Mariaträning på hemmaplan

Idag red jag för Maria direkt på morgonen i stället för att ha idrott.
I början red vi lite bakdelsvändingar, vilket Kilian aldrig gjort förut, men det klarade han lika bra som han klarat av att lära sig allt annat!
Sedan red vi lite skänkelvikningar på diagonalen in till X i trav och efter långsidan. I början kom inte baken med riktigt, menpå slutet fick vi till några riktigt fina.
Därefter var det dags för galoppen och jag fick fatta galopp från skritt, galoppera på liten volt för att hitta samlingen (och ibland ställa utåt för att inte tappa yttersidan) och sedan bryta av till skritt, ny fattning osv. Jättesvårt!! Kilian har ju aldrig gjort skritt-galopp-skritt övergångar förut, vi som brukar ha problem med att göra dem trav-galopp-trav..! Men det gick faktiskt bra, lite travsteg och han gick upp ur formen ibland, men fick jättefin galopp, speciellt i v. varvet.
Maria sa flera gånger att han hade blivit jättefin och att formen var mycket bättre nu och att det var därför viskulle börja samla honom nu när han blivit så pass stadig. Känns jätteroligt att höra att vi är på rätt väg!

I kväll blir dte middag med massa folk och sedan ska vi ut=)

Uteritt

Idag red jag ut på Kilian och han var faktiskt jättesnäll och lugn, lite pigg i galoppen, men jag hade graman så det var ingen fara. Han gick ner med en hov i vattnet ("sjön" uppe vid Specksta), duktigt va?

Efter ridningen åkte vi till ridskolan och där var Mariaträningen i full gång. När vi kom dit var det Michaela som red och Casino såg jättefin ut!!
Var där ett tag innan det blev hem, laga mat och sedan tillbaka för att äta med Maria innan vi skjutsade ut henne till Älandsbro där hon skulle hålla tre till lektioner.
När vi var där frågade mamma på skämt om det inte fanns någon häst jag kunde rida för att jag var så ridsugen, och rätt som det var satt jag på en kallblodstravare!
Fick rida enligt den akademiska ridningen och dte var väldigt annorlunda. Tror jag var riktigt dålig på det, men man kan ju inte vara bra på allt!

Nu ska jag försöka hitta nånstans där jag och mina kompisar kan vara på valborg..

Storhästtävlingar i Timrå

Klev upp ännu tidigare idag, redan 20 över 6 blev jag väckt för att hinna släppa ut hästarna innan vi skulle lasta Cayenne och Harald för att åka till Timrå.

Satt i speakertornet hela dagen med Sussi och Lina (som äger den fina, svarta b-ponnyn) och skötte musiken, dte var lite drygt, men väldigt trevligt!
Gick bra för Härnösandsekipagen idag (även om jag inte rider för HRK längre kan jag inte låta bli att heja på dem), laget vann och Eva vann LA:4an och Fia vann LB:2an, grattis grattis!!
Dagens bästa ritt var vi i speakertornet överens om att Eva och Cayenne gjorde, deras A4 var nästan helt felfri, jätteroligt!!
Ett annat Härnösandsekipage vi blev imponerade av (jag är ju dock van, haha) var Madde och Tecuila, även om det inte räckte hela vägen idag så är iaf deras travökningar är 2die4!! ;)
Efter gårdagens ritter fick vi även klart idag att Kilian och jag ska rida med i Div II (Timrås) nästa omgång som går i Övik. Det är förmodligen på utebana, så jag sa åt dem att de fick skylla sig själva och inte förvänta sig något!

När jag kom hem gick jag en kort promenad med Kilian som var vääldigt trött efter igår, sötnosen! Sedan blev det middag på Frasses.

Planerna inför nästa vecka är väl att ta det lugnt måndag-tisdag, träna för Maria Eriksson på onsdag, träna själv torsdag och på fredag åker jag ju till Uppsala, läängtar!!

Tävlingsdebuten avklarad!

