Långpromenad

Idag var vi ute på en lång promenad, lite mer än en timma var vi ute (det räknar jag som långt haha).
Vi red runt örsjön och Kilians humör växlade mellan pigg och lugn hela tiden, haha!
Travade och galopperade lite och han var lugn, inga tecken på att kasta sig och hoppa runt som han gjorde för två veckor sedan (dvs innan Sigridträningen).
Tror att det var en riktigt nyttig promenad för honom då han fick se många olika miljöer (bilväg, hus, hästhagar mm) och gå på många olika underlag (is som brast, rötter, kvistar osvosv). Eftersom han är dansk är han ju inte van vid vårat norrländska klimat/underlag, men jag tyckte att han gjorde riktigt bra, mycket bättre än vad jag trodde att han skulle göra det! Snubblade ingenting alls=)
Hare bra pusshej

Cayenne & Kilian

Idag åkte vi skridskor och spelade bandy på idrotten. Det var faktiskt grymt roligt!! Jag brukar aldrig bli svettig när jag åker skrdskor, men nu blev jag faktiskt det, haha!
Kilian fick longeras idag, han var lugn inne, men sedan blev mamma tvungen att ta ut honom i paddocken och då var han inte lika lugn, men det gick bra i alla fall.
Red ut på nyklippta, och ovanligt pigga, Cayenne. Hon är så himla cool den hästen, lite skillnad mot Kilian som reagerar på varenda fågel..
Travade och galopperade lite i hagarna, det tyckte hon var jätteroligt! Testade lite skänkelvikningar, skolor osv och måste verkligen berömma Eva för hennes fina och välridna häst (som dessutom har fått Grymt mycket bättre trav sen sist jag satt på henne)! Bra jobbat!
hare bra puss!

Snö-ras

Idag red jag och Kilian upp och ner för Speckstabacken.
Så fort vi kommit från stallplanen började han trippa omkring, jag tror att han vlev lite nervös av att det hela tiden föll snö ner från träden och taken..
Han var inte speciellt pigg när jag galopperade upp för backen, men nerför var han desto piggare, haha!
När vi skulle gå förbi ladan på vägen hem rasade det såklart ner lite snö från taket och Kilian visade att han faktiskt kunde gå i nån slags piaff, haha!
Red lite skänkelvikningar och halter för att han skulle lugna ner sig och han blev riktigt lösgjord och lyhörd, kul!
Har fått mina tider på Sussie träningen nu, hade bra tider både lördag och söndag (dock minns jag inte vilka tider det var och mamma har pappret i stallet, så jag får återkomma!). Längtar jättemycket, hoppas att han håller sig hyffsat lugn så att jag vågar lägga upp lite kort på busen ;D
Hare bra pusshej

Sötnos!

Igår red vi ut, skrittade i snön upp för Nilssonbacken. Kilian tyckte det var jättejobbigt, haha!

Idag red vi dressyr på teoritiden och konstigt nog vardet bara jag och Lollo där och red, jätteskönt!
När vi kom till ridskolan red vi ut i paddocken för att longera honom lite, men när jag hoppade av och landade på marken lyckades han smita (jag hade jättetjocka och klumpiga vintervatnar)!! Så Kilian busade runt i paddocken ett tag innan han tillslut ville komma.. Mamma longerade honom lite innan vi tog in honom i ridhuset.
I början var han väldigt pigg efter longeringen, men ganska snabbt slappnade han av och började jobba ordentligt med ryggen, skitkul! Vi jobbade på lite skänkelvikningar, skritt-trav övergångar och fattningar.
Kilian tyckte att fattningarna var jättejobbiga och jag och mamma tror att det beror på att han går i mycket bättre form nu och därför är det mycket svårare för honom att fatta..
Blev riktigt lösgjord och fin efter lite övergångar, riktigt roligt att han var så fin idag! =D
Till helgen är det träning för Sussie Rudholm, det ska bli jätteroligt att se vad hon tycker om honom eftersom hon är dressyrdomare (rätta mig om jag har fel, men är hon inte gångartsdomare också? ).
Hare bra puss!

