Försprång Mittsvenska

Fyfan vilken jobbig skoldag..
Hade först referatprov, sedan prov i Information & layout och därefter satt jag kvar i typ en timma och gjorde klart min uppsats på Turismen..
Men det känns skönt att ha det avklarat i alla fall.

Kick offen var jätterolig och lyckad, hoppas att alla hade lika roligt som jag! :D
Vi började med att bowla på O´Learys och sedan begav vi oss till Biteline där vi käkade en god middag och såg lite på hockey.
Sjukt roliga tjejer och det ska bli jättekul att komma ut och tävla nu när man känner alla lite bättre (dock är jag inte så peppad på själva tävlandet eftersom dte går så dåligt att rida för tillfället).

I morgon har jag hemstudiedag och då har jag planerat sovmorgon, rida, fika med Madde och på kvällen tänkte jag unna mig Ben and Jerrys glass, MUMS!
Visste ni förresten att det kommer en ny smak vecka 10? Ska bli spännande att prova..


Sovmorgon

Grymt skönt, hade sovmorgon idag!
Gick dock upp tjugo över åtta för att hinna rida innan bussen till Sundsvall gick, det är ju så dåligt med teoritider i veckan..

Red i cirka 30-40 minuter och försökte jobba på att få in baken och inte hålla i innertygeln, främst i galoppen. Gick lite si och så, för det mesta kändes det as dåligt, men ibland så gick det!
Känner mig dock väldigt opeppad att träna just nu, känns som att jag har så sjukt mycket annat att tänka på OCKSÅ.

Sov bara två timmar mån-tis så mamma köpte nåt naturläkemedel som skulle hjälpa mig att somna, testade det igår och sov jättedjupt och skönt. Underbart!
Hoppas bara att jag inte blir beroende..

I morgon har "Försprång Mittsvenska" kick off. Vi ska spela bowling och sedan käka middag på Biteline, blir nog roligt, det borde det bli med tanka på vilka som kommer :D

Sussyträning mm

Hade en grym födelsedag, tack alla som var med och firade mig, det var jätteroligt!=)
Fick tre paket (med 4 i varje) dammsugare, haha! Och lite annat smått och gott, bland annat en digitalkamera och ett pannband (till Kilian).

Sussyträningen gick inte spciellt bra någon av dagarna..
Dag ett var både jätteokoncentrerade, inte så konstigt kankse med tanke på att jag fyllde år! Dessutom mådde jag jätteilla efter att ha vräkt i mig massor av gosaker på morgonen. Lovade mig själv att inte göra samma misstag på söndagen, men på söndagsmorgonen hade jag glömt bort mitt löfte och efter passet trodde jag att jag skulle spy och/eller svimma. Usch!
Galoppjobbade jättemycket på söndagen, som gick något bättre än lördagen, och både jag och Killis var jättetrötta efteråt.

Till veckan är det jättedåliga teoritider så Kilian får nog ta det lugnt några dagar nu, kan kanske båda behöva..

Grattis mig själv!!!

Har varit vaken/halvsovit i typ en timma nu, men tillslut gav jag upp och smsade mamma att jag var vaken och att jag ville att de skjulle komma nu. Tyvärr är inte resten av min familj liga morgonpigga som jag och mor, så hon sa att hon inte kunde väcka dom än..
Därför tog jag fram min lilla laptop och började blogga ist!

Dagens planering ser ut såhär:
09.00 (förhoppningsvis inte senare..) Väckning och presenter, baka en till tårta
11.45 Åka till stallet
12.30-13.00 Träna för Sussy
14.30 Sanna kommer och hjälper mig med det sista och för att provsmaka våran specielgjorda egna tårta ;)
15.00 Kommer cirka 10-12 av mina kompisar för att gratta mig :D:D
19.00 Äta thaimat och se på Wild Kidz samt Melodifestivalen med Sanna, Max, Kåäz och ev några fler.

Mysig dag va?

Känns som att jag kommer äta mest hela dagen, det började redan igår med att mamma köpte Ben&Jerry´s glass (half baked) som tidig födelsedagspresent/belöning för att jag fick MVG på administrationsprovet :D:D:D:D:D (som jag f.ö bara haft 2 lektioner i, ganska bra va?) som jag och Sanna åt upp. Dessutom åt vi (jag..) bullar, muffins och popcorn också och såg på nya favoritfilmen - Bolt.

