Sigridträning Björkbacke gård dag 2

Idag hade Kilian lite träningsvärk och det märkte vi i början eftersom han var så spänd och tittig. Sigrid förklarade det jättebra, får se om jag kan förklara på något sätt..
Hon sa att han var spänd och tittig idag eftersom han förmodligen hade träningsvärk och då var han svag = rovdjur kunde lätt ta honom. Hoppas ni fattade min något korta sammanfattning, Sigrid förklarade det så att man verkligen fattade och fick en "aha-upplevelse". Har aldrig ens tänkt på det förut!
Idag hade vi tänkt träna förvänd galopp, men vi red bara halft igenom en gång åt varje varv, sedan tyckte Sigrid att det räckte för att det redan var så bra.
I stället tränade vi på vänsterfattningar efter fyrkanten och det var skiiiitsvårt! Högerbogen kommer före och det gör att han fattar fel galopp så jag måste parera honom genom att ställa vänster och tänka lite sluta. Dock är det så hila svårt eftersom han är så sjukt snabb att ändra sig!
Fick några bra i alla fall innan vi började träna skänkelvikningar och de gick ganska bra, men de var nog bättre igår.
På slutet fick jag rida mycket mellantrav eller tänk emot mellantrav och när jag sedan tog tillbaka honom till arbetstrav fick han värsta shwunget och trampade jämt med bakbenen, skitkul! =)
Sigrid tyckte att vi skulle försöka kvala honom till ungponnychampionatet, men eftersom det går i september var hon inte säker på att vi skulle hinna. Jag vet inte ens vilka klasser femåriga d-ponnyer kvalar in i? Och om Danska får starta?

När vi kom hem hade de tagit u Cayenne ur hagen och släpp in henne med några andra ston, och dte var nog bästså. En annan häst gick med General och när vi släppte in Kilian där blev det kalabalik. Kilian och den andra hästen började puckla som fan på varandra, så vi tog ut Kilian när vi insett att de aldrig skulle ge sig. Han fick några småsår på bakbenen, men förhoppningsvis inget allvarligt..
Så nu går han i en hage bredvid de andra tills Surprise kommer hem!

PÅ tisdag åker jag ner till Maria Eriksson på träning tills på fredagen :D

Sigridträning Björkbacke gård dag 1

Nu var det ett tag seda jag uppdatera och det kommer nog fortsätta så under sommaren. Finns så mycket annat roligt att göra!=D
Midsommar firades på Lungön med Elin, Madde, Namme, Max, Jocke, Jennan och Linda N, hur trevligt som helst!
Kilian tog i alla fall det lugnt hela förra veckan, longerade söndag och red på måndagen då han kändes lite stel i bogarna, men väldigt fin i galoppen! Han var faktiskt jättelugn och snäll också, trots att det var grävmaskiner som mullrade precis utanför.

Idag åkte vi i alla fall iväg till underbara Björkbacke gård, det är helt sjukt hur fint det är där!!
När vi skulle hämta Kilian fick vi höra att han lekt hingst hela natten och betäckt (försökt) Cayenne, så han var ganska trött och väldigt stel idag.
Inledde passet med att skritta på en fyrkant på volten och försöka få en jämn skrittakt, låter lätt, men det var svårt. Dock kom jag på knepet efter ett tag och då fick vi trava på en åttvolt för att han skulle hitta balansen i bakbenen, och efter det fick vi pausa lite innan det blev dags för lite galoppjobb. Vi tränade på att samla honom och de stegen som kom innan han bröt av var jättehärliga!
Sedan red vi skänkelvikningar och jag tror aldrig att han flyttat så bra för skänkeln, jag blev jätteförvånad. Men det kändes kanon!!
Tillslut fick jag rida på volten igen och då fick jag rida honom låg och rund i formen i trav och galopp efterskom Kilian gärna drar ihop sig och blri jättekort i halsen. Mycket nyttigt och lösgörande!

Sigrid tyckte att han hade satt jättemycket muskler sen sist och att traven var jättemycket bättre, men att vi fortfarande hade en bra bit kvar. Hon tyckte också att det var härligt att vi verkade lita så mycket på varandra, kändes jättekul att höra eftersom vi har haft såna problmen med just den biten..
Tillsist sa hon att hon tyckte att vi skulle åka ner till henne den 20 Juli för att starta LA:3, men eftersom Matfors är helgen innan och Timrå har tredagars helgen efter blir det nog lite för mycket.. Men vi ska i alla fall dit ner och träna, ska bli jättekul!