Lördagsfin

Idag blev det dressyr i ridhuset, men eftersom han var så himla pigg och laddad när jag började rida följde vi Sigrids råd och longerade honom lite innan jag satt upp igen. Inte så jättestor skillnad på hans temperament efteråt, men lite lugnare blev han nog..
Det gick jättebra idag! Kilian började jobba ordentligt med ryggen i traven och fick riktigt fint steg, kul!
Satt även mycket bättre idag, fast jag fick påminna mig själv hela tiden om att räta upp mig, dra bak skänklarna osv.
Vi tränade lite övergångar och skänkelvikningar idag, övergångarna var sådär, men några bra fick vi till, men skänkelvikningarna gick bra nästan varje gång. Det är så roligt att rida honom eftersom han är så himla posetiv och lättlärd! Bästa passet nånsin idag, synd att vi inte hade med oss någon kamera..=/

I kväll ska Sanna komma hit, får se om jag kan övertala henne att åka lite skridskor med mig på isplanen haha!
Ha en bra lördag, puss!

Freeedag!

Den här veckan har faktiskt gått riktigt fort, jätteskönt!
Vi åkte skrudskor idag på idrotten, det var faktiskt riktigt roligt och jag ramlade bara en gång. Tyvärr var jag tvungen att avbryta eftersom jag fick så ont i foten efter ett tag..
Red ut på lille bebisen idag och det känns som att han blivit mycket tryggare nu sen vi började träna NH. Även om han blir rädd så fortsätter han gå och gör inga överdriva kast (pepparpeppar..). Kul!
Vi galopperade Speckstabacken två gånger, första gången var han riktigt, riktigt pigg, haha! Han tyckte väl att det var kul att få vara ute och galoppera i snön antar jag. Andra gången tog han det dock lite lugnare.
Tror jag ska vara med Max i kväll om det inte tar allt för lång tid för honom att döma.
Till helgen ska jag träna sittsen eftersom jag tycker att jag börjat få lite "stolsitts", tror dock att 98 % av det beror på sadeln som är nästan helt utan knävulster och inte alls någon dressyrsadel.. men en duktig ryttare ska ju kunna sitta snyggt i alla sadlar, så det är väl bara att träna!
Hare bra! pusss


Snöööö

När vi kom till stallet igår så hade Kilian rymt och stod mellan Malles hage och sommarhagarna.... Dock var det inga problem att fånga honom!
Lasttränade lite, första gången var han lite tveksam, men andra gick han bara rakt in! Problemet var snarare att få honom att gå ut, men som Kattis sa, det är bättre att han är sån än att han slänger sig bakåt..
Vi red lite dressyr också, men det var kaos i ridhuset med 6 st pigga hästar + Kilian.. Blev mest skritt och trav, red inte alls länge.
Idag red jag dressyr igen, men bara 30 minuter eftersom han verkade så trött, haha! Vet inte vad det var med honom idag eftersom han inte gått speciellt hårt, men han kanske var psykiskt trött och så hade han kanske rejsat i hagen nu när snön kommit! Var lite tung i handen i början, men blev riktigt fin på slutet!
Kilian blev även skodd idag, och han hade tydligen varit jättesnäll! Per-Ola tyckte också att han hade fått mer muskler och bättre hull=)
I kväll blir det simning igen, med Sanna den här gången!
Tare lugnt i snöovädret! puss

RIP Angelica, du dog alldeles för tidigt..<3 =(

En vanlig dag

Idag longerade mamma Kilian eftersom det inte gick att rida ut pga att han tappat skon(Per-Ola kommer på torsdag), så eftersom hon hade hand om Cayenne red jag henne i stället.
Jag red ut med Frida och Nathalie, dock bara skritt eftersom det är så hårt ute.. Skönt att rida en häst som är helt lugn som omväxling, haha!
Kallt men trevligt!
När jag kom hem hade jag så mycket överskottsenergie att jag var tvungen att ringa Linda V och fråga om hon ville åka och simma med mig. Det blev faktiskt 40 längder (1 km) idag igen! Vet inte tiden, men det var väl ungefär samma som förra gången.. Det värsta var att de hade simträning där när vi höll på och vi kände oss ju inte dåliga eller så, hehe..
Ska snart gå ner och se på "I huvudet på Gynning" och göra en kopp varm choklad med marshmallows till mig själv, mums!
Blir nog dressyr i morgon=)
Hare bra puss

Det bildbombas i mindre format!

