Regional tävling i Timrå, Dag 2 & 3

Tänkte försöka uppdatera lite längre nu när jag har lite mer tid på mig och faktiskt känner mig nästan 100 % frisk (har fortfarande lite ont i halsen ibland).

Igår red jag alltså LB:1 och då kände jag mig fortfarande jättetrött och hade ont i halsen, men inte i närheten så ont som jag hade torsdag/fredag.
Själva programmet gick ganska bra, hade lite småmissar och fick inte till ökningarna, men överlag ganska jämnt flyt. Det belönades med 65,89 % och blev alltså en andraplats, bara fyra poäng från ettan som var Sara och Nelly, grattis!!=)

På kvällen var det ryttarmiddag och det serverades tacogratäng och det var jättegott. Det tillsammans med trevligt sällskap gjorde kvällen mycket rolig, dock var jag helt slut så jag var inte så värst pratig av mig..

Idag kände jag mig som sagt mycket friskare och på framridningen red jag faktiskt, något som jag inte gjort de två andra dagarna.
Tyvärr glömde jag helt bort att rida inne på banan och satt nog mest och log för att Kilian blev så mycket piggare/gladare när vi kom in på banan. han tycker att det är så roligt att tävla, det märks jätteväl på honom! :D
Det blev ett avbrott i förvända galoppen även idag (dock i den andra förvända idag) och då blev det en nolla där.. Hade vi fått en 6a på den så hade vi fått ihop 60 %, men nu blev  det 57 %.
Jag kan nig tycka att vi skulle ha fått mer poäng än vad vi fick, men jag brukar ju oftast tycka tvärt om och det är ju en bedömningssport.. Det brukar jämna ut sig i slutändan!
Tar i alla fall helt på mig skulden för avbrottet, slarvig väg och dåligt ridet..

Nästa blir Sundsvalls Lantliga den 8 augusti, en lokal LB:1 och LA:1, då jävlar ska vi komma på 60 % ;)

Vill också gratulera Norrlandsmästarna år 2008 som blev Elin Nylander (kat. B), Lina Smålänning (kat. C) och Moa MorellTrolin (kat. D), grattisgrattis!! =D

Kort uppdatering

Rider ganska tidigt imorgon då och mamma är tävlingsledare så vi måste stanna hela dagen..
Orkar inte göra någon längre uppdatering idag, den kommer i morgon eller på måndag, men vi kom i alla fall tvåa. 65,89 % i LB:1, båda var fortfarande trötta, men lite piggare än igår, så förhoppningsvis har vi båda piggnat till i morgon!=)

Regional tävling i Timrå, Dag 1

Idag var det äntligen dags för tävling igen, det är så himla roligt att träffa alla som man nästan bara träffar på tävling.
Tyvärr mådde jag ännu sämre än igår och vaknade klockan 4, 5, 6 och 7 av halsont, huvudvärk eller att jag var för varm/kall.
Jag startade inte försen vid fyra, men eftersom mamma var tävlingsledare och vi skulle köra dit Tyra (som kom tvåa i LB:2, GRATTIS!!) var vi tvugna att vaar där redan 8..
Satt i speakertornet med Eva i stort sett hela dagen och somnade två gånger.
Till slut var det dags för mig att börja rida och redan när jag gjorde i ordning honom såg jag att han var nog lika trött som jag. Antagligen hade han väl inte sovit så mycket hos Per-Ola..
Han var ganska fin i slutet av framridningen och stundtals väldigt fin inne på banan, men för det mesta stod han emot och bjöd inte på långa vägar så bra som han brukar, det var lite trist eftersom jag var så sjukt peppad innan jag gick in på banan.
Hade ett avbrott i förvända och en hel del andra större missar, var sjukt besviken och arg när vi kom ut från banan, men blev gladare när jag fick se protokollet. På AI hade Louise skrivit att han var en fin och rörlig ponny, att jag red mjukt och att han tyvärr tappade lite bjudning idag.
Vi fick i alla fall 59 % och det är jag jättenöjd med!
Blev jätteförvånad när jag fick protokollet, trodde jag skulle hamna på 50-55 %, känns som att Louise var lite för snäll.. ;) Men det är väl bara att tacka och ta emot!

