Dålig uppdatering..

Nu var det längesen jag uppdaterade och det har hänt en del sen sist.. Har varit på återbesök med Kilian och han har blivit friskförklarad så han är nu under igångsättning. Tyvärr har jag dragit på mig två förkylningar (halsont, feber mm) de två senaste veckorna och har inte kunnat eller orkat rida. Så hästarna har mest fått tagit det lugnt medan jag kurerat mig..

Har även varit i Stockholm två gånger (det var då jag blev sjuk..). En gång med Sanna för att se Britney Spears och en inpulsresa med Madde, Mimmi och Mimmi för att bla gå på Allsång på Skansen (Madde och jag kom med i bild!!!).

Stadsfesten här i Härnösand har också varit och det var roligt, som alltid, men inget om man jämför med Skansen som vi var på några dagar senare.. ;)

Till helgen kommer Sonny upp och då ska jag ha en ponny vardera dag, tror inte att jag eller ponnyerna orkar två..
Sedan, på måndagen, och här kommer den stora nyheten! Jag ska åka ner till Ludde Crafoord i två och en halv vecka för att jobba. Ska ta med mig Kilian! Ludde har även frågat om jag vill jobba hela året, men jag går ju i skola så.. ;) Dock är det alltid kul att bli tillfrågad!

Ikväll ska jag nog ut med mina kompisar, men först ska familjen ut med farmor som är här på besök (från Borås).

Hallt pålle

Idag åkte vi förbi Huddik påvägen hem och där fick Kilian en riktig undersökning som gjorde att de kunde se att det var som vi trodde, lite, lite på vänster framknä.
Han fick lite sprutor och sedan ick vi åka hem med order om boxvila två dagar och sedan liten hage i två veckor. Känns jävligt surt nu när han är så fin, men bättre att upptäcka det i tid..

Veterinären tyckte att han var en jättefin häst med luftigt steg och man fick  lite känsla av att de undrade vad vi gjorde där eftersom Kilian visade så pass lite hälta, men men.. ;)

Bonfighter fick vara med och löshoppa igår tillsammans med bla Ias ettåriga hingst Berocco (e Quaterback), samma häst som var typ nyfödd och det var massa strul med när vi var nere förra året. Var kul att se honom, riktigt fin är han!
Bonfighter var som vanligt superduktig och verkade ha gjort det förr!

Nu ska jag fortsätta se på tv och tröstäta rabarberpaj, puss

Den här bilden har jag fått låna av ELIN NYLANDER, HÄSTFOTOGRAF (klicka på namnet för att komma till hennes hemsida), jag har fått hennes tillåtelse att använda bilden.
Kilian och jag i Malung =)

Edsbyn, dag 1

Jag började min dag med att åka ner till Madde och ha frukostdejt på hennes balkong. Supermysigt trots "sommarvärmen" (typ 12 grader och duggregn..)

Vid ett åkte vi ner mot Edsbyn och runt fem var vi framme.
Vi lastade ur hästarna och släppte ut dem i en hage där de racade omkring med Galliano på andra sidan ;)

Runt sex var det dags för lektionen och jag hann börja värma lite smått innan Ia kom in i ridhuset. Travade lite till och så snubblar han ganska rejält och haltar ordentligt några steg. Så jag får skritta på långa tyglar ett tag och sedan testa att trava igen och höger är han fin, men i vänster nickade han lite.
Efter mycket velande fram och tillbaka bestämmer vi oss för att hoppa av och jag får springa med honom och longera på liten volt.
På rakt spår och i höger varv syns ingenting, men i vänster tar han ibland "extrasteg" och blir mycket lägre och segare i traven. Syns pyyttelite, men jag som är van att se honom och rida honom märker stor skillnad..

Han har känts lite annorlunda enda sedan Vännäs. Seg och stel, jag har ju bara trott att det berott på resan, men jag vet inte.. Kanks eligger det något annat bakom? För det har ju bara blivit värre för varje gång jag ridit även om jag avslutat bra.

I morgon skulle i alla fall Ias veterinär komma och kolla på honom så vi får väl hålla tummarna. Känns sjukt jävla tråkigt..:(

Söndag

Är helt sjukt trött, dels för att jag var på fest i fredags och inte somnade förrän vid fem och dels för att jag har typ 100000000 myggbett som gör att jag inte kan sova länge än en timma i sträck.. KUL

Red bara Kilian idag och han var jätteseg.. eller inte jätteseg, men seg. Trodde att han skulle vara pigg eftersom det varit kallt i några dagar så jag tog varken sporrar eller spö, men där hade jag fel.
Kom igång lite bättre efter ett tag i alla fall, men fick inte till de där ökningarna som jag fick med Eva.

På tisdag åker jag, mamma, Kilian och Bonfighter ner på träningsläder hos Ia, kommer stanna tills på tosrdag, kul va?

Nu ska jag till Madde, ses!

Bilder från Vännäs

    (den här bilden hade varit perfekt om inte en knopp lossnat..)

Ignorera mig på bilderna, spec med Kilian. Vet inte vad jag håller på med, måste lära mig att trampa ner fötterna ;)

Alla bilder är tagna av Nina Persson, Tack!!=)

Träning för Eva Lundström

Nu har jag bara två dagar kvar att jobba och det känns så sjuukt skönt!!!
Har varit jättevarmt hela veckan och jag har jobbat medan mina kompisar stekt på Smitingen.. Känns lite surt.. Något annat som känns surt är att GF är så dyr så jag inte kommer ha råd att åka. Det blir grillning hemma hos mig ist!

Idag red jag lektion för Eva och Kilian var sååå seg. Han lyssnade knappt ens på spö och DÅ är han seg.
Fick träna massor av tempoväxlingar och skänkelvikningar och tillslut kom han igång och på slutet var han riktigt fin. Han gjore några superfina travökningar på slutet också, äntligen!!
Dock var skänkelvikningarna sämre än nånsin, men det går väl i vågor..

Eva hade i alla fall jättemycket bra tips, tackar!

Har fått lite bilder sen helgen, kommer i nästa inlägg!

RSS 2.0