Ikväll har jag faktiskt övningskört för första gången, jag var skitgrym!! Fick igång bilen på andra försöket!! Körde på 1an och 2an och backade, as roligt!=)=)

Nu ska jag ladda om inför träningen i morgon, hoppas att vi får med kameran då.



När Cayenne och General kom in i Kilians och Surprises hage blev han lite sur, annat är det ju nu för tiden.. ;)

Kilian på bete

Idag åkte vi ut till Älandsbro för att släppa Kilian på grönbete!
Han var jättesur när jag tog in honom från hans vanliga hage. Kankse berodde det på att det regnade eller så var det för att han inte fått gå i gräshagen på förmiddagen som han brukar..
Han gick jättensnällt på transporten i alla fall (fast det har han gjort jämt på sista tiden *pepparpeppar*), men var lite orolig första biten.

Väl framme var det bara att lasta ur, vänta på att de skulle ta in stoet som han skulle gå med och sedan släppte vi dem i den stora, fina hagen.
Alla trodde nog att det skulle bli världens race, men det värsta Kilian gjorde var att dra ner huvudet och börja äta.
Efter ett litet tag hälsade de på varandra och sprang lite, men gräset var helt klart mer intressant..
Kilian ska få vila hela den här veckan och från och med nästa vecka ska han få ridas cirka varannan dag.

Nu kommer det bli dåligt med uppdatering på bloggen, i alla fall den här veckan, men ni vet ju hur ni når mig ;)

Första dressyrpasset på en vecka


Och det kändes!! Usch va stel och "lat" han var.. Gick inte fram för skänkeln, var stel, tjaffsig i munnen och bara allmänt störig.
Vi jobbade jättemycket lösgörnade som tillexempel skolor och skänkelvikningar, volter och tempoväxlingar/övergångar.
PÅ slutet jobbade vi jättemycket fattningar från skritt och jag fick bli riktigt arg på honom för att han skulle skärpa sig, men när han väl gjorde det blev han faktiskt jättefin i både trav och galopp. Dock var han väääääldigt trött när vi avslutade..

I morgon åker han på bete och ska få vila helt i en vecka.

Balbilder

Bilder från balen!=) Jag i svart, kort klänning, svarta och vita skor ;)


Oså måste jag bara lägga ut den här dansbilder för den var så jävla ful ;) Kommer mer bilder en annan dag när jag fått alla, har inte fått några andra dansbilder än den här:

Bal får 5 av 5 toasters, KANONKUL!!

Fy fan va kul det var igår på balen!! Har aldrig haft så roligt någon gång!!!! :D :D Kommer förhoppningsvis kunna lägga ut lite bilder snart också!=)

Kvällen började med att vi upptäckte att vårat åk (dvs båten på en släpvagn efter bilen) hade punka så mamma fick åka till OK och köpa ett nytt däck, lagom stressigt!!
Till slut kom vi i alla fall iväg och då började skyltar och ballonger låtsna, så när vi äntligen var nere i stan var typ hälften av allt pynt kvar bara..
Jag, Linda V, Madde och Elin klättrade i båten och sedan åkte vi två varv förbi logen med musik på högsta volym. Så jävla roligt var det!! Alla kollade på oss, inte så konstigt kanske eftersom det tradidionella sättet att ta sig dit är att åka cab eller någon annan sorts il ;) Grymt kul och uppskattat var det i alla fall att göra något annorlunda!
När vi hoppat av blev det fotografering och mingel innan vi gick in och minglade ett tag innan vi fick sätta oss vid borden.
Några lärare höll tal innan maten kom och därefter blev det lite fler tal innan efterätten.
Till slut var middagen klar och det blev dags för första dansen som såklart var vals tillsammans med ens bodsherre, min var Elins kille Jonatan.
Efter valsen blev det full fart med Timbaland - The way I are och sedan var det dans nonstop tills klockan blev tolv. Helt sjukt roligt!!! Det var jättemånga som dansade, till och med lärarna hoppade in när vi gjorde ringen och gjorde några moves, skitkul!
Man kan ju lugnt säga att 93orna får något att leva upp till... ;)

Idag var det skolavslutning och det var rätt trist, som vanligt.. Och lite sorgligt, men mest skönt att få sluta faktiskt!
I kväll ska jag och massa andra hem till en i min klass, kul!=)

Inte långt kvar nu!!

På fredag slutar jag nian!! Tänkt, jag har gått hela 9 år i skolan, det är helt sjukt! Ska bli både sorgligt och skönt, mest skönt tror jag..

