Ett deppigt jävla inlägg för att rensa tankarna

Vaknade imorse av att mamma ringde och var jätteorolig för att jag inte var hemma. Sov hos Sanna, men vi bestämde det så sent igårkväll att jag glömde säga det till mamma.

Mådde ganska dåligt igårkväll också, men i morse var det som att hela världen rasade och jag kunde inte komma på en enda orsak till att fortsätta leva.
Jag ville verkligen åka härifrån. Bort från Härnösand och alla jag känner som vet allt om mig och som jag vet om. Jag är så less på allt det här, orkar inte med att jag alltid gör samma sak varenda gång jag är hemma. Vad är det för fel på mig??

Men jag  vill inte åka till Simeå heller. Jag vill inte sitta i mitt rum framför datorn och veta att nästa dag väntar ännu en jobbig dag i stallet, och nästa, och nästa i TRE år. Fattar inte hur jag ska klara det.. Samma sak, i tre år, tre dagar i veckan (okej, två dagar i tvåan).

Jag saknar Elina och Kristina jättemycket, och Kilian såklart, men är det en tillräckligt stor anledning till att flytta tillbaka?
Å andra sidan vill jag ju inget hellre än att åka bort från Härnösand så fort som möjligt.

Jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Jag är en sån där människa som tar tag i saken när jag mår dåligt eller tycker att något är fel. Jag kan inte bara gå och låtsas som att allt är bra, jag måste ändra det på något sätt.
Normalt brukar jag, efter en stunds tänkande, veta vad jag ska göra, men just nu har jag inte en jävla aning.
Det enda jag vet är att jag inte vill bo i Härnösand och att jag inte vill göra något annat i stallet än att rida Kilian, Bonfighter och Cornetto..

Rastlös

Det märks verkligen att jag är van att ha full fart från morgon till kväll.
Visst är det skönt att bara sitta och chilla framför tvn, men efter bara några minuter blir jag rastlös och därför började jag dagen idag med att springa 3 km.
Jätteskönt!!! Och förhoppningsvis kan jag slappna av lite mer idag.

Laddar upp lite bilder från Simeå:

 Annelies (och lite mitt) hus
 Mitt rum
h Mitt rum
 Stor&liten (Contino&Kilian)

Härnta och sbn

I torsdags var Bonfighter jättefin hela passet! Red lite bommar och trots att han aldrig gjort det förut så var han jättefin och duktig, roligt!
Kilian fick gå en promenad på kvällen.

Blev en snabbis med Kilian på morgonen igår och han var jättejättefin, as kul! :D Red lite bommar med honom och de första gångerna blev det tvärnit i både skritt och trav och när han väl gick över så verkade han vilja lägga sig ner och dö varenda gång han kom åt en av bommarna. Så någon hoppehäst är han nog knappast..

Efter ridningen blev det till att stressa hem, duscha, äta frukost, byta kläder och sedan halvspringa till bussen.

På kvällen tog jag, Hanna, Yazmin, Julia och Bella en tripp till Sundsvall och Sbn!
Helt sjukt roligt, skuuumparty!!! Var jätteroligt att träffa alla Härnösandsbor som jag inte träffat sedan sommarlovet typ.
Vi sov hos Julia och därför tog vi en sväng på stan idag innan Hannas bror kom och skjutsade hem oss.

Så nu sitter jag framför tvn med datorn i knät och ska väl snart käka middag. Blir nog en lugn kväll idag, kan behövas efter allt dansande igår!

Hoppryttarn herself

Hoppryttare är nog det sista ord jag skulle använda om jag skulle beskriva mig själv.
Inte nog med att jag tycker att det är lite läskigt, jag är dålig på det också! Men man kan ju inte vara bra på allt..

Hela förmiddagen idag kändes verkligen piss och skit och jag ville typ bara lägga mig ner och dö. Vet inte vad det var som var fel, men efter ett samtal med min kära mor kändes det såklart bättre, tack!
Blev lite bättre efter det och sedan har det gått väldigt upp och ner hela dagen, just nu känns det väl sådär..

