Lyckad gala och föreläsning

Trots att jag hade feber hela helgen hade jag jättetrevligt på både ryttargalan och föreläsningen som var på söndagen.

På lördagen longerade mamma Kilian på morgonen och sedan åkte hon till Sundsvall för att gå på Mittsvenskas årsmöte, jag kom några timmar senare med bussen.
Medan mamma var på möte checkade jag in på vårat hotellrum på First Hotel och tog en dusch som jag blev något piggare av. Sedan slappade jag tills mamma kom upp med kläderna och då gjorde vi oss i ordning och gick sedan ner till restaurangen där galan skulle hållas.

Jag satt med Malin, Nina och två Kramforstjejer och det var jätteroligt, men det kan väl inte bli annat när Malin och Nina är med? ;)
Kul också att se alla så uppklädda och sminkade, är ju bara van att se dem i ridkläder.. Kände knappt igen vissa!

På söndagen åt jag, mamma, Kicki och Jane en stor, god hotellfrukost innan jag och mamma åkte till Timrå för att gå på Per-Olas föreläsning om hästen extriör och hållbarhet.
Mycket intressant och jag är jätteglad att jag har honom som hovslagare.

Till helgen blir det Mads-träning fredag och lördag, ska bli jätteroligt!


Uttråkad

Har precis duschat och det känns som att febern har gått ner lite. Tyvärr har jag fått tillbaka halsontet och är mer hostig nu..
Kommer i alla fall gå upp i morgon och förhoppningsvis så känner jag mig tillräckligt pigg för att gå i skolan, har ändå bara två lektioner och orkar inte vara hemma en dag till, det är så sjukt tråkigt !!!

Idag har jag bara ätit. Hela dagen har jag ätit. Mest skorpor och glass.
Det riktigt kryper i kroppen, vill verkligen träna, men är helt slut, orkar knappt göra någonting.
Min enda motion idag har varit en 10 minuters promenad med hundarna, Eva tog Kilian idag (tack).

På lördag så ska jag i alla fall vara frisk!!

Sjuk

I söndags skämtade jag och mamma om att jag säkert skulle bli sjuk den här veckan eftersom jag inte har någon som kan hjälpa mig med Kilian, och vad tror ni händer?
Jo, igår hade jag ont i halsen under dagen och idag har jag snorat, haft ont i huvudet, ont i halsen och känt mig allmänt febrig (jag är en sån där klen människa som blir som en zombie av 0.5 graders feber) hela dagen..
Därför blev det inte som planerat, dressyr, idag, utan Killis fick vila och jag blir hemma i morgon.

Känns jättetråkigt, men jag vill bara bli frisk så fort som möjligt. Vill ju inte vara sjuk till helgen då det är ryttargala!!


Dåligt med uppdatering

Har varit vääldigt dålig på att uppdatera den här veckan, men det har inte hänt speciellt mycket.
Pga dåliga teoritider har Kilian promenerat hela veckan och det var inte förrän i fredags vi kunde ta oss in och träna igen.

Vet inte vad som var med honom då, men när jag skulle sitta upp blev han jätterädd och for iväg. Jättekonstigt eftersom han inte gjort så på jättelänge nu.. Han lugnade ganska snabbt ner sig och brydde sig inte när jag hoppade upp eller av.
Själva passet gick väl ganska bra, fast han såg mycket spöken.

Igår red jag också dressyr och då var han lugn när jag satt upp, men när jag skulle ta av mig jackan (som jag gjort flera gånger förut när jag suttit på) fick han panik och for iväg.
Ganska fin under passet, men såg mycket spöken även idag och när jag skulle byta spöhand fick han panik igen och drog iväg, fick släppa spöt i farten!

Idag tränade vi i typ 20 minuter på att jag kastade skrittäcket på rumpan på honom.
I början tror jag att han var lite rädd, men sedan var han nog bara trottsig för han stod lugnt och stilla när jag sa åt honom på skarpen. Han kanske är inne i en trotsperiod? Hur gamla burkar de vara då?