Så vare skola igen då, usch. Jag vill ha lov/helg jämt!!
Fast jag trivs rätt bra i skolan ändå, men det är klart att det skulle vara roligare att bara ha lov hela tiden.
Jag skulle verkligen behöva klippa mig känner jag.. gjorde en hårinpackning idag, men håret känns fortfarande rätt slitet, så jag får väl snacka med Kåäz eller nån=)
Idag hade Kilian tappat en sko i hagen, men vi hittade den. Ska försöka få hit Per-Ola (hovslagare) så fort som möjligt!
Gick en promenad med honom och tränade NH, det gick riktigt, riktigt bra. Har aldrig varit så lugn ute förut och när vi kom hem till stallet var han jättetrött, har aldrig sett honom så trött någon gång. Tror att det var en blandning mellan fysisk (efter träningen i helgen) och psykisk trötthet, haha!

Igår kväll var jag inne på Stallbacken och kikade på de nya LC-programmen (och även a:4an, men den känns inte speciellt aktuell just nu). De verkar mycket roligare än innan tycker jag, ska bli kul att testa dem!

Lägger upp lite bilder sen igår, för alla nyfikna!
Hare bra! puss


Klicka på bilderna för att se dem i större storlek

Distriksträning Dag 2

Vill först passa på och tacka för Maries och Maddes beröm, tack så jättemycket, det värmer :D
Idag var Kilian lika fjantig som igår och halva lektionen gick åt till att få honom att stå stilla vid hörnet han var "rädd" för..
Sigrid sa att det var en ledarskapsfråga, att han måste lite på mig när jag säger att det inte är farligt, så vi tänkte träna NH i morgon. Red även lite skänkelvikningar och det gick jättebra, kul!
Hon är verkligen jättebra att träna för Sigrid, det märks att hon har haft många unghästar själv och man får mycket beröm så man avsultar med en bra känsla. Hoppas att det blir många fler gånger!
Efter träningen åkte jag hem, duschade och bytte om, sedan åkte jag, Jennan och Max till Sundsvall för att se på Thorens gymnasium (och EMD som skulle uppträda). Där träffade vi Kåäz också, hon åkte hem med oss.
Jag och jennan fick autografer och kramar och dessutom varsin t-shirt med alla treas autografer + en bild som de ritat (jag fick en häst på baksidan av snygg-erik!). Det var jätteroligt, tack så mycket!

Film/bilder kommer i morgon eller senare till veckan.

Hare bra allihopa! puss


Distriksträning Dag 1

Träning för Sigrid Bergåkra idag, men jag red inte förren halv åtta, så därför hade jag hela dagen på mig att kolla på alla roliga ekipage!
Riktigt roligt att se/träffa alla igen och jag tycker att det har hänt otroligt mycket hos de allra flesta, kul!
Tror att de flesta kommer gå ännu bättre i morgon eftersom det var många som var spända idag..
Idag var Kilian väldigt pigg, och det var i och för sig bra, men han var lite för pigg.. Dock inte så spänd idag!
Fick mest lugna ner honom och då blev han riktigt fin efter ett tag. Sigrid tyckte att han hade bra trav och galopp, men att skritten inte var så jättebra och att han var lite obalanserad i bakbenen. Men det är ju inte så konstigt eftersom han bara är riden sedan i maj!
Är väldigt nöjd med passet, men tyvärr fick jag fruktansvärt ont i foten efteråt, så nu har jag BackonTrack-paddaen på igen..
Blev ingen lastträning idag eftersom Jeepen inte ville starta (slut på batteri..) så det blir nog nästa helg!
I morgon blir det lite tidigare pass och sedan ska jag åka till Sundsvall för att besöka Thorens gymnasium och även se på EMD som uppträder =D
Take care! puss
Hittar vi laddaren till filmkameran så kanske det kommer upp bilder/film till veckan/i morgon=)

Äntligen fredag!

