GRATTIS !!!!!!!!!!

GRATTIS SIGRID OCH MADS TILL SILVER I LAG-SM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


(Obs, bilderna är Inte från SM)

Träning på Färsta för Ludde Crafoord, dag 1 & 2

Nu har jag precis duschat efter ännu ett svettigt pass i den här underbara sommarvärmen!

Igår hade vi bara med oss Kilian till Sundsvall och det var tur att det var så svalt i ridhuset, annars hade jag aldrig orkat rida..

Fick rida på ett helt annat sätt än vad jag är van vid för Ludde. Hon tyckte att jag red för mycket på innertygeln så för att jag skulle lära mig fick jag nästan bara hålla på ytter och ha honom väldigt rakställd.
Sedan fick jag rida massor av övergångar och skänkelvikningar, som jag sedan ökade ur, för att få honom kvick i bakbenen. Han blev jättefin på slutet när vi började greppa det!

Idag tog vi med båda hästarna och Bonfighter gick jättesnällt på transporten efter Kilian.

Red Kilian först och idag fick Ludde hoppa upp på honom och rida. Han blev jättefin och det var kul att se någon annan rida honom! Tror det var väldigt bra också för jag fick jättemycket tips, tex att jag skulle släppa nästan helt på högertygeln och driva med högerskänkeln för att han var lite sne.
Blev väldigt fin idag också!

Sedan red jag Bonfighter och Ludde stannade och kollade lite på honom mockså. Hon tyckte att han var jättefin och söt och att jag var duktig med honom. Fick lite tips om hur jag skulle tänka också för det är ju lite speciellt med unghästar.. Men MYCKET roligt!

Har varit en spännande och lärorik helg, som vanligt när man tränar för en ny tränare så har jag ju väldigt mycket frågor och funderingar (de flesta kommer jag såklart på hemma..). Men jag får göra som Sigrid säger, plocka med gobitarna och lita på mig själv!

Annars har jag haft två roliga kvällar på tivolit/marknaden, men var sjukt trött idag eftersom jag kom hem 3 i morse..

Inte långt kvar nu..

..tills skolan slutar! Tänk, bara 2 veckor och 1 dag kvar sedan är det 10 veckor med underbar sommar!!

Igår var  det storm ute så Bonfighter fick gå på promenad med Kilian istället för ett dressyrpass, men det verkade inte göra honom något.

Idag blev det Kilian istället som fick sig en genomkörare på utebanan. Var lite tungt och dammigt, men inte lika dammigt som det bkar bli. Han höll sig förvånansvärt lugn nästan hela tiden. Det var jätteskönt att se att han funkar även på hemmaplan!

Vi tränade lite övergångar, skänkelvikningar och skolor. Vänstergaloppen kändes sjukt fin, satt bara och log hela tiden!

Till helgen åker vi till Färsta för att träna för Ludde och på kvällen ska jag på marknaden/tivolit såklart!
Tänkte ta med lille B på söndagen bara för att miljöträna honom lite också.

Fetaste myggbetten

Asså shit, fattar inte hur jag kan få så mycket myggbet? Har fått jättemånga STORA redan och sommaren har inte ens börjat??

Aja, igår gick jag och mamma en promenad med de söta små ponnysarna. De skötte sig utmärkt hela vägen!

Idag red jag först dressyr på Kilian och longerade sedan Bonfighter.

Med Kilian tränade jag på tempoväxlingar i trav och galopp och tillslut blev de faktiskt bra, tyckte jag och mamma i alla fall! Känns som att både jag och han börjar komma på lite hur vi ska göra nu.. Red lite skänkelvikningar och öppnor också och skänkelvikningarna börjar bli riktigt bra nu, skönt eftersom vi haft så mycket problem med dem..

Sedan var det Bonfighters tur och idag longerade jag honom på utebanan och försökte lära honom att fatta galopp på komando. Jag gjorde så nere hos Sigrid innan jag började galoppera honom och då blev det mycket lättare att lära honom fattning! Han var duktig i alla fall och blev riktigt fin när han slutade tjaffsa.