Var själva i ridhuset idag och det var superskönt för då kunde vi äntligen träna på sånt som vi behöver träna på utan att behöva bryta för att folk kommer i vägen(dvs förvänd galopp och skänkelvikningar).
Red slingen som jag red med Sigrid 3 gånger i varje varv och han var jättejätteduktig, bara ett avbrott!
Tränade också på galoppvägarna i a:1an och lite skänkelvikning och travökningar som faktiskt jag och mamma tyckte var riktigt fina!

Till veckan åker mamma till Umeå och pluggar en vecka, så jag blir själv. Har ju blivit lite bortskämd nu, men det ska jag nog klara av ;)
På lördag är det ridsportsgala, hoppas att ni har anmält er (annars går det säkert att efteranmäla sig)!

Programridning för Sussy Rudholm, Timrå

Igår efter skolan gick jag och mamma ner på Subway för att köpa varsin macka att ha till middag eftersom hela kvällen skulle spenderas på Timrå.

Vi packade in oss själva och Kilian i transporten/bilen vid 3-tiden och åkte iväg till Timrå.
Satt ett tag och kikade på de som red, åt min goda macka och lite annat godis.. innan vi gick iväg till lille Killis som snällt stod själv inne i Timrås karantänstall.
Han är så himla duktig och lätt att ha med sig, en riktig pärla!=)

Red fram i typ 15-20 minuter innan jag kände mig redo och fick då rida igenom programmet.
Kilian kändes lite loj och seg redan på framridningen, men Sussy och mamma tyckte inte att det syntes..
Programmet gick överlag helt okej (jag red la:1an), lite kommunikationsfel i förvända, men annars bra!
Jag är dock så dålig på att rida program, så himla slarvrig och forcerad! Är alltid tre steg före och fokuserar inte på själva rörelsen som vi håller på med just då.
Har alltid varit så, men det brukar bli bättre när jag fått rida lite program.
Sussy tyckte att han hade fina grundgångarter med plus för galoppen (fick 8 på gångarter :D ), det blev jag jätteglad för!
Fick rida igenom skänkelvikningarna några gånger till eftersom vi tappar baken där och jag överställer honom i nacken (gör samma fel i volterna) och sista gångerna blev de mycket bättre!

Trots att vi fick 5or och 6or på förvända och skänkelvikningarna (som det är x2 på) så fick vi ändå ihop 64,41 % och dte är jag skitnöjd med, vet ju att han (eller VI) kan så himla mycket bättre! =)

Idag ska vi ta en promenad i det härliga vädret, men innan jag går vill jag bara önska alla som tävlar i helgen ett stort lycka till!


På skolan

Sitter på skolan och väntar på att Info & Layout ska börja.
Ganska soft dag faktiskt, hade prov som tog typ 20 minuter på förmiddagen, lunch, fick vi tillbaka första delen på engelskaprovet (MVG :D) och sedan fick vi typ hål medan de som inte gjorde provet innan lunch gjorde det.

Killis fick vila igår och idag har mamma longerat honom.
I morgon är det programridning i Timrå för Sussy Rudholm, jag ska rida LA:1.

Är jättetrött och har onte i huvudet, men har bara två lektioner kvar så jag får väl stå ut..

snösnösnösnösnösnö

Ska det aldrig sluta snöa? Det har snöat hela dagen, helt sjukt, jag vill ha sommar !!!!!