Äntligen är det helg och dags för distriksträning för Sigrid Bergåkra, ska bli jättekul! Hoppas bara att Kilian sköter sig..
Ska verkligen bli jätteroligt att träffa alla jag brukar tävla mot igen och dessutom se dem träna, för oftast går det ju bättre på träning.
Skrittade bara ut idag eftersom det var stenhårt ute (det var som att rida på asfalt)..
Kilian tyckte att isen och vattenpölarna var jätteläskiga, haha!
Ska se på Lets Dance (danny!!) i kväll med Linda N och sen hoppas jag att det blir lastträning i morgon om inte pappa ska ha jeepen dvs.
hare bra! puss


TräningsElon

Idag red vi dressyr i ridhuset, men eftersom det var 9 hästar där i början och 7 st på slutet (en privatlektion) blev det inte så mycket vettigt gjort..
När vi skulle gå från stallet gick vi före Jolly eftersom vi skulle gå en skrittpromenad innan, men det ville inte Kilian. Han taktade och stuttsade och fjantade runt både på bort och hemvägen!
Lugnade ner sig i ridhuset, men vi red mest trav idag eftersom det var så himla rörigt!
Blev ingen balansträning idag som planerat (rida utan stigbyglar), hade fullt upp med att hålla koll på de andra hästarna i vårat lilla ridhus..
Roligt var iaf att Kattis tyckte att han hade blivit jättefin och att det var stor skillnad sen sist hon såg oss (dagen efter han kom), men tyvärr visade det sig att Lasse (hennes häst) var halt.. Krya på dig Lasseman!
Efter ridningen åkte jag hem, slängde i mig en tallrik fil och sedan bar det iväg till simhallen med Linda.
Vi simmade 1 km !!!!!! (dock tog det 40 min, men ändå....)
Är helt slut nu, men det känns jävligt skönt att ha gjort det måste jag säga=)

Verkar som att Färstas dressyrtävling som skulle ha varit den 5 april blir flyttat till sista helgen i mars, så jag vet inte om vi ska anmäla oss dit eller inte.. Har ju inte varit hemma så länge då och så har vi Maria-träning på klubben!

NO-prov i morgon som tydligen ska vara 1,5 tim, får väl se hur det går...
Pusshej!

Ännu en dag i snöblask

Dyngsur om fötterna, krusigt hår och dåligt humör är vad det här vädret framkallar! Usch..
Mamma longerade Kilian idag för att jag skulle ham till Madde och plugga (och det fanna ingen bra teoritid idag heller..). Det gick faktiskt riktigt bra, tror vi förstod lite mer av NO:n nu iaf!
Väldans trevligt med fruktsallad, cola och chokladbollar, mums!
När vi skulle gå till henne var det några 5or som kastade snöbollar på och och tillslut fick vi nog och sprang efter dom. Herregud vad rädda de blev, hahaha! Tycker nästan synd om dem, men de får faktiskt skylla sig själva när de kastar snö utan anledning..;) Fast jag fick ont i foten igen efter språngmarschen, så det var ju inte så värst kul..

Efterlyser Viktoria Krantz låt Vinterdröm, så om nån har den kan ni ju höra av er (låten som hon sjöng i Globen).

Hare bra, pusshej

Ännu mer is

Tyvärr har snön smält och det är återigen isgata på alla vägar..
Kilian fick vilodag idag. Hans kropp behöver kanske inte vila, men jag tror att huvudet behöver.
Körde lite NH-träning i hagen innan jag tog in honom idag eftersom han inte ville komma, men efter en stund så kom han faktiskt och fick såklart massor av beröm!
Idagpå skolan planerade vi lite inför den kommande kabarén och det känns faktiskt som att den kommer bli riktigt bra. Alla som är med i gruppen är engagerade och har mycket ideér, jätteroligt!
Hare bra ses!

Bara 81 kvar då..

