Stockholm får vänta tills i morgon

Yepp, resan blir framskjuten tills i morgon i stället eftersom clinicen blev inställd.
Känns skittråkigt, men det är väl sånt som händer..

Gissa vem jag har ridit idag?! Primavera!!
Helt sjukt, jag redc på Frush och Sigrid på Primavera och så frågade hon om vi skulle byta hästar ett tag. Då tänkte jag att hon ville väl bara hoppa upp på Frush och rida igenom honom lite och så skulle jag få skritta Primavera, men det var snarare tvärtom!
Jag fick skritta, trava och galoppera på henne och hon var jättejätterolig att rida. Sjukt känslig och jättefin=)

Ska snart hoppa in i duschen, kvällsfodra och äta middag, men först tänkte jag att jag kunde skriva om hur en vanlig dag på Bergåkra gård ser ut. Så jag skiver om idag..

07.00 Morgonfodring, frukost efter det för oss som jobbar
08.00 Utsläpp av hästar, mockning och göra i ordning mat åt de som går in på kvällarna
Därefter är det lite olika om vad som händer, idag kom hovslagaren så vi fick ta in Macaroni och Madonna (hennes föl), Ids, Pelegrino och Kilian (Kilian var jättesnäll).
11.30 Sigrid och Erika red Ids och Clinton
12.30 (ca) Jag och Sigrid red Frush och Primavera
13.30 lunchfodring, släppte ut och Sigrid tog kort på Madonna
14.00 Jag tog in Loreado och red honom, Erika longerade Martin och vi pysslade med lite andra saker däremellan
16.30 Jag longerade Sieger
17.00 Alla hästar fick komma in och äta, jag tog ut Kilian på en promenad och därefter smörjdes det träns mm i sadelkammaren.

Ja, det där var väl på ett ungefär, men det känns so att jag glömt jättemycket, man har verkligen fullt upp hela dagarna, men det är såå roligt!

Nä, nu ska jag duscha, vi hörs!

Stockholm, here I come !!

Jag och Erika ska alldeles strax ut och släppa ut hästarna, men först tänkte jag passa på att uppdatera bloggen lite.

I helgen var jag här och jobbade.
Lördagen var väl som vanligt, men på söndagen packade vi lastbilen med tre fyraåringar, två nervösa ägare, jag själv och Sigrid och begav oss till Enköping där Sigrid skulle rida dem i fyraårschampionatet.
Det var jättespännande, roligt och annorlunda att få se en sådan tävling. Blev sjukt imponerad av hur duktiga alla fyraåringar var. När Kilian kom till mig kunde han inte ens galoppera på volt, men de här kunde tom minska och öka volten?!
Såg både Lussan och Peter Markne, det var också lite häftigt ;)
Kom hem sent på söndag kväll och då blev det sängen direkt.

Efter två jätteroliga (??!!) dagar i skolan var det alltså dags att åka ut hit igen och jag tog med mig Kilian på en liten kvällspromenad innan jag gick och la mig.
Idag kommer hovslagaren och skor honom och det behövs verkligen, hoppas att han sköter sig som han brukar så att man slipper skämmas.. ;)

I eftermiddag packar jag och Sigrid in oss i lastbilen och åker till Stockholm (Tullgarn) eftersom hon ska rida på en clinic för Minna Telde med Chesterfield i morgon och i helgen ska hon tävla honom på Djursholm.
Ska bli jätteroligt att få följa med och se alla fina ekipage!!

Kommer inte att ta med mig datorn till Stockholm, men jag uppdaterar så fort jag hinner!


Snart dags att kvällsfodra

Sitter här i lillstugan och väntar på att klockan ska bli åtta så att jag och Jocke kan gå och kvällsfodra. Sedan ska jag se på Project runway och feta mig med godiset mamma och jag köpte igår.

Kilian är frisk!!! Mamma kom ju ner med honom igår och hon sa att veterinären sagt att han var klockren och jättefin så dte känns hur kul som helst. Nu ska vi sätta igång honom försiktigt och låta det ta tid, vi har ju hela vintern på oss.
Dock är jag sjuuuuukt sugen på att träna, ska bli så himla roligt att få sitta på honom igen!!!

Idag har nog varit den roligaste dagen här på Bergåkra. Jag och Kristina har haft så jävla roligt och bara skrattat hela dagen typ, kommer bli jättetomt utan henne nu..=/
Har ridit Loreado och Rush idag, första gången jag red på Rush. Han är en angloarab och jag vet inte hur gammal han är, men han var riktigt trevlig när han kom igång!

Ska jobba här hela helgen också innan jag åker in till Ljusdal igen på söndag eftermiddag och bor hos en kompis från klassen.

Trött och stinkande

Igår började vi äntligen komma igång lite med skolan och jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men jag tycker faktiskt att det känns kul att börja jobba. Jag längtar tillochmed tills det blir jobbigare och mer att göra??! Helt sjukt!

Här i Simeå finns det i alla fall Mycket att göra..
Idag har jag ridit Loreado som är frisk och jättepigg nu och sedan värmde jag upp Ametisten lite, han var lite stel idag.
Sedan så har vi flyttat på massa ston med föl, en hingst och gjort massa, massa andra grejer.
Nu har vi nyss käkat och sedan ska vi nog bara chilla fram till klockan åtta då det är kvällsfodring och Idol!

I morgon kommer mamma ner med Kilian, längtar jättemycket efter honom, fattade inte det försen jag såg honom nu i helgen, så himla gullig!

Håll tummarna för att han är frisk i morgon!!!

Som Kilian fast 10 gånger större

Igår kväll åkte jag och Erika till Bergåkra gård efter att ha varit i skolan i två dagar som inte varit speciellt ansträngande..
'På tisdagen fick vi tex spela minigolf hela eftermiddagen ;)
Tycker att skolan är toppen!!=)

Idag har jag fått rida Ametist som Sigrid förut sagt att hon tycker att jag kanske borde ha som projekthäst! :D
Han var jättejätterolig att rida och trots att jag bara travade och skrittade honom satt jag och log hela tiden, haha. Han kändes som Kilian, bara 10 gånger större.
Sigrid sa att jag såg fin ut på honom och att det såg bra ut, så jag hoppas jag får rida honom nåt mer!
Loreado har blivit sparkad och är halt, men förhoppningsvis är det inget allvarligt, är jättesugen på att rida honom nu när det gick så bra i helgen..!

På fredag åker jag till Härnösand igen eftersom Daniel konfimeras och Sanna fyller år, åker tillbaka hit på söndag eftermiddag.

Förhoppningsvis kommer det bilder snart, men jag kan i alla fall berätta att Ametist är fux med bläs, 169 cm hög och rör sig STOOORT (och bra).

RSS 2.0