Och vilken debut!! Jag är så himla, himla nöjd med min duktiga, fina ponny!! :D

Började med att longera honom när vi kom dit och sedan knoppade jag, mm innan vi gick till framridningen inför LC:1.
Kändes fin och fräsch och när det var våran tur att gå in på banan var jag faktiskt inte ett dugg nervös, tror jag satt och log hela programmet för det kändes bara så himla härligt!
Red till en låt från djungelboken som i början låter ganska normal, men sedan börjar elefanterna sjunga och då var det inte bara jag som skrattade, haha!
Tydligen var jag inte ensam om att tycka att han var fin, hela 64 % fick vi ihop trots att han drog iväg två gånger (blev rädd) och fattade fel galopp i v.varvet! Fick även en 8a på en utav volterna!
När jag fick reda på poängen var det sååååå nära att jag började gråta så glad blev jag! =D
Poängen räckte till en hedrande andra plats och vi var inte så långt ifrån ettan, som var Malin Svedin med Stockmossens Julietta (de hade 65 %).

Någon timma senare var det dags för andra klassen som var en LB:1 och mamma och jag råkade räkna väldigt mycket fel.. Vi trodde att c och d-ponnyerna var ihopslagna och därför blev framridningen alldeles för lång.
När det inte var långt till min tur att starta vet jag inte vad som händ, Kilian började kicka och "sjunka ihop" med bakdelen och dra iväg. Jag hoppade av och vi tog av sadeln och kände överallt, men han reagerade inte. Då tog vi in honom i boxen för att se om han var kissnödig, men så var dte inte heller.
Sadlade och hoppade upp igen och nu var han helt normal.. jättekonstigt!!
Var lite matt i LB:1an, men hade en jättehärlig känsla hela programmet. Han gjorde verkligen sitt allra, allra bästa!
Genade på galoppen på kortsidorna/snett igenom med flit eftersom jag inte har riktig koll på yttersidan och inte vill att han ska slå ihop med sargen igen..
Vi fick 62 % i den här klassen och det kändes jättebra, speciellt med tanka på mina vägar i galoppen..
Var tre ynka poäng från placering, men jättenöjd ändå!
Malin vann även den här klassen, är jätteglad för hennes skull!

För att summera det hela skulle jag säga att dte har varit en jättetrevlig och rolig dag som verkligen gått över förväntan (för både mig och alla andra). Har fått jättemycket posetiva kommentarer från många olika håll och "Fin ponny, stadig, utvecklingsbar, mjukt, nogrannt" var bara några utav kommentarerna jag fick från domarna. Kändes toppen, speciellt det där med nogrannt eftersom jag tränat så himla mycket på det.

I morgon ska jag och mamma var funktionärer i Timrå hela dagen, vi syns kanske där!

Tävling i morgon!

I morgon ska jag och Kilian debutera i Timrå, LC:1, LB:1. Är inte så nervös just nu, men det kommer väl.. Håller han sig lugn så går nog bra!

Idag red vi dressyr och i början var vi ensamma i ridhuset. I början i traven var han lite spänd och pigg, men när jag gjort några övergångar återfick jag kontrollen. Riktigt fin i traven idag och galoppen var också bra!
Red lite skänkelvikningar som också funkade jättebra. Det enda problemet idag var att han drog iväg lite två gånger när han blev rädd.. Men det är sånt man får ta, Kattis säger att alla bra hästar som hon har haft har haft mycket nerv i sig från början och uppfört sig som Kilian när de var ungahästar.

Efter ridningen blev det flätning och puttsning av grejer, Klian tyckte dock inte så mycket om flätorna, han kanske kände sig som en tjej ;)

Håll tummarna för oss i morgon! =D

Mariaträning i Sundsvall dag 1 & 2

Hann inte uppdatera igår eftersom jag inte var hemma förren halv tio och då var det bara att börja förbreda sig för redovisningen som jag hade idag.. Så jag skriver lite idag istället!