Yepp, det stämmer. Jag har gjort ännu en vurpa!
Det började med att jag som vanligt skulle sitta upp vid "uppstigningsbocken", men då gick han in i den, blev rädd, kastade sig och sprang iväg en bit, men han lugnade sig snabbt .
Red Specksta-backen idag och som vanligt var min outtröttliga häst piggelin, men han lugnade sig hyffsat när vi kommit över vägen..
Var pigg och glad större delen av backen, men sedan kom den brantaste delen och en skarp kurva, så jag ställde mig lite mer i lätt sits och efter några sprang fick han syn på något "jätteläskigt", tvärnitade och svängde runt. Eftersom vi galopperade hann jag knappt reagera innan jag låg på backen ännu en gång.
Kilian sprang först upp en bit, men sedan rusade han ner i diket bredvid mig och sprang ner för backarna. Jag hoppades att mamma, som var lite längre ner, lyckats fånga honom, men han hade tydligen rusat förbi henne också!
Så vi fick gå hela vägen tillbaka till stallet och vid det laget var jag så arg att jag inte ens kände av foten (som jag såklart gjorde illa ännu en gång, precis när den börjat bli bra..=/ ). Frida och Nathalie hade hittat honom nere i sin hage och tagit in honom i stallet, tack så mycket! =)
Tog ut honom igen och red upp för backen ännu en gång, och nu var han inte lika pigg längre, haha!
Ett litet broddtramp på höger fram var den enda skadan han fick (antagligen av sin vilda galopp hemmåt...), så han klarade sig nog bättre än mig.
Så nu sitter jag här och har grymt ont i foten, men hoppas verkligen att det är bättre i morgon för det är så otroligt jobbigt att gå på kryckor!!
Har räknat ut att jag åkt av i snitt en gång i veckan sedan han kom, så om jag ska hålla det får jag köra på ännu en vurpa den här veckan.. ;)
Ta hand om er, puss!


Äntligen kom snön!

Äntligen har det snöat! Nu ligger det ett tjock snötäcke ute, men det dåliga är att inder snön är det is och eftersom snön glider undan när man går så halkar man ändå..
Kilian tyckte i alla fall att den nya snön var jättespännande och var jättepigg och spänd när vi skulle gå till ridhuset.
Eftersom det bara var en timma ledigt innan nästa aktivitet var vi rätt många som red, och tre utav dem (Kilian inräknad) var väl inte det lugnaste sällskapet.. Så det blev lite bus, men ingen störra fara!
Tränade lite skritt-trav övergångar och han blev Såå mcyket lugnare/mer koncentrerad av det. Red även lite skänkelvikningar på diagonalen i skritt och trav, det gick ganska bra, bäst för vänsterskänkeln.
Har börjat rida med boots på frambenen nu också, och hans trav har faktiskt blivit bättre sen dess! Han kanske tyckte att det var obehagligt när han slog i bakhovarna i framhovarna innan?
Blev inte så mycket galopp idag, men det var nog bra för honom att travjobba också eftersom vi brukar jobba mest med galoppen.
Efter ridningen gick jag och mamma till ridskolan och kollade på hoppträning och sedan åkte vi hem för att äta mat=)
Syyns puss!

Träning för Annika

Red för Annika idag och han var faktiskt riktigt lugn. Inga överdrivna bus och gjorde som han skulle.
Vi tränade på att ställa igenom ordentligt, länga halsen och lite skänkelvikningar. När formningen satt så fick han ett helt annat steg och blev jättefin!
Sanna sov hos mig och vi kollade på film och bara chillade framför tvn, riktigt mysigt!
Vet inte vad jag hittar på i kväll, men eftersom jag fått ont i foten igen tror jag att det blir hemmakväll för mig idag..
Kom lite snö nu såg jag, så jag hoppas att det håller i sig! Om det gör det blir det förhoppningsvis lastträning nästa helg.
Syyns, puss

Skavsår och blämärken..

Ingen ridning för mig idag, Kilian fick bli longerad i stället! Mamma ställde upp och gjorde det under dagen eftersom det inte fanns några teoritider idag och han var tydligen riktigt lugn! =)
Fick kryckor från blåsippan i morse och har hoppat omkring på dem sedan dess. Fruktansvärt jobbigt för armarna, men det värsta är nog att dte gör så ont i händerna?!! Kunde de inte gjort dem så att man inte fick skavsår? Usch, längtar tills jag kan ga utan dem..!!!!
En posetiv sak är att jag fick en nyckel till hissen på skolan (eftersom vårat klassrum ligger högst upp och dte är maaassor av trappor..) så jag kunde åka den, vilket gjorde att Madde slapp bära mig upp och ner haha! :D
Myste hemma hos Linda efter skolan, såg på OC och kollade in massa youtube-länkar.
Planerar att rida Kilian i morgon, men det blir nog utan stigbyglar isf.
Tare lugnt på isen! Pusss
btw, måste bara länka till den här låten/artisten som man får rysningar av!
Den fruktansvärt snygga/charmiga/talangfulla DANNY
Danny Saucedo sjunger Öppna din dörr i Idol 2006