Lille B och Lille K

Igår åkte vi ner till Sigrid och hämtade Bonfighter. Det var fullt ös där som vanligt och vi hjälpte till lite innan vi lastade in Bonfighter och åkte. Han gick på snällt och stod snällt hela vägen trots att han aldrig åkt transport förut!

När vi kom fram gick vi lite med hästarna och sedan fick jag skynda mig för jag skulle till Linda som fyllde år och hade "kalas".

Idag har jag solat hela dagen och sedan gick vi till stallet, det var städdag idag! Dock så var Peder och Therese magsjuka och Sandra städade efter sitt bröllop, så det var bara vi, Gunilla och Ida. Vi fixade lite med hagarna och sedan fikade vi i stället.

Sedan tog jag in Kilian för att rida, men vad jag inte hade räknat med var att Bonfighter skulle HOPPA över tråden (han har ju rymt förr, men då under) och springa efter oss in i stallet..

Red båda hästarna och bestämde mig för att ändra från LAP:1 till LB:1 i övik, kändes som att enkla bytena och skolorna är för dåliga just nu. Skulle säkert kunna ta oss runt på 55 %, men det skulle jag inte vara nöjd med och då känns det bättre att vänta. Har ju förhoppningsvis hela hösten på mig!

Bonfighter var lite ringrostig och fundersam över vad som hände, men efter ett tag började han jobba som när jag red honom sist. Galoppen var dock mycket sämre, han ville inte fatta och inte hålla igång, men det är bara att träna på!

Friserade också B idag, så nu ser han ut som den Welsh han faktiskt är istället för en mini-Lourerado ;)

Just det, måste ju berätta att Berta verkar trivas hur bra som helst hos oss och alla älskar henne!


Lokal tävling i Matfors

Idag har vi varit i Matfors och tävlat.

Tog det ganska lugnt på morgonen eftersom vi inte trodde att jag skulle starta förren vid ett, men vi gissade fel på några timmar och jag tror inte min första start blev förren vid tre.. Men hade ju roligt sällskap ;)

Första klassen, som var lagklassen, gick inte alls bra. Han kändes seg på framridningen och var ännu segare inne på banan, bröt bla i galoppen.. Trodde att vi skulle få longera honom innan eftersom han var så spänd när vi tog ut honom ur transporten, men se så fel man kan ha!
Fick 6,4 där (kom, som alltid när det går dåligt, precis utanför placering..) och laget vann i alla fall, ÄNTLIGEN! Så det var jättekul!! Fick låna Jack och rida ärevarv på, tack och grattis Hanna till två jättefina ritter & placeringar!

Efter yttligare några timmar var det dags för LA:1 och jag red bara fram i kanske 15-20 minuter och nu var han jättefin och laddad. Gick in och han var lika fin där, dock lite bus och strul i högergaloppen, men annars kändes det toppen! Fick 62 % och det ledde till en andraplacering. Superkul eftersom jag var så nöjd med ritten!

Grattis till alla jag känner som var med och tävlade och placerade sig idag, skriver inga namn för då glömmer jag säkert att skriva någon..

Nu har lilla Berta kommit och hon är sååå fin i sitt halsband, dock har hon redan rymt en gång, men nu har vi stängt för där sp jag hoppas hon håller sig på tomten. Jättesöt och lite rund är hon i alla fall!


Timrås lag
Jag - Jack, Evelina - Parcy, Sandra - Milly, Betty - Carminne





Nya familjemedlemmar

Just det, glömde ju att berätta två roliga saker!

Den enda är att vi i morgon ska få hem en ny hund, en fyraårig foxterriertik som ska omplaceras. Hon heter Blues Berta och kan cirkuskonster, haha! Så vi har varit och köpt ett rosa halsband med bling åt henne nu.

Den andra nyheten är att på lördag åker jag och mamma ner till Simeå för att hämta Bonfighter, ni vet den där ponnyn som jag red nere hos Sigrid? En fyraårig c-ponnywelsh. Ska ha honom för utbildning och tävling, kommer bli skitkul :D Bara han lär sig stanna kvar i hagen.. han är ju en riktig rymling..

