ponnysar idag, den som vann LC:1an var min favorit och hette Oscar. Både mamma och jag blev sjukt imponerade av både ponnyerna och de små tjejerna som red dem. Jätteduktiga, verkligen! Kul att dte finns återväxt, det kanske finns hopp för ponnydressyren i mittsvenska ändå?
Min nya favorit, Napoleon (ryttare Mimmi Dufva), en sexårig c-ponny, var också med. Hans andra tävling någonsin och han skötte sig jättebra och var jättefin. Kommer gå jättebra för honom och Mimmi när de fått lite mer rutin, säsongen började bra med en andraplats i LC, grattis!

Ikväll blir det tacomiddag och mys med Sanna. 

None
förra året i Övik

suuuuuuuuuuuuuur

Testade att rida igår, men blev tyvärr inge gladare för det..
Mamma fick kasta upp mig (lånade Harald av ridskolan för mitt och Kilians bästa.. ;) ) och i skritten gick det bra, men i trav och galopp måste man ju svikta så med foten så det funkade inte. Hamnade jag minsta fel så gjorde det skitont och det ledde till att jag bara satt och spände mig, något som inte rekomenderas på Kilian..

Så jag har fått stryka mig, känns helt sjukt jävla tråkigt, är hur ledsen och besviken som helst, men fast besluten om att åka till Kungsnäs den 3 maj istället!

Justdet, var ju på sjukhuset i onsdags kväll också. Läkaren sa att jag skulle gå på kryckor i minst en vecka, inte rida och att jag inte skulle kunna röra mig helt normalt (tex snabba sidosteg) på 3 månader och inte vara helt frisk förren till hösten?!!! 
Dock har jag gått omkring ganska mycket utan kryckorna nu eftersom jag tycker att de är så jävla jobbiga att gå med, sålänge det inte gör ont kan det väl inte vara någon fara?

Kommer i alla fall att åka till Timrå och vara funktionär och kolla lite i morgon, kommer säkert bli grymt avundsjuk, men bättre det än att sitta hemma..

Igår och idag var jag hemma från skolan eftersom vi har alla lektioner 6 trappor upp och ingen hiss.. Har solat, pluggat, bakat och ätit mest hela dagen. Är helt sjukt uttråkad nu, vill röra på mig !!!

FANFANFANFAN

Helvete, jag har sagt det förr och jag säger det igen; jagmåste vara världens klantigaste människa..!!!
Idag på skolan missade jag två trappsteg och landade på sidan på vänsterrfoten och det knäckte till ordentligt.
Skolsköterskan lindade foten hårt och sa att det nog var en kraftig stukning, men vi ska kolla upp den på sjukhuset ikväll för säkerthetsskull..
Fick kryckor och min starka pappa fick bära mig ner till busshållsplatsen så att jag kunde ta bussen hem ;)

Känns så sjukt jävla typiskt, nu när det bara är 2 dagar kvar till Timrå och Kilian går så Sjukt bra. HELVETE !!!!!
Hoppas verkligen att jag blir frisk snabbt så att jag slipper stryka mig..

Sonnyträning dag 1 & 2

I helgen har det varit träning för Sonny Åkerström ute i Stall Svedjes fina ridhus.
Träningen har varit jättelyckad och det verkar som att alla var riktigt, riktigt nöjda.

Igår var Kilian spänd redan när vi skulle lasta eftersom det kom en cross precis då..
Han gick dock snällt på och han och Cayenne stod snällt hela vägen ut!

När Elin, som red före mig, hade gått ut blev han helt hysterisk. Han sprang mest och gnäggade, for iväg och spände sig för allt som gick att spänna sig för och lite till.. Lastbilarna som körde utanför hade väl lite med det att göra..
Sonny sa åt mig att istället för att bromsa skulle jag böja honom jättemycket innåt och banka på med innerskänkeln för att få honom att lyssna på mig istället för allt annat.
Det kändes lite fel att skentrava på en volt med jätteböjd hals när han redan var uppstressad och dessutom driva på honom ännu mera?! Men det funkade, såklart ;)
När han hade lugnat ner sig hyffsat fick jag rida lite serpentiner och vara jättenoga med att forma ordentligt och inte bromsa upp honom.
Jobbade bara i trav och han blev riktigt fin när han spände av!

Idag kändes det som att börja där vi slutade igår, han var mycket lugnare idag även om han sprang och gnäggade lite.
Vi fick rida förvänd galopp på volt och jag var helt säker på att det inte skulle gå, men det gick, jättebra faktiskt! 
Sedan fick vi rida lite skänkelvikningar och hörnpasserings-volter på cirka 5 m. Jag kan ju säga att när man ridit cirka 20 varv på en sån volt och sedan gå ut och rida skänkelvikning på diagonalen inte är det lättaste.. Kändes som att hela ridhuset vinglade!
Tillslut fick vi äntligen till skänkelvikningarna riktigt bra och då tog vi lite galoppjobb på volten där jag fick ställa ordentligt i innersidan tills han släppte. 
Kilian blev superfin på slutet, riktigt bra ryggverksamhet och shwung!

Som vanligt när jag tränat för Sonny har jag fått många nya "aha-upplevelser", så sjukt kul och JOBBIGT att träna för honom. Så trött som jag var idag har jag nog aldrig varit tror jag..

Längtar tills han kan komma nästa gång!!

Filmen

Här kommer den!