Red Rush idag och han var jättejättejättepigg, berodde säkert på att det blåste så mycket och sedan har han ju inte blivit riden så mycket.
Efter ett antal bockserier och kast åt alla möjliga håll tyckte Sigrid att jag skulle longera honom ett tag, så jag gjorde det och det behövdes kan man lugnt säga..
Efteråt satt Sigrid upp och red lite och sedan fick jag hoppa upp igen och nu var han som vanligt!

Efter Rush red jag på Cornetto och fick lite hjälp av Sigrid. Han var jätteduktig idag och när Cecila kom upp med Anton tyckte Sigrid att vi skulle hoppa lite..
Vi började med att rida över bommar, jag fick rida först och så fick Cecila rida bakom mig.
Sedan byggde hon upp ett kryss och det gick också bra, men när hon sedan byggde upp en hel stuttsserie blev jag lite osäker, men eftersom Sigrid sa att det skulle gå bra så hoppade vi..
Det såg väl inte speciellt bra ut, men över kom vi i alla fall och det kändes såklart jättebra att ha klarat av det!
Cornetto blev riktigt rund och fin i formen efter det också.

Efter Cornetto var det dags för Bonfighter.
Idag hade jag med mig ett hoppspö för att förstärka skänkelhjälpen och det funkade jättebra.
Vi red lite övergångar och tränade på att styra och han var faktiskt riktigt fin idag så det var kul!

Nu ikväll höll Sigrid lektion så då red jag samtidigt med Kilian så att hon kunde kika lite.
Fick några användbara tips och hon tyckte att det såg bra ut och sa att han kanske var inne i en växtperiod.
Det är tydligen inte ovanligt att de kommer i det efter betet och speiellt inte om de vilat, som Kilian gjort. Hon sa att det kanske var därför han gärna gick lite på bogarna och så tyckte hon att han hade blivit högre bak.
Jocke tyckte också att han var fin och såg pigg och energisk ut, det var kul att höra!=)
Idag red vi mycket övergångar och han var jättefin, speciellt i galoppen. Fattar inte hur han kan orka samla sig så mycket när han bara har vilat??! Men det är väl bara att tacka och ta emot..

På fredag åker jag hem till Härnösand, vet inte hur länge jag stannar.
Tänkte gå på SBN (Stockholm by night) i Sundsvall på fredagen, men har ingen skjuts hem och de skulle inte beställa några nattbussar så vi får väl se hur det blir med det..

Ikväll ska jag över till Kristina igen och ha temys och bara prata, kan behövas!

Höstdag

Idag har känts som en riktigt höstdag.. Allt känns tråkigt, man är på dåligt humör och vädret suger såklart. USCH!

Var helt okej i skolan idag trots att inte Elina var där, vi gjorde inte så mycket, såg på film och fikade och jobbade lite typ!
Fick även leta fram kurser som vi ville läsa när vi har praktik och jag hittade jättemånga intressanta och de flesta hade jag redan klarat av så det var ju skönt.

Åkte upp till Kilian efter skolan och red lite på honom i ridhuset. Konstaterade att han verkligen måste klippas, blir svettig av ingenting och pga det så orkar han ju inte heller..
Red ganska mycket skänkelvikning och prövade på en förvänd galopp i varje varv. Galoppen gick bra och skänkelvikningarna gick super!
Fortfarande lite tung i handen, men i morgon ska jag träna snabba övergångar så då släpper det förhoppningsvis.

Ska till Kristina ikväll igen, men den här gången ska Carro vara med också. Vi ska se på film och äta popcorn, mysigt!

Igår hade hon bakat en kladdkaka som var inspirerad av mammas muffins (kladdkaka och polka), hon hade polka och mint i och det var faktiskt sjukt gott!


Storm

Vad konstigt vädret kan vara ibland alltså..
Har varit helt lugnt och "fint" (mulet) hela dagen och nu på kvällen börjar det regna och storma, usch!
Gick med Kristina hem från Bergåkra och det var ingen höjdare, mörkt, blåsigt, lite regnigt.. Som tur var så var det ganska varmt ute!

Kilian såg ut att må bra idag också, verkar helnöjd med sin ponnybox trots att han har en bit till de andra hästarna. Vilade ju som sagt idag och jag gick upp för att kolla på hoppträningen i stället.
Var jättesöta och fina ponnyer med, blev helt kär i en av dem som hade jättefin trav och galopp. Fux med bläs var den såklart..