I morgon är det LB:1 och då rider jag på morgonen. Håll tummarna för att både jag och Kilian är lite piggare i morgon.

Sigridträning på Bergåkra gård Dag 3

Igår var alltså sista dagen nere hos Sigrid och jag red ute i paddocken eftersom de höll på och hoppade inne i ridhuset.
Både jag och mamma trodde nog att han skulle vara lite spänd eftersom han var det dagen innan, men Kilian var jättelugn och jobbade på riktigt bra trots två hårda träningsdagar.
Idag tränade vi mycket på övergångar och att jag måste få honom att sitta ihop mer, speciellt i avbrotten från trav till galopp och då främst när jag rider i förvänd galopp. Då vill han gärna rinna iväg så jag ska använda hörnet till att samla upp honom.
Vi tränade också på att förbättra travkvalitén och Sigrid tyckte att vi hade höjt oss tre snäpp bara sedan i måndags, det var roligt att höra även om jag själv känner att det är stor skillnad. Hoppas bara att vi kan hålla det i Timrå..
Sedan red vi igenom galoppdelen och skänkelvikningen i LA:1an och de gick helt okej, men det märktes att han började bli lite trött på slutet då han gärna ville släppa ner bogarna och bli lite framstupa.
Både Sigrid och jag tyckte att han kämpade på jättebra ändå och hon sa att det verkligen syntes att han gillade att jobba.

I morgon är dte tävling i Timrå som gäller, ska rida LA:3 och jag sitter just nu med feber och halsont, inte dne bästa uppladdningen med andra ord..
Får hoppas att jag blir bättre tills i morgon, skönt att jag bara ska rida en klass i alla fall, tänker inte stryka mig..!!!

Lycka till alla som ska tävla i helgen, kom ihåg att anmäla er till ryttarfesten/middagen på lördagen!! ;)

Sigridträning på Bergåkra gård, Dag 1 & 2

Vi har ju med oss en liten bärbar dator ner hit och inte förren idag kom jag (läs mamma) på att jag faktiskt kunde ta och uppdatera min blogg från den!
Så medan vi väntar på att Sigrid ska komma hem från seminstation med två av sina ston passar jag på att uppdatera lite..

Vi kom ner hit i söndags cirka 21 och jag red ett lättare pass på honom själv bara för att stämma av och känns lute på honom.
Sedan blev det sängen och jag somnade så fort jag lagt huvudet på kudden. Det har ju varit stadsfest i helgen och i lördags kom jag inte i säng förren 08.00 på söndag morgon.. Men hade en sjukt rolig helg iaf och det är ju det som är huvudsaken!

Måndag
Idag var det ponnytävlingar inne i Bollnäs som Sigrid skulle döma på. Mamma och jag åkte in en sväng och kollade och konstigt nog träffade vi även här, cirka 20 mil hemifrån, folk som vi kände. Det var roligt!
Dock hade de en himla otur med vädret och det både spöregnade, åskade och blixtrade, uscha..!!
När vi kom tillbaka till Sigrids gård hade Erika, tjejen som ska gå som lärling här hos Sigrid med mig, kommit. Vi pratade lite och hon var jättetrevlig, ska bli rligt att få tillbringa tre år tillsammans med henne!
Red för Sigrid på kvällen när vädret hade lugnat sig lite.
Hon håller ju på att bygga cafeteria, övernattningsrum mm i sitt ridhus och arbetet var i full gång när vi var där och red.
I början var han jättespänd, men slappnade av hyffsat mycket efter en liten stund även om han tyckte att hörnet där de höll på var lite läskigt..
Vi tränade på skänkelvikningar och förvänd galopp och jag fick jättebra tips på hur jag skulle förbättra dem och olika övningar att träna på, tex skulle jag när jag red skänkelvikning rida först ¨åt sidan fem meter, sedan öka rakt fram fem meter och sedan åt sidan igen osv. Det gjorde vi för att hitta bjudningen för högerskänkel (flyttade åt vänster), funkade skitbra!
Efter att jag hade ridit och duschat åkte jag och mamma in till Ljusdal för att släppa av Erika och hitta någonstans att äta.
Vi tänkte äta på kina, men de stängde redan klockan 14.00, så det fick bli Sibylla i stället.
Kom hem vid elva och då blev det sängen på en gång.