Så om någon har en lädergrimma strl ponny eller transportskydd strl ponny kan ni ju höra av er!!

Nu ska jag ta fram tävlingsgrejerna, kram!

Tävling i morgon

Yes, i morgon är det tävling i Matfors! Kommer rdia Ryttartestet, som är en lagklass, och LA:1. Ska bli skitkul att komma iväg och träffa massa alla! Därför kommer vi åka typ när jag vaknat (typ vid 8), även fast jag inte kommer starta förren vid 12.

Red dressyr idag på morgonen. Han kändes seg, trött och stel, inte bra inför i morgon alltså.. Dock blev det bättre på slutet, så vi får väl se hur det är i morgon!

Håll tummarna för oss!!

Bilder sen helgen

Här kommer lite bilder sen helgen!=)

Webbcamera så man kunde se hästarna


Våran fina stuga


På vägen hem bestämde sig Galax för att ta en tugga av stackars Kilian :(


Träning för Ingrid Nyström

Eftersom mitt ledband i foten inte kommer att ha läkt helt förren om typ 2 månader så har jag och min idrottslärare kommit överrens om att jag kan få rida nån gång ibland istället för att bara vara i gymmet på skolan. Så idag passade jag på att träna för HRK´s ridskolechef (typ 4 år sedan jag gjorde det sist haha).

Kilian kändes ganska fin i framridningen, han var mjuk i sidorna och travade med shwung, dock var han lite seg i bakbenen.
Jag sa att jag ville träna på tempoväxlingar idag, så det fick vi göra också.

Vi fick rida en jättebra övning på volten och tänka som en klocka, öka en kvart, minska en kvart, öka en kvart, och minska en kvart (vi ökade ju inte i 15 min, 1/4 av volten var det såklart). Kilian blev mer allert och när vi sedan fick rida lite ökningar på diagonalen och långsidorna fick vi till några riktigt maffiga och fina!

Sedan tog vi galoppen och gjorde samma övning där, bäst gick dte i vänstervarvet, för när vi kom till höger tror jag han blev lite trött.

På slutet red vi lite öppnor och skänkelvikningar, och de blev ganska bra på slutet, dock måste vi börja träna på skolor igen märkte jag..

Jag fick ett jättebra tips i ökningarna, att i stället för att rida på så mycket med sätet (som jag fick göra på Boss) skulle jag "stuttsa ovanför" och då ökade han mycket bättre!

Tror att Kilian fortfarande var lite trött sedan Malung, så i morgon blir det en lugn promenad.


Är grymt tävlingssugen så det är tur att det inte är så långt kvar tills tosrdag!!

På hemväg

Nu är vi på hemväg efter en mycket rolig tävlingsdag, alla mycket nöjda, glada och trötta!

Som sagt så vann både Elin och jag LA:1 och fick varsin rosett, plackett och hästsaker.
Kilian gick bra i LA:1, han kändes lite seg, men det syntes inte förren på sista galoppökningen. Vi fick 7or på båda förvända och en av skänkelvikningarna, jättenöjd med det!

Efter prisutdelningen var det dags för Elin att rida sin nästa ritt, i Lagtävlansprogrammet. Hon red jättefint och fick ihop hela 68 %, det räckte till en andraplacering! Hon fick flera 8or och Galax skötte sig jättebra!

Sedan var det dags för mig att rida Lagtävlansprogrammet och precis när jag skulle börja rida fram öppnade sig himmlen och regnet östa ner, kul...
Allt blev dyngsurt, men som tur var kunde vi rida fram i ridhuset tills det slutat regna.