Nej, nu får de ta och komma snart...


Hoppas jag får många såna här, annars blir jag besviken. Har sparat mig i två veckor !!

Ridsportgala

När jag ändå håller på och skriver vill jag bara påminna alla om att boka biljetter till Mittsvenskas ridsportsgala och när ni ändå är inne på hemsidan kan ni ju nominera någon som ni tycker bör uppmärksammas lite extra.
Gå in och läs på Mittsvenskas hemsida för att veta mer om galan och nomineringarna.


Trött

Känner mig grymt trött för tillfället, hela dagen har typ känts så, men jag antar att man måste ha såna dagar också, när man är trött och less på allt..? Då uppskattar man de andra dagarna mer!

Igår longerade mamma min PIGGA häst för att jag skulle få lite tid att plugga, gick över till Sanna och gjorde det. Blev dock inte lika mycket plugg som det var tänkt eftersom vi (mest jag) var så sjukt trötta.
Slutade med att vi gjorde havreflarnssmet/chokladbollssmet och åt istället.. GOTT

Provet igår kändes ganska bra, hoppas att läraren tycker detsamma bara.. Är mer nervös inför matteprovet på fredag, ekvationer är inte min starka sida.

På torsdagar åker Max tidigare till skolan än vad jag gör eftersom han har specialidrott på morgonen, så idag på bussen satt jag faktiskt och försökte lära mig ekvationerna.
I början blev jag mest frustrerad för att jag inte förstod, men sedan började bitarna falla på plats. Känner mig i alla fall ganska duktig för att jag pluggade på bussen, inte många som gör det ;)

Om två dagar fyller jag år, längtar sjuuuukt mycket, ska bli så himla roligt. Jag älskar verkligen att fylla år!!

På skolan

Sitter på skolan och bloggar, vi har rast nu =)
Känns som att det är as mycket att göra just nu och det är väl därför uppdateringen är lite dålig..

Gick bra att rida i söndags, han var riktigt fin vissa stunder och den förvända galoppen gick bättre och bättre, dock långt ifrån bra!
Igår fick han vila eftersom det var -18 och idag ska vi nog ta en promenad med honom.
Sedan tänkte jag ägna resten av eftermiddagen/kvällen till att plugga inför administrationsprovet som jag har i morgon.
Wish me luck!!

Dagen började med att jag upptäckte att jag ställt klockan en timma för sent och därför missade jag bussen och kom cirka 45 minuter försent till lektionen.. Som tur var hade de "bara" engelska och hade "bara" haft muntliga övningar.
Känns som att bussarna jobbar emot mig, igår hände en annan sak som jag inte tänker skriva för jag skäms så mycket haha!

Om fyra dagar fyller jag år !!!!

Stolleponny

Red i ridhuset idag på min pigga ponny.
Han var jättepigg att skritta dit på, men lugnade sig när vi kom in i ridhuset.
Red ganska mycke sidvärtsrörelser och övergångar i början och han kändes kanonfin. Har ju bytt bett nu igen och det kändes mycket bättre nu :)
När jag ridi i en halvtimma knackade det på dörren precis när jag red förbi och Kilian, som fortfarande var väldigt på hugget, blev såklart rädd.
Inte blev det bättre av att dörren öppnades och att hästen som kom in också var en pigg unghäst..
Blev några rusningar efter det och Kilian tyckte att den nya hästen var jätteläskig. Tyckte lite synd om Mia och hon med unghästen då Kilian skrämde upp dem några gånger, men det är väl sånt som händer..

Hoppas på ett lugnare och mer effektivt ridpass i morgon ;)

Vårkänslor

Fick faktiskt lite vårkänslor idag när jag och Max gick till bussen. Det droppade från taken och solen lyste, jättemysigt!!=)

Eftersom jag sltade tidigare idag kom jag hem när det var ljust och då passade jag på att rida ut en sväng på min laddade ponny som tagit det lugnt två dagar nu (promenad en och vila igår).
Pigg som tusan var han, men höll sig i skinnet!
Tog Speckstabacken och travade och galopperade uppför. Han blev sjukt stark, men det gick bättre när jag flyttade honom och höll på, då fick han tänka på annat.