Ikväll ska jag förmodligen över till Kristina och fika, hon sa att hon skulle baka kladdkaka, men får väl se om hon orkar nu efter ridningen.

Tänkte ladda upp lite bilder, men kommer tyvärr inte åt dem just nu så det får väl bli en annan dag!


8 cm inte att rekomendera..

Så himla skönt att få sätta sig ner efter en hel dag i skolan + en sväng på "köpingen", som de säger här, i 8 cm klackar.. Men det är ju så sjukt snyggt med pumps, så jag kan inte låta bli att ha det..

Har precis blivit klar med min bokrecension och även om vi har hela året på oss att göra den så känns det skönt att ha den gjord.

Ska snart ner till köket och laga lite mat, tror att det blir nuggets ikväll, och sedan ska jag upp till Kilian som vilar idag och därefter ska jag kolla på hoppträningen som börjar klockan sex.

Sitter och smsar med mamma om Stockholmsresan och just nu planerar vi vart och vad vi ska äta ;) Just nu verkar det som att Jensens och en mongolisk buffé står högst upp på listan. Båda ställena har vi varit på förut och vi vet att det är grymt god mat där, längtar!!!!
Sedan längtar jag såklart inte bara efter maten.. Showerna och shoppningen och bara själva upplevelsen (det är ju ändå lite speciellt att vara i Globen) kommer bli jättekul.

Nu kurrar magen så det är bäst jag lagar mig lite mat, hörs ikväll!


Söndag i Simeå

Igårväll när jag hade vräkt i mig massa bullar och muffins mådde jag pissdåligt, men efter idag skulle jag lätt kunna göra det igen. Varför kan jag inte lära mig av mina misstag och bli en sund och hälsosam människa?

Idag blev vi inte klara med morgonrutinerna förrän halv tolv, så sena har vi nog aldrig varit!
Dock bara det ju bara vi två i stallet (ibland bara jag när Jocke körde ut vatten mm till hästar/kor + att han fick migrän och vilade ett tag).
När vi var klara åt vi lunch och sedan tog jag in Bonfighter och red en stund på honom i ridhuset.
Jag hade radion på och det var typ fyra-fem travsteg som takten riktigt stämde in i musiken och det jändes faktiskt som att han svävade fram, under de stegen var han sjukt fin! Förhoppningsvis bara en glimt av hur fin han kan bli.
Om han hade varit en d-ponny och jag hade haft råd så hade jag lätt köpt honom, så himla mysig att rida!! Det är också väldigt lärorikt att rida en så pass ung individ, och fantastiskt roligt!

Efter att jag släppt ut honom avmaskade jag och Jocke (jag höll i, Jocke avmaskade) stona och deras föl och friesarna, alla var snälla när de väl fått in sprutan i munnen. Det var bara fölen som var lite svåra att få tag på, men när de fått medlet så var de hur närgångna och nyfikna som helst. Så himla söta är dom!!

När vi var klara tog vi in hästarna och sedan red jag iväg på Kilian för att möta Kristina.
En bit innan vi mötte henne kom tre hästar; en nordsvensk och två shettisar som drog vagnar och en av dem hade en liten bjällra runt halsen..
Kilian brukar tycka att det är jätteläskigt med bara häst och vagn och när det nu var dubbelt + en bjällra blev det för mycket och han gjorde några tokryck hemmåt och ner i diket innan vi kom förbi.
När vi mötte Kristina lugnade han ner sig på en gång och vi hade en mysig och rolig ridtur som, som alltid när i rider, blev mycket längre än planerat.
Red lite i ridhuset när vi kom tillbaka och han kändes lite trött, tror att han har lite träningsvärk så det var nog bra att han fick skritta så mycket idag.
Fin i galoppen och stundvis i traven även om han gärna ville fastna i munnen och bli tung i handen, men det var nog för att han var trött..
Känns i alla fall som att det skulle vara skönt att få en lektion så att jag inte sitter och rider honom helt fel.

När jag hade ställt in honom i boxen och borstat så fick även Kilian en avmaskningsspruta och hna gjorde inga större protester, men det hade jag inte väntat mig heller. Han är så snäll och go min lilla ponny=)

Ikväll vet jag faktiskt inte vad jag ska göra.. Har inget att kolla på på datorn, så jag kanske läser en bok eller nåt.