Just nu längtar jag mest till balen i morgon (På Logén 12/6 18.00, kom!!!) och idag har jag, Elin, Madde och Linda pimpat vårat åk. Om du vill se vad vi ska åka med får du faktiskt gå förbi och kolla, det är det värt!
Eftersom jag har haft fullt upp med att åka fram och tillbaka och köpa saker så har mamma tagit hand om min lilla bebis idag och longerat. Han var jättepigg!!

I morgon blir det en snabb uteritt innan jag och Linda fixar det sista på åket och sedan är det bara att göra sig i ordning inför balen.

Uppdatering om klassresan

Har ju varit lite dålig uppdatering på sistonde, men jag har ju faktiskt varit i GBG på klassresa, så jag får väl berätta lite om vad jag gjort!
Vi kom dit sent på torsdag kväll efter en cirka 8 timmars lång tågresa och då var det bara att pumpa upp luftmadrassen och lägga sig.

Fredag
Jag vaknade av en asgarvande Jakob som vaknat en timma före alla andra och lagt pringels-chips på allas huvuden, behöver jag säga att de inte blev så jätteglada när de vaknade? Vi tyckte i alla fall att dte var kul, haha!
När alla kommit upp gick vi ner till Nordstan och tog en tur med en Paddan-båt. Paddanbåtarna åker runt i Göteborg och visar olika speciella hus och platser samtidigt som en guide berättar lite om vad man får se. Det var inte så jättekul, men om man är intresserad av sånt är det säkert roligt!
Därefter blev det shoppning och jag köpte ett par gula pumps, en topp, ett armband och ett par solglasögon.
Middag blev det på skolan som vi bodde på och därefter åkte jag och några av killarna till en sorts laserhall, fast den här hette Laserdome. De andra åkte till Liseberg.
Jag kom tvåa iaf!! ;) Rätt grymt!

Lördag
Idag åkte vi med en båt ut till Älvsborgs fästning för att se påfästningen och ett skådespel. Inte så intressant, men skådespelandet gjorde det i alla fall lite intressantare..
När vi var klara där ute åkte vi in till stan igen och vi fick tre timmar på oss att göra vad vi ville, så jag och Jakob gick en kort sväng på stan för att käka lunch och jag köpte en väska och ett par clips (örhängen).
Sedan tänkte vi åka spårvagn ett tag, men när man inte har en aning om vart alla vagnar går är det kanske inte så värst smart..
När vi väl kom av var vi mitt ute i ingenstans och vi tog första bästa vagn som gick åt motsatt hål. Sedan hoppade vi av någonstans och gick på en ny.. Vi åkte väl i cirka 2 timmar, haha!
PÅ kvällen gick vi på Liseberg och tråkig som jag är åkte jag bara Kolerado och Spökhuset, men jag är ganska stolt över att jag vågade gå där i alla fall! Men jag måste säga att det på Grönan är läskigare..

Söndag
Idag gick vi ner på Jensens Böffhouse och åt en mycket god lunch. Sedan gick vi tillbaka upp till skolan, packade det sista och åkte ner mot tågen som tog oss hem igen!

Mamma har haft hand om Kilian hela helgen och det har gått bra förutom en rymning!

Idag har vi aft två Kabaréföreställningar och ikväll 18.30 ska vi ha den sista. Lite segt att göra samma sak så många gånger, men det är ju olika publik varje gång så!=)

Film

En kortare filmsnutt från Mariaträningen samt Matforstävlingen!


Mariaträning i Timrå och stulen mobil

Kan ju börja med att berätta att min mobil blev stulen idag, och Maddes plånbok, tråkigt men sant. Fattar inte hur folk tänker som tar andras grejer sådär!!!

Sen finns det väl de som är lite nyfikna på hur träningen för Maria gick och jag kan ju tala om att Kilian var jääääättetrött och därför blev han lite ostadig i formen och seg i benen ibland. Han jobbade dock på riktigt bra ändå, men vi tog dte väldigt lugnt.
Jobbade ganska mycket skritt, bakdelsvändningar och slutor. Sedan tog vi lite skänkelvikningar i trav och de gick faktiskt jättebra! Speciellt en för höger skänkel blev kanonbra!
Det är så roligt med Maria för varenda gång vi gör en bra så får vi höja snäppet yttligare på nästa, och när den också blir bra får vi höja snäppet på en gång till nästa. Skitkul!!=)
Blev inte så mycket galopp, men lite fattningar blev det i alla fall, de var väl sådär..
Maria blev i alla fall jätteglad över att vi fått så höga % i Matfors och speciellt för att vi fått 8 på fria skritten. Känns jättekul att vi höjt oss från 5 till 8 (7 fick jag i LB), bra att Maria tog tag i det!