Tisdag
Idag var Kilian väldigt spänd pga hästar som gick in och ut ur ridhuset och när vi skulle rida så började de ta fram dressyrstaket, jättekul.. Trots det skötte han sig ganska bra och Maria sa åt mig att bara rida ännu mer framåt när han tittade på saker eftersom det är lätt att man bromsar upp hästen och "mesar" (stämmer!!!!). När jag gjorde det blev dte faktiskt mycket bättre!
Vi fick jobba mest på min sits, att jag skulle dra tillbaka axlarna och överlivet samt Kilian form, hon ville ha honom kortare. Maria sa att det inte fanns några ursäkter för att "mesa" med honom nu eftersom han inte var unghäst längre.
Det var lite nytt för mig att rida honom så hög och kort eftersom jag alltid får rida honom så låg, men han blev riktigt fin i den här kortare, högre formen också.
Maria tyckte att dte hade hänt jättemycket sen sist, så det var skönt att höra!

Onsdag
Red på morgonen idag och det började inte så bra eftersom Kilian inte ville gå in i transporten, och jag var lite småstressad och blev arg på honom vilket gjorde det ännu värre.. Tillslut kom vi iväg i alla fall och när jag red fram kändes han ganska trött.
Idag fick jag rida fram i lilla ridhuset eftersom de körde med en traktor i stora, men det gick bra det också. När vi sedan förflyttade oss till stora blev han mycket piggare, dte var lite konstigt..
Maria tyckte att sitsen och formen var mycket bättre idag, så vi började foccusera på att få honom att ta för sig mer i traven och jag fick rida lätt i mellantrav runt hela ridhuset. Det kändes också lite konstigt, att få driva honom, jag är ju så van vid att bara sitta där eller bromsa..
När vi hittade traven och jag satte mig ner igen fick han riktigt trevlig trav, så det var jättekul!
Sedan red vi lite skänkelvikningar och serpentinbågarna med skrittövergångarna som är i LC:1an. I början blev de riktigt dåliga eftersom jag saktar av alldeles för tidigt, men efter nån gång blev de jättebra!
Vi tog en kort paus och sedan fattade jag galopp. Först galopperade vi på volten och sedan fick jag vända rätt upp på medelinjen. Trodde att han skulle vara obalanserad och vinglig, och det trodde nog Maria också för hon lät väldigt förvånad när hon berömde oss för att det var rakt.
Efter det frågade hon hur gammal han var och när vi sa att han var fem så sa hon att hon tog tillbaka det där hon sagt igår om att han inte var unghäst, för hon trodde att han var 6, haha (Sigrid trodde att han var 7)!

Är väldigt nöjd med båda passen och dte var skönt att Kilian skötte sig så bra båda dagarna!

Det känns som att jag blivit erbjuden "mycket" (2) hästar på slutet. Först ville Sussi att vi skulle köpa hennes föl och idag tyckte Maria att vi skulle köpa hennes treåring om tre år när vi ska sälja Kilian, den skulle tydligen passa mig perfekt, haha!

Eftersom jag inte hade någon häst att ta hand om idag efter skolan åkte jag ner till donken med Elin, Madde, Linda och Jennan. Vi åt glass och myste vid kajen, jätteskönt!

Bilder

Här kommer två bilder sedan dagens promenad!

(klickbara)



Och så en bonusbild som mamma tog för kanske.. två veckor sedan?


Inställd tävling i Sundsvall

Tävlingen i Sundsvall den 1a maj är tyvärr inställd pga för få anmälningar, jättetråkigt..!! Hoppas på att det kommer fler tävlingar, känns som att det är så himla få nu. Hra hört rykte om att Sundsvalls Lantliga ska ha en lokal ponnydressyr, får hålla tummarna!