Han kändes piggare i den här klassen, och båda var taggade.
När jag fick startsignal och red upp på medelinje så ropar mamma "Du har inte fått startsignal!!" och dum som jag är så stannar jag, vänder mig om och skriker tillbaka "Det har jag visst!!" sedan fortsätter jag rida.. undra hur många som skrattade åt det... ;)

Programmet gick jättebra, han kändes kanonfin och vi fick nästan till ökingarna i traven! Taktade lite i skrittökningen, men höll båda galopperpentinerna (7or på dem!!). Mycket nöjd och det blev 62 %, 9 p utanför placering.

Fick mycket posetiva kommentarer av domaren, bla att jag red mjukt, hade en utvecklingsbar och rörlig ponny mm.

Tack hela teamet (mamma, Malin, Elin & Kicki) för en toppenhelg!! :D Och tack hästarna för att ni skött er så bra!=)

(bilder kommer i morgon eller nåt)

Vinst för Elin&Elin

Häär komer en snabb uppdatering från oss nere i Malung.

Nu har vi båda ridit LA:1 och vi vann båda våran klass, bra start på dagen va? :D
Elin på 70 % med Galax och jag på 65 % med Kilian, hur skoj som helst!!

Nu måste jag skynda mig ut för att se när Elin rider lagprogrammet, uppdaterar mer senare idag!

I Malung

Nu har vi installerat oss och ska väl snart sova antar jag. Hela kvällen har vi käkat onyttigheter och sett på "Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show".

Resan hit gick bra och när vi kom fram lastade vi ur hästarna, som tod snällt hela vägen, förutom en gång då Galax fastnade med hoven i höseglet (det såg vi tack vara fam. Nylanders horsecam ;) ). Trots att de småbråkade i stort sett hela vägen så verkar de ha fattat tycke om varandra, Galax gnäggade till och med efter Kilian när han gick iväg!

Vi åt på en jättegod thai-restaurang när vi hade ställt in hästarna och allt, till och med Elin tyckte att det var gott! Dock fick jag sjuukt ont i magen efteråt, men nu är det bra.

Efter middagen red vi lite och Galax var jättefin. Kilian var lite pigg och ofokuserad, men efter att ha longerat honom lite så blev han lite bättre. Hoppas bara att han skärper till sig tills i morgon..

Hälsningar från Elin & Elin ;)

Uppdatering från e4an

Sitter i bilen påväg till familjen Nylander. Hästen är tvättad och blänker som aldrig förr. Grejerna är packade och godiset står bredvid mig, äntligen är vi påväg! :D

Vi  kommer fram typ halv fem i kväll och då ska vi rida och äta, i morgon startar Elin först klockan nio och sedan rider jag lite senare under dagen. Båda två kommer rida LA:1 och Lagtävlansprogrammet.
Som sagt har jag inga krav, men jag hoppas att det blir så roligt som jag tror att det kommer bli!

I veckan har vi tränat på lite programdelar och i onsdags red jag i paddocken. Han skötte sig superbra och var lugnare än vad han någonsin varit i vårat ridhus!

Håll tummarna för oss i helgen, kommer nog försöka uppdatera någon till gång!=)

None

Försprång Mittsvenska, träning för Sigrid B-B dag 2

Idag var Sigrid ca 30 min försenad, så det blev en låång framridning..
Passade då på att träna lite halter och de var mycket bättre än igår, tur att han är så lättlärd min häst!

Vi fick börja lektionen med att lägga ner honom ordentligt och gå över hans gräns så att ahn blev riktigt låg, rund och fin i både trav och galopp. När vi var nöjda red vi lite ökningar som blev förvånansvärt bra (aldrig varit så bra tror jag :D).
Därefter red jag igenom galoppvägen i a1an några gånger i varje varv och sedan lite galoppserpentiner. Trots att han var trött så var han jätteduktig och fick riktigt fin galopp och samling och jag tror att både Sigrid och jag var nöjda.

Avslutade passet med två skänkelvikningar och fick sedan lägga ned honom.

Tänk att för bara någon månad sedan så kunde han inte ens galoppera förvänd galopp på fyrkanten och nu kan han galoppera (hyffsat) stadigt förvänd galopp på tre serpentiner, är han inte duktig?=)

Till veckan tänkte jag försöka rida lite mer på utebanan, skrittade där idag och då gick det bra, men eftersom tävlingen i helgen är ute så vill jag gärna rida lite mer där så vi känner oss lika koncentrerade ute som inne.