Skolan går jättebra, eller det är ju jobbigt för jag ligger ju efter, men jag trivs skitbra och ämnena är jätteroliga!
Lite skillnad mot lärlingsprogrammet, vecka 8-9 har jag fyra prov, det är mer än jag hade på hela höstterminen, haha!

Ikväll ska jag och Sanna träna på våra skridskorskillz och se på Let´s Dance. Om 8 dagar fyller jag år!!!!=D=D

HP08B

Så heter min klass :)
Dagen slutade bra, men började mindre bra..

Det började med att en propp gick så att jag fick lite panik i sminkningen, sedan fick jag veta att Max had försovit sig och inte skulle vara med på idrotten. Drefter så hoppade jag på 1an som gick mot Alnön, jag skulle ju mot Bergsåker!!
När bussen äntligen vände och åkte förbi inne i stan så missade jag att kliva av och åkte hela jävla vägen ut till Bergsåker, vände ochtillbaka igen.
När jag äntligen kom av så hittade jag inte skolan och fick fråga mig fram och Tillslut hittade jag, PUH.

Klassen verkade gullig och jag tror att ämnena kommer passa mig bra!

Eftersom jag slutade så sent så gick jag bara en promenad med Killis idag.

Snöoväder

Fyfan vilket jävla väder det är, och två dagar i rad!! Sommaren känns vääldigt långt borta just nu..

Idag tapetserade vi (mamma och pappa ;) ) klart mitt rum och sedan åkte jag och pappa till badhuset för att simma. Simmade 40 längder på 30 minuter, snabbare än vad jag brukar simma iaf!

Efter simningen åkte jag och mamma till Killis. Stackarn var helt täckt av snö och verkade jättefrusen.
Red i ridhuset idag igen, tror inte att någon frivilligt ger sig ut i det här vädret?
I början var han ganska loj, förmodligen tog gårdagens pass väldigt mycket mentalt på honom. Efter lite övergångar och sidvärtsrörelser piggnade han dock till och blev riktigt fin, fick jättefin trav på slutet :D
Vi tränade lite lägningar i traven och lite förvänd galopp, han har väldigt svårt för den förvända och eftersom jag vet det så mesrider jag bara och släpper iväg honom så det blir aldrig bättre.. Får ta det med en tränare så jag vet hur mycket jag ska hålla ihop honom!
Både Kilian och jag var nöjda efter dagens pass i alla fall!

I morgon börjar jag på Handelsprogrammet i Sundsvall, är inte så nervös än faktiskt, men det kommer väl. Håll tummarna för att allt går bra och att jag trivs!

Första ridpasset

Idag longerade jag bara Kilian, vågade mig inte upp första dagen efter 2 veckors vila.. ;)
Han var pigg, som väntat, och nog väldigt glad att få röra på sig!

På kvällen åkte jag till Sundsvall för att vara med på Timrås "Ponnytävlingsryttare-kickoff". Det var jättetrevligt och roligt, vi var på Laserhallen och kvällen avslutades med middag.

Idag tänkte jag longera lite innan jag satt upp och red, men jag hann inte mer än skritta några varv i ridhuset innan dörren slets upp och de som skulle vara med på hoppträningen kom in och började bygga bana..
Blev inte så mycket vettig ridning, travade mest omkring och försökte att inte rida in i de som var där nere.
Jag blev jätteimponerad av Kilian som skötte sig superbra trots att det hände så mycket.

I morgon hoppas jag att det är mindre folk i ridhuset så jag får trimma lite ;)
Nu ska jag till Sanna och sedan ska vi käka på Subway innan det blir melodifestivalen!

Idag kommer Killis!

Har nyss klivit upp och sitter och käkar frukost.
Känns som att den här dagen kommer bli lång för idag kommer Kilian :D:D Han kommer med en lastbil runt 5-6 ikväll, läängtar!!!!