Idag hade mina ridbyxor från hippson kommit och de var jättesnygga, är jättenöjd med dom! Vita med 3/4 skoning, trop rider hette dom. Ska invigas på lördag..!
Sedan åkte vi till stallet och jag, Kilian, mamma och hundarna gick på  en promenad i det härliga vädret.
Kilian hade nog väldigt mycket vårkänslor och hoppade omkring när vi kom upp vid ridskolans sommarhagar.
Där uppe finns det dessutom en kolhög och den tyckte Kilian var helt perfekt att rulla sig i.. Hann inte ens blinka innan han låg och sprattlade på marken. Mamma fick ett kort på det, får se om jag lägger upp det idag eller i morgon, söt va han iaf=)

En annan rolig sak som har hänt är att den 2a maj sa jag åka till Uppsala för att vara på ett utbildnings/försäljningsstall där jag ev. ska sommarjobba i sommar. Ska vara där tills på söndagen, längar!!

Nu är det plugg som gäller (kemi..), prov i morgon!!
Sedan, efter skolan, är det Mariaträning i Sundsvall, ska bli jätteroligt!

Startlistorna till Timrå ute!

Nu har startlistorna till Timrås lokala dressyrtävling den 26/4 kommit ut!
Jag blev faktiskt nervös av att se mitt man på startlistan, haha.
Lite tråkigt att det är så himla lite ekipage anmälda, förra året var dte ju jättemånga, men nu är det bara 10 startande i LC.. Vad har hänt? Har alla blivit så duktiga att de gått upp på regional nivå eller har de bara slutat tävla?
Tråkigt är dte i alla fall..

Här är startlistorna iaf: http://www.timrahastsportforening.se/tavlingssekt/stlist080426prel.html

Stövlar

Medan mina är trasiga får jag väl försöka övertala mamma om ett par såna här, gryymt snygga! Skulle isf sätta in en dragkedja på insidan med resår, så himla snyggt och bekvämt!
Tyvärr lär väl det gå på cikra 6 000 kr, så jag får väl nöja mig med mina tills jag blir miljonär..

Btw så är stövlarna av märket Anky Petrie.

Sussiträning och trasig stövel

Idag tränade vi för Sussi Rudholm och vi inledde passet med att upptäcka att min högra stövels dragkedja var helt trasig (satt bara ihop där själva dragkedjespännet var).. Men hellre på träning än på tävling som i Ås 2006 då hela dragkedjan sprack och vi fick åka in till en mack och köpa maskeringstejp och sedan tejpa ihop hela stöveln, haha!
I morgon ska i alla fall stöveln lämnas in på lagning, hoppas att det går fort!

Trots en lite sämre början gick dte faktiskt riktigt, riktigt bra idag, skitkul!
Vi red en del skänkelvikningar som är riktigt lösgörande för Kilian och tränade på att rida innanför spåret eftersom han gärna glider ut till väggen.
Han fick en helt undrebar trav idag, värsta schwunget, ångrar verkligen att vi inte tog med filmkameran..
Galoppen var också bra idag, red lite på stora mittvolten och det var inga som helst problmen bara jag la ner honom lite i formen och inte bara drog i tyglarna (som jag lätt gör när han blir lite pigg..).
Tror att Kilian var lite trött idag, orkade inte riktigt i galoppen där jag tom fick driva honom idag!
Både Gunilla & Sussi som satt på läktaren samt Sussi R tyckte att han var jättefin idag, jätteroligt att höra!
Dessutom sa Sussi att det skulle bli kul för nästa köpare att köpa en sån välriden ponny och sedan sa hon att om vi inte ville sälja kunde vi kvala upp honom och rida honom som stor häst!
Även idag sa hon att jag skulle få jättekul med honom.
Behöver jag säga att jag typ svävade på moln (i tankarna, var helt slut i kroppen) efter det här ridpasset?

Sken och programträning

Kan ju börja att berätta om gårdagen då jag red själv i ridhuset och det tyckte Kilian inte alls om..
I början sprang han bara och var spänd och det gick inte att påverka honom, men tillslut slappnade han av och blev ganska fin!
När han lugnat sig så red jag förbi C och ut i hörnet för att fatta galopp och just då knackar det såklart. Kilian blir livrädd och drar iväg i världens sken, har aldrig ridit så fort i hela mitt liv!! När vi kom bort mot andra kortsidan tvärvände han och mamma (och jag) trodde att vi skulle gå omkull, jag trodde jag skulle fara av, men det var nog tvärvändningen som gjorde susen. Efter det blev han lite skärrad och jag fick ner honom till skritt så att vi kunde släppa in Ingrid som had knackat.
Red ett tag när hon var inne och då var han lugn och fin!