Idag gick vi en sväng med honom och han verkade ganska trött, men det beror nog på värmen.
Tänkte rida dressyr i morgon innan jag åker på klassresa till Gbg. Då ska jag träna övergångar från och till galopp och lösgörande.

Lycka till alla ni som ska tävla i helgen, Lina, Ronja, Victoria, Linnea, Elin, Michela, Ina, Sara, Sandra mfl. Ska hålla alla tummar och tår för er medans jag är på Liseberg;)

Snart sommarlov!!

Shit, nu är det inte alls långt kvar tills jag slutar skolan, känns sjukt skönt!! Och på torsdag åker jag på klassresa till gbg=)

Har nyss kommit hem efter att ha varit hela kvällen på Smitta med massa folk, grillat, spelat volleyboll osvosv, asmysigt! Varmt var det också, har varit helt underbart ute idag!

Kilian fick bara en kort promenad idag och han fick beta ganska länge. Han har blivit lite irriterad och rinnig i vänstra ögat, så vi satte på honom ett sånt där flugpannband.

I morgon ska jag träna för Maria Eriksson i Timrå, längtar!!

Timrå i topp! Lokal tävling i Matfors

Timrå var verkligen på g idag, 1-4 var Timråekipage i LCn och 2a och 3a var från Timrå i LBn, skitkul!=D

Idag var det helt sjuukt varmt redan när jag steg upp i morse och det kändes som att jag hellre hade åkt till Smitingen, men jag är jätteglad att jag inte gjorde det!

När vi kom dit longerade jag honom och han verkade lite spänd, men gjorde inga bus. Sedan tog vi in honom i boxen och där fick han stå cirka 20 minuter innan det blev dags för att borsta och rida fram inför första klssen som var en LC.1a.
Han kändes fin på framridningen, något seg kanske, men huvudsaken var ju att han var avslappnad.
När det inte var många kvar innan oss gick vi ner till tävlingsbanan och när Kilian kom ner dit blev han som en helt annan häst. Jättepigg och framåt trots att det var jättevarmt.
Bjudningen höll i sig även inne på banan och vi gjorde vårat bästa program hittills, han tyckte att det var jättekul och hade öronen spettsade hela tiden.
Svettiga, men nöjda, kom vi ut från banan och jag travade av honom innan jag tog upp honom till stallet där han blev avsvampad.
När vi gick ner till seketeriatet för att kolla vad jag fått trodde jag knappt att det var sant, hela 198 poäng och det gav så mycket som 73,33 % !!!! Har aldrig någonsin haft så mycket någon gång och visst var ritten bra, men aldrig hade jag trott att det skulle bli så högt!
Fick bla. 8 på gångarter och sits, det var skitkul!! Och så hade hon skrivit att han var en trevlig ponny och strukit under trevlig=)
Poängen ledde oss till en seger, före Michaela och Casino, Victoria och Petronella och Sandra och Milly. HEJA TIMRÅ!!

Inför nästa klass som var en LB:1a tänkte jag inte rida fram så mycket, men eftersom Karin dömde så fort blev framridningen ännu kortare än planerat och det gjorde mig lite stressad. Självklart smittade det av sig på min känsliga ponny och han blev lite spänd.
Inne på banan sken han verkligen upp, men var fortfarande lite spänd. En ganska bra ritt med en del missar, men jag tycker ändå att vi fick lite väl lite betalt på de allmäna intrycken.. Men om man alltid fick vad man tyckte att man förtjänade så vore det ju inte riktigt dressyr;)
Fick i alla fall 186 p och det gav 64,13 % vilket ledde till en tredjeplats.

Är jättenöjd med dagen och även idag hade jag fått jättemånga fina kommentarer om hur fin han är.  Nina Värme (domare) kom tom fram och sa att det var helt rättvist bedömt i LCn och att han var jättefin även i LBn, kändes skitkul att höra!=)
Men det roligaste är ändå att han tycker att dte är så kul att tävla, man märker verkligen att han älskar att visa upp sig nu när han kommit på att det inte är farligt!

Nu blir det ingen tävling förren 12 Juli tyvärr, men det är kanske bra för oss båda att pausa från tävlandet lite.

RSS 2.0