På fredag åker vi och familjen Nylander ner till Malung för att på lördagen rida la:1 och lagtävlansprogrammet. Ska bli jättekul att få se lite andra ekipage och rida för lite andra domare. Har inga höga krav alls, bara han gör det han ska så kommer jag vara nöjd. Dock måste jag erkänna att jag kommer bli besviken om vi inte kommer på runt 60 % i la:1 för det vet jag att vi kan.

Nu ska jag gå och tjata på att pappa ska börja med maten, vi ska grilla fläskkotlett!

Försprång Mittsvenska, träning för Sigrid B-B dag 1

Idag kom Sigrid Bergåka Berglund till Härnösands Ridklubb för att hålla lektioner för de ponnyryttare/juniorer som är med i Försprång Mittsvenska.

Jag red vid cirka halv fem och eftersom han varit så jävla pigg hela veckan så longerade vi honom lite innan jag satt upp.
Tydligen alldeles perfekt för han var helt perfekt, lagomt pigg idag, jätteskönt!
Berättade för Sigrid att vi behövde träna på galoppfattningar, skänkelvikningar, ökningar och halter.
Vi fick börja med lite skänkelvikningar och de flöt på riktigt bra, så vi gick över till galoppen.
Jag fick rida på stora mittvolten och öva enkla byten (alltså galoppera i både förvända och rättvänd galopp). I början blev det ganska många travsteg innan det blev skritt, men på slutet fick vi till någon bra i båda varven. Kan inte begäga så mycket mer eftersom vi aldrig tränat det förut! Kilian var i alla fall jättefin och duktig och vi fick till jättebra samling och fattningar både rättvänd och förvänd.

Efter galoppen red vi ökningar och då red vi arbetstrav på kortsidan, ut på diagonalen i lättridning och mellantrav, galoppfattning i hörnet, ut på diagonalen i mellan/ökad galopp, avbrott i hörnet osv.
Mycket bra och nyttig övning, han fick verkligen ut frambenen i traven så det var kul=) Jag tycker att Sigrid alltid har så fantastiskt bra övningar, fattar inte vadhon får allt ifrån..

Vi avslutade med lite halter och när inte jag fick till dom satt Sigrid uppoch försökte och fick se att det inte var så lätt.. ;) Vi kom fram till att eftersom han alltid vill stå och avlasta ett bakben när han stod jämt var det bättre att låta honom stå ojämnt och då belasta alla benen lika mycket. Så det blir jättemycket haltträning i fortsättningen!

Sigrid tyckte att han börjat få en riktigt snygg halsmuskel och att han hade musklat sig mycket bak, så det var kul att höra. Man märker ju inte sånt så mycket själv när man ser honom varje dag!



Monsterbebis

Igår red jag i paddocken för första gången i år och det började med att han var skiiiitspänd. Ju längre jag red, desto mer hettsade både han och jag upp oss, så tillslut hoppade jag av och longerade honom. Tur var nog det, så som han brallade igår har han inte brallat på väldigt länge!
Efter en stunds longering hoppade jag upp och då gcik det mycket bättre att rida! Red lite skänkelvikningar och de kändes jättebra, men huvudsaken med dagens ridning var att han skulle vara lugn i paddocken.

Idag började jag dagen med Nationellt prov i engelska som jag tyckte var jättesvårt, kändes inte alls bra..
Sedan gick jag, Matilda och Malin hem till Malin och åt godis och såg på film tills nästa lektion började, två timmar senare.

Kilian och jag tog en promenad i det blåsiga vädret när jag kom hem. Han var skitpigg och hoppade och for för allt möjligt! Hoppas att han lugnar ner sig lite tills nästa helg då vi ska till Malung...

Är i alla fall sjukt peppad inför helgen, ska bli jätteroligt att få träna få Sigrid igen och träffa alla i "Försprång Mittsvenska"!