Enjoy Muuuuuuums!!!
Medans jag ändå håller på och lägger in ögongodis kan jag ju länka till sjukt läckra Måns Zelmerlöw och grymt snygga Ola Svensson , varsågoda och dreggla... ;)


Min 18e avramling

Jahapp, så har man åkt av idag.. igen.. ;)
Idag skulle vi rida ut och det var rena rama isgatan överallt.. och för min lilla bebis som inte förstått att is = halt var inte det här det bästa underlaget. Han fjantade runt som vanligt och rätt som det var halkade han så att han föll ner på knä och blev då riktigt skraj, så han kastade sig och jag kom i obalans = han blev ännu mer rädd. Så det slutade med att jag låg på backen med stukad fot..
Mamma fick gå och hämta honom eftersom han sprungit ner till hagarna igen (vi hade inet kommit så långt), så hoppade jag upp och red 40 minuter i skritt, men jag lipade i stort sett hela vägenf ör att jag hade så ont!
Så nu sitter jag har med stukad fot inlindad i BackonTrack-padd.. Hoppas att den blir bra snart så att jagkan rida dressyr på torsdag, för i morgon ska vi longera honom.
Ta hand om er! Puss!

En busig filur

Idag red vi lektion för Annika i ridhuset och hon tyckte att han var en riktig pärla! =D
I början var han väldigt spänd eftersom han var själv, men efter ett tag lugnade han faktiskt ner sig..
Men innan han lugnade sig lyckades han kasta av mig, igen! Vi galoppera på spåret i lätt sits och jag klappade honom på halsen höger-vänster med händerna och rätt som det va kastade han sig innåt och jag hamnade då i obalans. Detta gjorde Kilian rädd och jag flög ännu mer fram på halsen och han blev ännu räddare så tillslut låg jag på backen, haha!
Hoppade upp igen och då var han myyycket lugnare! I högervarvet när mangalopperar på volten vid C så tar han inte vänsterskänkeln när man kommer på öppna delen, så det tränade vi jättemycket på. Kilian tyckte att det var svårt/jobbigt och sprang därför i 110 medan Annika stod och ropade "YTTERSKÄNKEL", haha! Men hon vet ju vad hon pratar om och därför blev det också rätt, även om det gick lite fort..;)
Känner nu när jag kommit hem att jag har fruktansvärt ont i vänstersidan, från axeln och ner till knät ungefär.. Men det är väl smällar man får ta när man har en busig liten ungponny!=)
Nu ska jag och mamma åka och ta in hästarna.
Syyyyns, puss!

Mariaträning Dag 2

Idag var det träning igen och idag var han myyycket lugnare redan från början! Enda gången som han blev spänd var när Issa som red innan oss skulle gå ut, men han lugnade sig faktiskt ganska fort.
Vi fick träna serpentinbågar och att svänga för ytterskänkeln. Det var riktigt svårt tyckte Kilian, som tror att alla skänkelhjälper betyder full fart frammåt, haha!
I traven gick det bra, för vi fick igenom dte igår, men i galoppen blev han riktigt stark och jag känner verkligen nu hur trött jag är i armarna (orkar knappt trycka på tangenterna..). men när han väl förstod vad han skulle göra så gick det ganska bra.
Nu vet vi i alla fall vad vi ska träna och vi ska även inhandla ett par boots eftersom han slår i med bakhovarna i framhovarna! Som alltid när jag tränat för Maria känner jag mig väldigt posetiv och ännu mer tränings/tävlingssugen.
I kväll ska jag och Sanna till Linda och feta oss och det kan jag ju göra med hyffsat gott samvete efter ridpasset idag, haha!
Hare bäst, pussss!