Tisdag
Idag var det strålande sol ute när jag vaknade och eftern en frukost ute i det fina vädret släppte vi ut Kilian och åkte iväg till Orbadens camping för att steka på den fina stranden.
Tyvärr var det lite väl blåsigt nere på stranden och jag har fortfarande fullt med sand i håret (skriver det här på onsdagen)... men det var skönt när det var lä!
När vi hade sand överallt och var allmänt less på att sola åkte vi till Bollnäs igen där det idag var storhästtävlingar och Sigrid skulle tävla.
Tyvärr var tävligarna redan slut när vi kom dit, men Sigrid hade vunnit sin klass så vi grattade henne och åkte sedan in till Bollnäs centrum för att äta sen lunch/middag.
Idag blev det i alla fall kina, men det var inte speciellt gott.. Både jag och mamma gillar ju stark mat och den där smakade mest fett.. Vårrullen som vi åt till förrätt var dock god!
Gick en sväng på stan efter det och fyndade ett par örhängen och en present till min kusin som fyller år på söndag.
Hittade även en hel del kläder som var på rea, bla en skitsnygg jacka, men eftersom jag planerat att snart åka till Göteborg sparade jag pengarna i stället.
När vi kom hem blev det ridning och idag hade vi bestämt att jag skulle rida igenom LA:3an.
Jag värmde upp honom ute i hennes paddock och det tyckte Kilian var jääätteläskigt. Omkullvälltna staket, longerpiskor och massa läskiga saker på sidan av staketet var saker som han reagerade på.
Efter ett tag lugnade han ner sig hyffsat och jag red runt några varv innan vi bestämde oss för att gå in i stället.
När vi väl kom in var båda spända och stressade upp varandra, så vi red några skänkelvikningar och då slappnade båda av när vi fick koncentrera oss på något annat.
När Sigrid kom fick jag släppa ut hela tygeln och trava runt på en volt i övertempo för att han skulle våga "kliva utanför ramen" och länga ut halsen.  När vi väl fattat vad hon menade blev traven helt annorlunda och halsen blev mycket bättre.
Sedan tog vi lite galopp och jag fick sätta honom lite extra och fick till några riktigt, riktigt fina och luftiga språng. Sigrid sa tom att det var bland det bästa hon sett! :D
Red igenom LA:3an och det gick ganska bra, behöver träna på ökningarna och galoppfattningarna.
När jag hade ridit programmet fick jag sitta av och så hoppade Sigrid upp och försökte få honom att öka, hon fick till några fina steg på slutet och sa att tränade vi det här nån vecka så skulle det bli bra det också.
Jag fick sitta upp igen efter Sigrid och rida några ökningar och Sigrid sa att de sista stegen på de sista ökningarna var perfekta.

Efter lektionen frågade jag Sigrid om hon tyckte att vi skulle rida LB:2 i stället för LA:3 på fredag, men hon tyckte absolut att vi skulle rida LA, det fanns ingen anledning till att rida LB. Kändes skönt att höra eftersom jag velat fram och tillbaka ända sedan jag anmälde mig om vilken klass jag ska rida..

Idag får vi se vad vi hittar på för något. Tror att han kommer vara jättetrött idag och då blir det nog ett lugnt pass, men om han är pigg ska vi nog rida igenom skänkelvikningarna och galoppdelen i LA:1an.