Förresten, vad tyckte ni om den nya designen?;)


Uteritt i solskenet

Idag tog jag det rätt chill och åkte inte upp till stallet förrän vid ett.
Jättefint väder, lite kallt, men solen sken för en gångs skull och det var jättemysigt att vara ute!
Kilian lärde sig tre nya saker också; dörrkransar är inte farliga, det finns inga monster i vatten och det är bäst att ta det lugnt nerför och titta vart man sätter fötterna.

Vi red samma väg som jag red med Carro, Kristina och Cecilia, idag gick det något lugnare än i onsdags ;)
Kilian var jättelugn första biten av vägen, travade lite innan vi skrittade upp för hela långa backen. Han fick jobba i låg, rund form hela vägen och var riktigt anfådd när vi kom upp.
Mitt i backen försökte han dessutom vända och gå ner igen, men det fick han såklart inte. Skulle aldrig våga rida ner för den där backen, helt sjukt brant!
Resten av vägen var ju lätt nerförsbacke och då blev han jättepigg och ville inte alls skritta i lugn takt som jag bad honom att göra.
Dock upptäckte han ganska snart att på de ställena där det var extra brant och stenigt var det bäst att ta det lite lugnare eftersom det var lätt att snubbla annars..
Blev riktigt stolt över honom idag när han, med väldigt små protester, gick genom flera vattenpölar. Han har väl förhoppningsvis lärt sig att det inte finns monster i vattenpölarna..
Däremot var det "monster" i skogen idag, Carro, Cecilia, Olivia, Emilia och Patrick var ute och grillade och det tyckte Kilian var lite läskigt, men han skötte sig och det är ju det som är huvudsaken!
Nästa läskiga sak kom när vi var nästan hemma och då var det en bänk med dörrkransar på som var jätteläskig!
Efter ett litet tag gick han dock fram till bänken och hon som bodde i huset bredvid bänken kom ut och pratade med oss och klappade lite på Kilian som njöt av gosandet och helt glömde bort att vara rädd.

När vi kom hem så hjälpte jag Jocke att ta in lite hästar, smörjde sadel och träns och sedan gick jag upp till ridhuset för att kika när Carro red och kolla in cafeterian.
Tror att det kommer bli jättebra, världens finaste utsikt är det i alla fall (eller nja, finast utsikt är det nog från stugan vi red upp till i onsdags, man ser hela byn därifrån)! Hoppas att den blir klar till clinicen, annars blir det trångt på läktaren..

Har jag förresten skrivit att jag ska få vara med och rida när Mads kommer? Jättekul att Sigrid frågade om jag ville vara med, är ju en hel del som frågat henne om de får rida..
Ska rida med Carro, men jag vet inte vilken dag, tid eller hur många pass det blir!

I kväll så har jag nyss ätit middag (Findus Black&White, supergod!!), sedan ska jag väl se på två avsnitt av Gossip Girl och en film som jag har på datorn.
Blir en lugn och tidig kväll, ska jobba i morgon eftersom Jocke är själv på hela gården och jag kanske ska vara edig på fredag.

God morgon!

Nu har jag precis ätit frukost och tänkte passa på att blogga lite innan jag åker upp till stallet.
Tänkte rida ut idag eftersom det för en gångs skull är så himla fint väder och då måste man ju passa på!
Blir nog en klättringsrunda för oss idag, nyttigt och roligt.

Känner mig piggare idag, har nog ingen feber längre, men hostan är värre än förut och halsen har fått ta lite stryk av alla hostningar.

Kvällen igår spenderades som sagt hos Kristina med popcorn, te, bullar och muffins. Jättemysigt och trevligt!
Vi är så himla lika varandra på så många sätt och ingen av oss blev särskilt förvånad när vi upptäckte att båda var fiskar.
Var faktiskt ganska intressant att läsa om vårat stjärntecken. Så himla mycket som stämmer, det är ibland, som Kristina sa, som att man läser en bok om sig själv. Läskigt, men roligt!

Hoppas ni får en bra dag allihopa, återkommer ikväll!