Träning på Björkbacke gård

Igår åkte jag, Kilian, mamma, Eva och Moa till Björkbacke gård för att träna för Sigrid Bergåkra Berglund.
Det var som alltid jättekul att träffa Sigrid igen och framförallt att träna för henne, hon är alltid så himla posetiv!

När jag började passet var han jättepigg (konstigt nog är han bara det på Björkbacke?) och ofokuserad, men då fick jag skritta på en fyrkant framför Sigrid och verkligen kontrollera varenda steg han tog.
Det lugnade ner honom och fick både honom och mig att koncentrera oss.
Efter skritten fick vi galoppera och öka och minska volten lite innan vi fick rida en jättenytittig övning innanför fyrkantspåret där jag skulle minska galoppen så mycket som möjligt några steg och sedan gå fram i vanlig utan att han vinglade. Lättare sagt än gjort (som ni ser på filmen..).

Vi fortsatte med lite skänkelvikningar och tillsist travökningar (eller ja, ökningar och ökningar.. det är inte direkt våran starkaste sida..).

Sigrid tyckte att vi verkligen var på rätt väg med formen och att han hade musklat på sig.
Är så grymt motiverad nu, vill bara träna och tävla hela tiden!

Håller på och trixar med en film från träningen, kommer nog snart! :D

Ingen film, bara bild

Vet inte vad det är med mig och tekniska saker.. Inget verkar vilja fungera när jag ska hålla på med det?
Bara cirka halva filmen blev uppladdad och banden på kameran var sämre än vad jag trodde och hackar som fan, så det blir ingen film, inte än i alla fall.
En bild lyckades jag dock klippa ut!

I morgon bitti åker vi till Timrå för att vara med på klubbdressyr och öva lite inför 2009s tävlingsdebut, ska bli skitkul!



LOOV

Åh vad skönt det ska bli med lov, inte för att jag haft en speciellt ansträngande vecka, men ändå.. ;)
Måndagen och tisdagen hade jag bara en lektion och idag hade jag matteprov, 15 minuters administration, uppvisande av en pjäs på svenskan, Massor av fika och sedan slutade vi. Dessutom börjar vårat lov en dag tidigare än de flesta andras, redan i morgon!!

Tänkte därför passa på att rida dressyr imorgon när det är ledigt och kanske till och med tomt i ridhuset?
På eftermiddagen ska jag och mamma till Sundsvall för att äta på någon restaurang och sedan på föreläsning med Försprång Mittsvenska-gänget, blir nog intressant.

Har en del träning inplanerad på påsklovet faktiskt, men det behövs ju när tävlingsbebuten för i år närmar sig med stormsteg (25 april, Timrå)!
Måndag är det klubbtävling i Timrå där vi ska rida Dressyrryttartest och LA:1, tisdag träning för Sigrid och lördag-söndag träning för Sonny.

Min pappa har inspirerat mig till att börja träna Kilian på "hundvis" (belöna bra beteende för att förstärka den posetiva upplevelsen), så idag flaxade och klappade vi med armar runt honom samtidigt som vi gav honom morötter. Tillslut reagerade han inte alls =)

Ska försöka ladda upp filmen från i helgen snart, om ni är intresserade..;)


Fotograf: Nina Lodin

Mads-träning på Björkbacke

Igår och i fredags var det träning för Mads Hendeliowitz på vackra Björkbacke gård.
Det har varit två mycket lärorika och roliga dagar och jag tror nog att de flesta håller med mig om att det är synd att inte Mads kan komma upp oftare..

Dag ett (fredags) hämtade vi mads på Midlanda och körde honom ut till Björkbacke.
Kilian hade ju inte gått ordentligt på ett tag, pga sjukdom och dåliga teoritider, så han var lite överladdad och "igenproppad", när Kilian vilar så sätter piggheten sig till 80 % i huvudet och då blir han jätte spänd, ofokuserad och seg.
Kändes jättedåligt när jag red fram honom själv, men sedan fick jag hjälp av Mads och då "gick proppen" (efter några hopp och skutt.) och han blev skitfin!
Red massor av skänkelvikningar för att få honom uppmärksam och fick dra tillbaka armbågarna för att kunna bli mjukare i handlederna och försöka att inte spänna mig så mycket i knät för att få bättre användning av mina skänklar.
Otroligt vilken skillnad det blev, jättekul!

Dag två fortsatte vi där vi slutade på fredagen, förutom att nu verkade det som att någon hade petat i Kilian raket-piller. Han var sjukt pigg, längsen han var sådan, så uppvärmningen blev lite slarvig och det fick jag lite skäll av Mads på.. ;)
Vi tränade massor på att jag skulle lära mig hålla koll på alla delar och vi red jättemycket olika rörelser och övningar hela tiden, ingen vila här inte!
Kilian blev grymt fin och jättekänslig, superroligt!!

Mads tyckte att det var jättemycket bättre sen han såg oss hos Sigrid (förvånad över att han kom ihåg oss), att jag hade en bra sits och att Kilian var en ponny med jättestor potential, kul va? :D
Han tyckte att vi skulle rida FEI, men jag sa att jag inte tyckte att vi var redo för det än. Fick dock lova honom att vi skulle starta det senast i augusti.


Nästa gång han kommer ville han testa att rida Kilian så vi frå väl hoppas att han sköter sig, än så länge är det ju bara Sigrid som ridit honom och inte ramlat av haha ;)

En mycket rolig, peppande och lyckad helg, får se om jag orkar ladda upp någon film!=)

RSS 2.0