Min häst kan vända på en femöring..

Idag körde vi ut lille Killis till Svedjes stora, fina ridhus för att träna lite.

Redan när vi kom in i ridhuset var han spänd, och eftersom det hjälpte inte med att gå runt med honom så det var lika bra att sitta upp. Han stod faktisk stilla vid uppsittningen, trots att han var så spänd!

I början trippade han mest omkring och hettsade upp sig mer och mer för allting, hoppade iväg för allt som lät och inte lät..
Jag försökte böja honom och prata lugnande med honom, men han bara stressade upp sig mer och mer och tillslut så tänkte jag att antingen ger jag upp eller så driver jag på honom (som Sonny sa) och om det inte funkar så åker jag väl i backen då..
Självklart funkade det och det tog inte speciellt lång tid innan han blev mer fokuserad på mig (dock inte 100 %, han gjorde några rusningar till, men var väldigt mycket bättre) och på slutet var han riktigt fin! Red lite skolor, skänkelvikningar och lite travökningar, sista kändes faktiskt riktigt fin, så det var kul!

Hade ju planerat massa fattningar och massa skänkelvikningar idag, men hästar är ju djur och inga maskiner så det blir ju inte alltid som man planerat. Jag fick träna på att hantera honom i stressituationer i stället, och det var ju faktiskt jättebra, för tänk om det skulle uppstå på tävling?
Det gäller bara att jag vågar göra som Sonny sagt, för det funkar ju, men det känns ju så fel..

Det är i alla fall jättemånga som kommit fram/ringt ang LA:1an i lördags, alla lika chockade över poängen, så det känns ju skönt att jag och mamma inte är ensamma om att tycka det var konstigt! Både Sussy Rudholm och Sigrid ville se protokoll och film i helgen när de kommer upp ;)

Regional tävling i Kungsnäs, LB:1 & LA:1

Eftersom tävlingen i Kungsnäs inte började förren 13.00 så åkte jag och mamma först till Färsta för att kika lite på treårsstestet där Sigrids två hingstar, Cavallo och I Do Kiss, var med.
Både hade verkligen musklat på sig och utvecklas massor sedan jag såg dem sist! Minns inte poängen, men domarna gillade dom iaf!

Sedan åkte vi och knoppade Killis och åkte yttligare en gång söderut.
Vi kom fram ganska lagom innan min start. Han kändes i början lite seg på framridningen, men när jag tog ett spö blev han lite piggare.
När vi sedan skulle gå in på banan började han med att inte vela gå in genom dörren och när vi äntligen kom in blåste domaren nästan på en gång. Då var han jätterädd för staketen och kunde knappt gå nära dem, ännu mindre ut i hörnen.
Dock slappnade han av efter ett tag och blev då kanonfin!
Fick 7or och 8or på allt utom ökningarna och halterna, supernöjd och 67 % vilket räckte till en vinst!!! :D Bra start på säsongen med andra ord.
Vann ett jättefin täcke!

Sedan var det dags för la:1 och hankändes jättefin inne på framridningen och på banan. Gnäggade lite, men skötte sig utmärkt och var inte spänd.
Blev tyvärr två missförstånd i fattningarna så att han fattade fel (dock korrigerade jag det fort), men annarskändes det kanon!

Snacka om att jag blev chockad när jag fick se poängen.. 50 % och 4 på sitsen???!!!!!!!!!!! :S Var helt säker på att de hade räknat fel, men så var inte fallet och det kändes nästan som att någon hade mutat domaren att ge mig kassa poäng.. Fattar inte hur jag kan ha gått från 67 % i lb till 50 % i la med samma domare och i stort sett samma ritt?

Trots poängen i Lan är jag supernöjd med dagen. Kilian gjorde sitt bästa och uppförde sig utmärkt, och om man får säga så om sig själv så tycker jag att jag red jävligt bra och hanterade alla situationer som uppstod på bästa sätt ;).
Det var superroligt att tävla och jag längtar sååå efter nästa gång!! :D



RSS 2.0