Sjuk

Ja, jag är sjuk..
Större delen av natten tillbringades till att kallsvettas och att hosta så därför var jag allt annat än pigg när alarmet ringde klockan sju.
Smsade till Jocke att jag var sjuk och sedan försökte jag att sova igen.
Halvsov till kanske niotiden då jag gick upp för att äta frukost och sedan såg jag på avsnitt från Project Runway och Top Model och åt bullar fram till typ fyra-halv fem. Då kunde jag inte sitta still längre utan var tvungen att åka upp till stallet.

Longerade Kilian i cirka 15 minuter, skritt, trav och galopp. Lite bus i galoppen, men höll sig annars väldigt lugn (som alltid när man longerar).

Känns som att febern har lagt sig lite nu i alla fall och därför ska jag inte spendera kvällen alone utan jag ska till Kristina och se på Idol!=)

Håll tummarna för att jag är frisk i morgon, har redan ridbastinens !!

Första galoppen sedan hältan!

Idag galopperade vi!!!!!:D::D:D:D:D:D:D:D:D
Så, var bara tvungen att skriva det innan jag skriver om allt annat.

Idag blev det, som jag sa igår, en allt annat än lugn dag.
Vi började med de vanliga morgonrutinerna och sedan tog vi in några hästar som Jocke skulle rida innan jag tog in Loureado som jag skulle rida.
Han var jättestökig att göra i ordning, men så himla fin att rida!!
Han har inte gått så bra sedan red jag red Sigrid på¨distriksträningen, jättekul!
Passade på att ha lite sits och balansträning genom att rida utan stigbyglar eftersom Loureado är så svår att sitta på.
Tillslut lyckades jag i alla fall sitta ner ordentligt och då blev han skiitfin, speciellt i galoppen. WOW säger jag bara, vilken galopp!!!!

Efter Loureado var det dags för lille Bonfighter och det var ganska stor skillnad att sitta upp på honom efter Loureado..;)
Red lite skritt och trav i ridhuset bara. Han verkade trött så jag red inte länge alls.

Vid lunch kom våran mentor och pratade med oss i typ en timma och sedan red jag Rush.
Mitt under passet kom det in en stor traktor som skulle samla ihop skräpet som de som bygger cafeterian kastade ner.
Rush skötte sig kanonbra och blev bara finare när traktorn kom!
Jobbade honom i ganska låg och rund form och han var riktigt, riktigt fin idag. Har aldrig känts så fin någon gång, så det var jätteroligt!

När jag hade ridit Rush tog vi in dem och sedan smörjde jag alla tränsen innan jag red på lille Kilian i ridhuset tillsammans med Carro och Muffin.
Han kändes lite trött idag, men jobbade på jättebra och hade mycket shwung i traven!
När jag skulle fatta galopp första gången så tror jag inte att han riktigt fattade vad jag menade, var ju trots allt ett tag sedan vi galopperade.. Men när det väl blev galopp var han skiiitfin, rund och mycket uppförsbacke trots att jag jobbade honom i så låg form.
Jag satt och log hela tiden när jag galopperade och när jag skulle gå runt med honom efteråt för att skritta av så var det tur att Carro hade gått för jag måste sett heldum ut eftersom jag inte kunde sluta le!

Nu sitter jag hos Annelie och har precis käkat middag, ska väl sitta vid datorn ett tag till innan jag går och lägger mig tror jag!=)

Äntligen fast boende och internet!

Har tillslut fått fast boende hos Sigrids syster och någon av hennes grannar har trådlöst internet som jag kan koppla upp mig på. Sjukt långsamt, men det är alltid något!
Annelie, som Sigrids syster heter, bor också i Simeå, men en bit från Sigrid så därför kom mamma ner igår med moppen och hjälpte mig att flytta alla mina saker hit.
Har ett jättemysigt rum och sängen är helt underbar, har aldrig sovit så bra någon gång tror jag!

Idag var både Sigrid och Jocke borta (Sigrid på Flyinge och Jocke jobbade, kom ikväll), så därför tackade jag ja till att hjälpa till på skolan och informera de besökande niorna om lärlingsprogrammet.
Eftersom det knappt var någon som hade några frågor/vågade fråga något så gick det på typ tjugo minuter och jag kunde ta bussen tillbaka ut hit, äta lunch och sedan gå upp till Bergåkra gård.