Mariaträning dag 1

Idag började jag dagen med att äta en snabb frukost och sedan ringa Sanna, för vi hade bestämt igår att vi skulle se på film idag, haha ! Vi såg Date Movie och sedan åkte vi till ridskolan för att kolla när Victoria red Botino, och han såg jättefin ut! Jag är helt kär i honom, haha..=)
När det var dags för min tur att träna kändes Kilian jättespänd och på tårna, ännu mer än vad han brukar vara.. Så de första 10 minutrarna gick åt till att lugna ner honom och få honom att jobba i rätt form.. Men när han väl lugnat ner sig kändes det riktigt bra och Maria sa saker som var riktigt roliga att höra, bla att han hade bra galopp! Dessutom fick vi riktigt bra tips på vad vi skulle träna på osv.
Efter att jag ridit åkte vi tillbaka till ridskolan och såg på Marie och Masse (kan inte stava hans namn, haha..!) och både jag, mamma och Sanna tyckte att han var riktigt, riktigt fin. Han har ett himla bra steg, jättekul att visa att Norrland också har bra hästar!
Det blev en lugn kväll i kväll, både för att jag var trött efter träningen och för att pappa höll på att renovera badrummet nere när jag kom hem så då var i vattnet  inteigång.. och därför fick jag vänta en timma på att duscha och när jag äntligen gjort det kändes det som att klockan var lite för mycket!
I morgon är det träning igen och jag hoppas att han är lite lugnare då.. ;)
/Elon & Kilian

En ny början!

Jaha, så har ännu ett år gott då, och det känns som att det var igår jag firade in 2007.. Känns nästan lite läskigt att det går så fort, men det är ju såklart roligt också!
Kvällen igår blev inte riktigt som jag hade trott, men det är ju så det ska vara! Trots snö och lååååånga bitar att gå var det riktigt roligt i alla fall och idag är jag jättetrött eftersom jag och Mimmi var uppe till halv sju, haha!
Red ut på min buse idag, och gissa om han var pigg!!! Efter att ha stått och lyssnat på smällare hela natten var han inte speciellt avslappnad och att det dessutom kommit ett lager med snö (iofs efterlängtat) gjorde knappast saken bättre..;) Dock var det is under snön på vissa ställen, och det gjorde ju att det blev lite läskigt ibland..
Vi red i alla fall Örsjö-backen och galopperade/travade några gånger så att han fick springa av sig den värsta överskottenergien i alla fall. När vi skulle gå hem kom snöplogen.. För att vara på den säkra sidan hoppade jag av och Kilian tog det faktiskt jättelugnt, men som mamma sa; - han hade ju lika gärna kunnat stå på bakbenen! När jag skulle hoppa upp igen var han inte speciellt lugn längre och just som jag skulle lägga benet över sadeln hoppade han iväg och gissa vem som blev både trampad och sparkad på då..? Jo, jag såklart! Som tur var hade jag ju säkerhetsväst på mig..!
Torsdag-fredag är det dags för Maria-träning och det längtar jag jättemycket till :D
Tänkte göra en liten sammanfattning här på bloggen från år 2007..:
Under år 2007 lärde jag känna massor av nytt folk, som tex Max, Mimzorna, Malin S, Linda H, Kåäz och massa andra!
Jag målade om mitt rum (haha nödvändigt vetande), började köra moppe, var och hälsade på uppe i Ås, åkte även till Stockholm med Elin och gjorde Massa andra roliga saker som jag inte kommer ihåg just nu! :)
Jag och Boss började komma upp i klasserna och vi kvalade bla nationellt i Vännäs, vi debuterade FEI i Umeå och kom även 2a på DM i Sundsvall. Vi bestämde sedan att Boss skulle säljas och han står nu i ett försäljningsstall i Skåne. I stället kom den lilla bebisen Kilian upp till Härnösand, och jag hoppas att allt kommer går bra med honom!

Mina mål 2008:
Komma in på gymnasium i Sundsvall
Starta en LA:1 med Kilian (till hösten förmodligen)
Åka på någon Riktigt rolig resa till sommaren
Börja jobba med att få bättre tålamod

Ja, listan kan nog göras lång, men det där är vad som står högst upp på min lista just nu.
Hoppas att ni alla får ett jättebra 2008, ännu bättre än 2007!
/Elon & Kilian

RSS 2.0