Nu ska jag ut och sola tills Sigrid kommer hem, syns till helgen hoppas jag! :D

Dålig uppdatering igen

Nu är Kilian i alla fall pigg och frisk!
Longerade honom i förrgår och han hade ganska mycket överskottsenergie, han är så himla söt haha!
Idag ska jag åka ut dit och rida, får se om jag rider igenom några programdelar, det beror på hur han känns. Annars får jag säkert träna på det nere hos Sigrid..
Åker ju ner dit på söndag eftermiddag och kommer komma hem på onsdag eftermiddag.
Kilian får dock inte komma hem, kan ska få bo över hos våran hovslagare i Timrå eftersom Timrås tävlingar startar redan på fredagen, längtar!!
Jag ska rida LA:3 på fredagen, LB:1 på lördagen och LA:1 på söndagen, Louise Sjöberg dömer alla klasser och jag är väldigt nöjd med det, tycker att hon skriver mycket bra kommentarer och alltid ger rättvisa bedömningar.

Det känns lite jobbigt att första klassen den helgen är LA:3, speciellt eftersom han inte har tävlat på ett tag nu.
Jag får försöka att inte ha så höga krav helt enkelt.. Ska bli roligt att få rida LA igen iaf!

LA-debuten framflyttad

Ja, det blir ingen tävling för oss på lördag :( Lille bebisen verkar ha dragit på sig en förkylning.. Igår när jag skulle rida stod han bara och hängde och var jättetrött i stallgången och efter att jag ridit (lätt pass) var han jättesnorig. Var och kollade till honom idag och då var han inte så snorig som igår, men såg jättetrött ut på ögonen. Vi ska dit imorgon och tempa! Därför bestämde vi oss för att det är bättre att stryka oss från helgens tävling. Det kommer ju fler tävlingar och det är inte värt att riskera hans hälsa för en tävlings skull!=)

Film

Nu kommer filmen från träningen i Edsbyn, comments are very welcome=)



Gatufesten ikv, syyns !! :D

Träningsläger för Maria Eriksson, Edsbyn

I tisdags packade jag, mamma och Kilian in oss i bil/transport och for ner till Edsbyn för att vara på ett fyra dagar långt träninsläger hos Maria Eriksson tillsammans med Eva & Antonia och Camilla & Robban från Timrå.
Det har varit fyra sjuuukt jobbiga, men roliga och mycket givande träningsdagar.
Här kommer en sammanfattning av veckan.

Tisdag
Vi åkte ner vid sju-tiden och kom fram vid elva, Kilian stod lugnt och snällt hela vägen och när vi kom fram var han lugnast av alla hästarna. Duktiga lilla bebis!
Eva red först, sedan red Camilla och därefter red jag.
Idag tyckte jag att vi skulle ta det lugnt och bara rida lösgörande eftersom hansäkert var stel och dte var jättevarmt.
Vi red ute i en paddock och på andra sidan vägen var det någon sorts industri och det for lastbilar och maskiner på vägen hela tiden. Dessutom var det hundar som for omkring utanför paddocken, stora grävskopor i ett hörn och täcken på staketet som fladdrade.
Kilian var lite spänd och tittig i början, men när jag satte honom i arbete slappnade han av efter en stund.
Han kändes väldigt stel idagoch vi jobbade nästan hela passet med att ställa och forma igenom honom ordentligt åt båda hållen, speciellt i traven då det var värst.
Galoppen kändes jättefin och Maria tyckte att det var jätteskor skillnad på samling sedan sist.
Efter att jag ridit ägnadevi resten av eftermiddagen åt att titta på träningarna för Mattias Jansson, många fina hästar och duktiga ryttare! Bl. så var Sigrid/Primavera och Maria/Galliano med och red.