När jag kom dit så tömkörde jag lilla Bonfighter och både han och jag var ganska svettiga när vi var klara. Det är lite jobbigare att tömköra än att longera, tror att jag ska ha joggingskor på mig nästa gång..
Vid tre hjälptes jag, Erika och Sara åt att plocka in hästarna innan Caroline och Cecilia kom och när vi var klara red vi iväg för att möta Kristina.

Vi tog en tur upp på berget och både Muffin och Kilian som båda är så långhåriga blev jättesvettiga av den jobbiga klättringen. Sedan stressade de upp sig onödigt mycket också, men det var ju deras eget fel..
Vi kom fram till att en tokig häst (Pozack, Kristinas), en hettsig häst (Muffin, Carolines), en bakskygg häst (Kilian) och en liten, men stencool häst (Anton, Cecilias) inte var en speciellt bra blandning.
Hemvägen var det ju nästan bara nerför hela vägen och ganska mycket vatten och med tre vattenrädda hästar (ja, ni kan ju själva gissa vilka det var..) blev det ju allt annat än en lugn tur ner för berget.
När vi kom hem tänkte jag trava några varv i ridhuset eftersom vi bara travat rakt fram när vi red ut, men det började med att Kilian redan innan han kommit in fick syn på hindrerna där inne och kastade sig på stackars Anton.
Tillslut kom vi in och då höll de på att snickra i kafeterian så de hade lagt stora skivor i ridhuset och när de gick ner för att hämta dem flög Kilian över till andra sidan ridhuset, haha!
Bestämde mig för att testa på utebanan, men där var ju såklart allting också läskigt så efter några varv i trav bröt jag och skrittade ner till stallet igen.

Kvällen har spenderats först hos Kristina med skitgod kladdkaka och grädde och sedan åkte jag med Kristina och Caroline till Nytorp och kollade. Det var jättefint där, väldigt stort och luftigt!

I morgon är ju Jocke tillbaka så då blir det väl slut på slappande antar (och hoppas) jag ;)
Ha det bäst så ska jag försöka uppdatera lite mer regelbundet framöver!


Sammanfattning om vad som hänt sen sist

Ja, så ska jag väl försöka sammanfatta vad som hänt sen sist..

Kan ju börja med att säga att jag börjat trava Kilian och ska börja galoppera nästa vecka om inget annat händer.
Han känns finare än nånsin och skolor och skänkelvikning som vi hade stora problem med innan går nu som en dans! Traven har det också hänt mycket med, han har fått ett helt annat steg och shwung, så det är jätteroligt! Känns verkligen att jag lärt mig mycket under den korta tid jag har varit hos Sigrid.

Jag har fått ett alldeles eget litet projekt, nämligen den treåriga welshponnyn Bonfighter. Sigrid sa att jag skulle få rida och hålla på med honom så mycket jag vill och sedan få rida honom i 4årschampionatet nästa år, ska bli skitkul!
Han är inriden och jag har ridit honom tre gånger, men bara i skritt och trav. Han är jättefin och väldigt sammarbetsvillig och lättlärd.
Har även fått rida den 5åriga welshponnyn Cornetto som ägs utav Cecilia, men vi får väl se hur det blir med honom. Om jag får vill jag såklart rida honom i 6årschampionatet.

Det har kommit tre tvårshingstar till Bergåkra också som vi håller på att vänja vid att bli borstade, ha träns på sig och löshoppa mm. De ska nämligen visas på rådgivande i november, så jag hoppas att det går bra för dem.
Alla är väldigt fina, speciellt Cavallo som har en riktigt grym trav!

I fredags var kiropraktorn på besök och det var verkligen jätteintressant att se hur han genom att dra lite i ett ben och klämma på några ställen fick hästen att bli helt avslappnad. Jättehäftigt!