Efter en promenad på söndagen blev det dags för dressyr igen på teoritiden igår.
Han var lite spänd i början, men när jag började stretcha honom och flytta lite så slappnade han av.
Red lite förvänd galopp och skänkelvikningar (så gott som det går i vårat lilla ridhus och med tre andra ryttare), han var skitduktig!
Han är så himla smart, när han får beröm så verkar han förstå på en gång vad som är rätt och så fortsätter han så tills jag säger något annat=) *pepparpeppar*

Idag fick han gå på en promenad och han har nog aldrig varit så pigg när jag gått med honom någon gång. Bockade och hade sig hela tiden, inte förrän när vi kommit ner för Speckstabacken slappnade han av. Måste ha varit vädret..

Fick veta vad jag hae på Info & layout-provet idag, MVG! :D Blev jättejätteglad och jättechockad !!

Distriksträning i Timrå, dag 2

Andra dagen på träningen idag och den var minst lika lyckad!:)

Åkte dit tidigt för att hinna kika lite innan det blev min tur.
Idag kändes han mycket bättre redan från början och vi började passet med att böja igenom honom och stretcha yttersidan ordentligt.
När han kändes fin i både traven och galoppen red vi lite skänkelvikningar innan vi började med förvända galoppen igen.
Först red vi som den ligger i a1an och det gick bra, så då tyckte Sigrid att vi skulle testa på serpentiner. "Visst" tänkte jag och var typ 99 % säker på att det inte skulle gå.
Fick samla honom ordentligt och rida en liten första båge, sedan en stor mitten (förvänd) och en liten sista båge.
Red i ganska högt tempo i mittenbågen och det gick galant! :D

Jag är jättenöjd med passet, i mitten fick han något frispel och gjorde lite rusningar och bockningar, men det var nog bra att han fick det ur sig, för sedan blev han skitfin!=)

Efter att jag ridit släppte vi ut Killis i en hage och sedan gick jag för att duscha och äta lunch.
Därefter var det clinic med Sigrid, som var mycket intressant och givande, och sedan åkte jag och mamma till IKEA/Birsta.

Vid fem-tiden åkte vi tillbaka till Timrå för att käka middag med de flesta av de som var med i sattsningen.
Jättetrevligt och roligt, verkligen sjukt roligt folk!!

Är jättenöjd med helgen, Sigrid är verkligen en toppentränare och jag är så himla glad att jag fick vara med och rida!

Distriksträning i Timrå, dag 1

Idag var första träningen på distrikssattsningen.
Var inte speciellt peppad innan måste jag erkänna, det har ju inte gått så bra på sistonde..

Kilian har fått nya transportskydd och var Mycket misstänksam mot dem, ville knappt gå! Därför blev jag extra förvånad när han gick rätt in i transporten utan att tveka, förvånad, stolt och glad!

Vi åkte dit vid halv sex eftersom vi skulle hämta Louise "Ludde" Crafoord på Midlanda, och sedan begav vi oss mot Timrå.

När jag värmde upp hade jag samma känsla som jag haft tidigare i veckan - segt, trögt, lojt, stelt.
Fick rida på en åtta runt Sigrid i skritt för att mjuka upp honom och sedan red vi lite tempoväxlingar i traven och övergångar trav-galopp.
Tror dte var övergångarna som gjorde susen, efter dem kom han igång ordentligt och blev som han brukar!
När han kommit igång fick vi rida en övning - öppna på långsidan, skänkelvikning på diagonalen, galoppfattning, sluta på digaonalen, förvänd genom långsidan och skänkelvikning på diagonalen tillbaka.
Kilian tyckte att det var jättejobbigt, men det var en mycket nyttig och bra övning.

Är jättenöjd efter passet, känns som att många bitar har fallit på plats och jag fick svar på måga funderingar som jag gått och tänkt på länge (bla att jag ska gasa på lite i förvända istället för att hålla ihop honom, iaf i början för att bygga upp hans självförtroende). Sigrid är verkligen en toppentränare!=)

Ludde tyckte att Kilian var jättefin och att han kommit långt för att bara vara 5 ½ år, det var självklart jätteroligt att höra! :D

Ser fram emot träningen i morgon, underbart att känna så igen!=)


RSS 2.0