Har kikat lite på tävlingsäsongen och behöver jag säga att jag är taggad? Är så sjukt sugen på att träna och tävla!!
None

Semmeldagen

Är det någon som vet när semmeldagen är?


Framtida handelselev?

Idag var vi i Sundsvall och kollade på skolan och fick lite mer information om programmet. Allt verkade jättebra och de trodde inte att det skulle bli några problem för mig att börja där! =) Ligger ju såklart efter i flera ämnen, men eftersom jag ska gå där i tre år så har jag ju lite tid på mig att läsa in dem..
De skulle ringa tillbaka i veckan och bestämma när jag ska börja!

Efter besöket på skolan mötte vi upp pappa och hade en lunchdejt på Texas Pizza (? pizzabuffé). Smarrigt och perfekt när man bara kan slänga allt där det inte är någon fyllning och bara äta det goda, haha!
Eftersom mamma skulle på intervju klockan två gick jag en stund på stan också. Hade bara tänkt gå i typ en timma och titta lite och sedan sätta mig på pappas jobb och dricka choklad, men jag vet inte hur jag tänkte när jag gjorde upp den planen..
Tiden bara flög iväg och plötsligt ringde mamma och då hade jag gått på stan i två timmar och hade nog kunnat gått ett tag till, men jag får skylla på att det var rea!
Fyndade sjukt mycket idag, ännu mer än vad jag brukar göra! Byxor 49:- (!!!), topp 50:-, topp 70:-, halsband 50:-, örhängen 25:- och pumps (ännu ett par till min enorma skosamling..) 49:- (!!!)...


Gulligt

Läste nyss kommentarerna på mitt inlägg om att jag flyttar hem, blev jätteglad! =)
Känns ännu bättre att komma hem när jag vet att många andra blir glada också, då känner man sig uppskattad!

Måste bara säga att om 20 dagar fyller jag år (den 21 februari alltså), längtar!! Dock fyller jag en ganska tråkig ålder om man kan säga så.. 17 är lixom mittemellan två åldrar (16 - övningskörning, 18 - körkort, krogen mm), det händer ju inget speciellt!
Högst upp på önskelistan står faktiskt dammsugare, och jag menar verkligen inte dammsugare som suger damm,  (det trodde Jennan)!
Helt sjukt, jag tyckte inte ens om dom förut, men nu vill jag bara äta dom hela tiden, så jävla goda !!!!

Kom på för någon timma sedan när Sanna frågade vad jag önskade mig att förra året hade jag också en period då jag var helt "besatt" av en sötsak, men då var det chokladbollar (såna där delicatobollar). Tror jag fick typ 8 styckten när jag fyllde år haha.. ;)
Har ni något sånt där som ni kan äta hur mycket som helst av utan att ledsna?


Abstinens

Jag har verkligen abstinens, är så sjukt träningssugen, vill ha hit Kilian NUUU!!

Blev inte bättre av att jag igår följde med mamma till Sundsvall för att hämta om Mads och skjutsa honom till Timrå där han hade träningar hela kvällen.. Mads är en sån himla duktig tränare, det är roligt när man ser vilken enorm skillnad det kan bli bara av att ändra en pytteliten grej!=)
Ska bli skitkull att vara med nästa gång han kommer. Jag red ju för honom när han var hos Sigrid och hade clincic och jag kan verkligen rekomendera honom!

Efter gårdagens intag kände jag och Sanna idag att vi var tvugna att motionera lite, så vi gick ner till badhuset och simmade 50 längder och gick sedan hem. Duktigt va?
Jag älskar känslan i kroppen efter ett hårt träningspass!

Som ni kanske märker mår jag sjukt mycket bättre nu, känner mig så himla glad och framförallt Tacksam! Jag uppskattar allt så sjukt mycket mer nu, är verkligen jätteglad att jag bestämde mig för att flytta hem igen. Nu behöver vi bara få hit Killis så blir allt perfekt..
I morgon ska vi i alla fall hämta mina saker i Simeå och på tisdag ska jag och mamma på möte med Åkersvikskolan i Sundsvall för att se om jag kan börja på deras Handel-turismprogram.

Nu ska jag sluta skriva och koncentrera mig på filmen, en av världens bästa filmer, Pretty Woman.


RSS 2.0