Onsdag
Idag fick jag rida efter Eva som tyvärr upptäckte att Antonia blivit halt=/ Håller tummarna för att hon blir bra snart!
Vi red i det lite svalare ridhuset idag och red mycket övergångar och halter från alla gångarter. Vi fick till och med vända rätt upp och göra halt på X, det gick mycket bättre än vad jag trott, även om dte blev något trav och skrittsteg innan halten.
Han kändes kanonfin idag, pigg, framåt och lösgjord. Jätteroligt!!
På slutet blev det även en del mellnantraver och de blir faktiskt bättre! De är inte bra ännu, men snart så!
När Camilla hade ridit åkte vi till Maria och grillade, det var jättegott!

Torsdag
Idag var Kilian jättetrött så därför blev det mest skrittjobb. Vi jobbade med bakdelsvändningar, halter, att hitta bra takt i skritten och ryggningar.
Kilian var jätteduktig och inte minsta spänd trots att vi var i paddocken. Alla halster blev jämna och ryggningarna blev faktiskt bra för att vara första gången.
När Camilla hade ridit hoppade vi in i Marias bil för att åka och kolla på hennes föl som är efter Quaterback (sök på youtube, såååå fin!!). Han var jättesöt =) Vi fick hälsa på några andra söta fölisar också, bla ett stoföl som med samma pappa som var något äldre än Marias.
Sedan åkte vi och tittade på Marias unghästar innan vi for till Bergåkra gård och såg på när Maria hade träning. Det var roligt, men jättevarmt!!

Fredag
Idag red jag tidigt, redan klockan 8 (mycket tidigt för mig!!!) var jag och Kilian uppvärmda och klara i ridhuset.
Idag började vi passet med att rida skolor i både skritt och trav. I början blev de lite för raka, men när jag fick igenom ställningen i nacken blev de jättebra!=)
Vi varierade skolorna med lite ryggningar och de blev ännu bättre än igår, kändes jättebra!
Eftersom jag sagt att vi haft problem med galoppökningarna i programmen (jag får knappt stopp) så ställde Maria upp sockerbitar så att det blev som en 20x40 ridbana och sedan fick jag rida igenom galoppdelan i LA:1an.
Med hennes tips, att jag skulle föröska komma ut en bit innan bokstaven och börja ladda galoppen redan i hörnet, så blev det såklart mycket bättre!
Det andra i galoppen var inga problem, förutom fattningarna då jag blir för långsam med att säga till honom när han blir lite seg.
Maria sa att bara vi fixade fattningarna så skulle galoppen i LA-programen inte var några problmen, det kändes jättekul att höra!=)
Efter ridpasset åkte vi iväg för att titta på två hästar åt HRK, en stor häst och en d-ponny.
Vi började med storhästen och den rörde sig väldigt trevligt, men var lite seg. Så jag fick ett spö (pinne) och då blev den mycket piggare och jättefin!
Allt gick bra tills jag skulle fatta galopp och då han inte tog hjälpen petade jag till honom lite med spöt. Det resulterade i världens jävla bocksprång och jag flög som en vante. Tappade andan och slog ryggen rätt rejält..
Hoppade upp igen och travade något varv, men när jag började ställa lite mer krav började han bocka igen, värre än förra gången. Jag har seriöst aldrig suttit på en häst som bockar så! Jag satt kvar i alla fall, men eftersom jag redan hade ont och ridskolan förmodligen inte ville ha en sådan häst hoppade jag av och hoppade upp på d-ponnyn.
D-ponnyn var liten och rund och såg jättetrög ut, men var väldigt pigg och spänd. När jag ställde lite krav på honom försökte även han dra ner huvudet, men det var lite lättare att kontrollera honom.
Travade och galopperade lite, men han var nog inte heller något för ridskolan.. tyvärr!

Veckan har varit jättetrevlig, förutom min avramling, och Maria tycker att vi gått framåt otroligt mycket i galoppen och att vi var jätteduktiga. Det var kul att höra!=)  Hon sa dessutom att hon var riktigt imponerad över hur fort han lärde sig att rygga.

Ska försöka lägga upp en film senare i veckan, så håll utkik (om de fortfarande finns folk som läser dvs..).

RSS 2.0