Den nionde november är det clinic på Beråkra gård med Sigrid och Mads Hendeliowitz med temat "att träna inför tävling", så då får ni komma och hälsa på!:D

Kan ju berätta att jag trivs som fisken i vattnet i skolan, tycker att lärarna, upplägget och allt är kanon!
I tisdags ville de att vi skulle fundera på vad vi hade för mål med våran lärlingsutbildning, vad vi ville göra när vi slutat gymnasiet. Jag kunde inte ge dem något vettigt svar då, men efter att ha funderat en vecka och kollat upp lite alternativ mm så känns det som att ponnyberidare är något jag verkligen skulle vilja bli.
På sidan av det skulle jag även vilja utbilda mig till kiropraktor, sadelutprovare och dressyrdomare. Och ta hästskötarexamen och gå unghästutbildningen med inrikting på dressyr på Strömsholm ;)

Uppdatering från helgen på Tullgarn

Har ju varit väldigt dålig på att uppdatera, men jag har faktiskt en jättebra anledning och det är att mitt internet helt enkelt kraschade. Tror att det är fixat nu (är i Härnösand den här helgen), men ska höra med mamma och pappa när de kommer hem så att det är säkert!
Tänkte att jag gör ett inlägg med uppdatering från Stockholmsresan och ett med uppdatering från allt möjligt.

I alla fall så åkte vi ner på torsdagen och kom fram ganska sent på torsdag kväll och Sigrid red ett sent kvällspass på Chester som var jättepigg och fin.
På fredagen hände det inget speciellt, Sigrid red och jag hjälpte till i stallet.
På lördag morgon gick vi upp tjugo i sex eftersom Sigrid startade klockan nio. Sigrid fodrade och sedan släppte jag ut hästarna på Tullgarn medan hon knoppade och gjorde iordning Chester.
Klockan i stallet hade stannat, så vi visste inte hur mycket klockan var när Sigrid var klar med Chester och sprang in i huset för att hämta Emilia och Olivia.
När hon kom ut igen lastade vi Chester, slog på radion och började åka. När vi kommit ut från stallplanen så säger de på radion att klockan är halv nio.
Snacka om att vi fick panik! Vi tittade på mobilerna för att se om det stämde och det gjorde det såklart. Sigrid fick ringa till Djursholm och säga att vi inte skulle hinna dit, och tyvärr fanns det inte heller några strykningar så att hon kunde fåstarta senare.. Så det var bara att vända och åka hem igen. Så jäävla tråkigt! Har nog aldrig sett Sigrid så förbannad nån gång ;)

På söndagen startade hon inte förrän senare och vi tog det rätt lugnt och kom fram till vackra Djursholm i lagom tid.
Jag fick gå med Chester på framridningsbanan medan Sigrid och Cecilia (Christer, hennes man, körde ner Cecilia på lördagen och körde hem Emilia och Olivia) gick till seketeriatet. Måste erkänna att det var lite nervöst att gå med en stor, stark hingst på en framridningsbana med massa proffs som red kors och tvärs över hela banan...
Chester skötte sig super i alla fall och när Sigrid kom tillbaka hoppade hon upp och började rida fram.
Efter typ en kvart kom Ia (Maria Eriksson) och hjälpte henne med framridningen och efter yttligare en stund blev det dags att ta av lindor, borsta ben, reda ut svansar och sätta lite extra glans på stövlar, nosgrimma och bett.
Ritten såg fin ut, men hon hade några missar som drog ner poängen rejält, därför blev hon inte placerad.

När vi var klara med Chester och Sigrid fixat så att han fick en box att stå i så gick vi upp till ridhuset igen där tävlingen hölls för att äta lunch och kolla på finalen i YR Krafft Cup.
I finalen red ekipagen kür och det var jätteroligt att få se alla duktiga youngriders, bla var Sara Henrietta Bergström Källström (som är junior, men ändå vann gansla överlägset) och Emelie Nyreröd (som bla har utbildat och ridit EM på ponnyn Tim).
Speciellt ärevarvet var häftigt. Garcia blev så himla taggad och satte sig så sjukt mycket på bakbenen att det såg ut som att hon skulle sätta sig ned, har aldrig sett en häst samla sig så mycket. Sjukt häftigt!!!

På eftermiddagen fick jag och Cecilia ta tåget hem själva eftersom Sigrid blev tvungen att fortsätta ner till Skåne eftersom hon blivit antagen som en av två i hela landet att gå beridarutbildningen med inriktning dressyr!!

RSS 2.0