Idag var vi på programridning i Timrå. De hade ställt upp bord, stolar och staket och man fick rida i både lilla och stora ridhuset. Jättebra, tack så mycket!
Kilian var faktiskt jättelugn, gnäggade en del, men gick att påverka.
Red igenom c1 och b1 och de gick ganska bra. Galoppen har vi lite problmen med, att han glider ut i volterna.. Tex när vi skulle vända snett igenom åkte baken in i sargen och Kilian for iväg som ett pistolskott, haha!

I morgon blir det Sussiträning, kul!=)

Kilian & Casino

Började med att rida ut en sväng i det fina vädret på lille Kilian.
Han var pigg och glad, hade nog lite vårkänslor! Blev lite trav och mycket skänkelviknngsjobb efter vägen, blev fin och lösgjord på slutet.
Vi red bort mot Kolonilotterna och upp för den där jättebranta backen, det tyckte han var jättejobbigt!

Sedan var det dags för Casino och han kändes mycket mer lösgjord idag än vad han brukar göra!
Idag red jag utan gramanen och satte på en snokrem i stället.
Vi red mycket lösgörande och jag försäkte få honom lägre i nacken och efter inte så lång tid blev han riktigt rund, fin och lösgjord i alla gångarter, jätteroligt!

Marillo kom och pratade med mamma om att vi skulle ta Casino på foder och det skulle vi såklart jättegärna vilja, men tyvärr räcker ju inte pengarna till.. =/

Och så kommer filmen..

.. här!



)

Bilder från helgens träning

Här kommer lite bilder från i lördags, film kommer förhoppningsvis ikv!


Att jag aldrig ska hålla mig helt kry!

Sitter här med halsont och är helt slut i kroppen. Vaknade vid fem i morse för att jag inte kunde svälja. Blä, jag blir bara så less! Nu när jag nästan är helt frisk i svanskotan så blir jag sjuk i halsen i stället!!
Något annat jag är less på är när folk går runt och snackar massa skit om saker som de egentligen inte vet någonting om..
Så därför vill jag bara säga att Kilian har inte sadeltvång eller något som helst problmen med sadeln, han är inte galen eller elak, han är bara bakskygg!!

Därför blev det bara ett longeringspass i paddocken idag. Jättelerigt och blött, men Kilian var faktiskt jättelugn.
Tränade lite övergångar (så gott dte går när man longerar) och körde igenom övningarna på slutet.
Det är helt otroligt, för någon vecka sedan tog dte 45 minuter för mig att kunna böja halsen på honom och ta på hela kroppen/hoppa, nu tar det knappt en minut på varje sida!!
När vi kom hem blev det duschning av benen och han stod jättelugn och stilla hela tiden.

Till helgen skulle jag egentligen ha tränat för Sussi båda dagarna, men eftersom det är programridning i Timrå vill jag åka på det i stället. Tur att Kristina var så snäll att hon kunde ta min tid på lördagen!

Nu ska jag gå och proppa i mig klementiner (har hört att c-vitamin är bra om man är förkyld?) och nån stark mat!

Inte min dag idag..

Hela dagen har bara känts lång, seg och jobbig! Känns som att det mesta jag gjort har gått fel..
Det började med att jag var sen till skolan, sedan fick jag tillbaka min mattediagnos där det inte gick speciellt bra.
Sedan var det lunch och det smakade verkligen skitäckligt, så jag åt bara bröd och därefter hade jag hemkunskapsprov som gick åt helvete eftersom jag inte visste vad jag skulle plugga på.
Innan jag skulle gå hem fick jag reda på att jag skulle göra omprov i NO, kuuuul!!

Tur i alla fall att jag har lilla Kilian som alltid är lika söt och glad!
Gick bara en kort promenad med honom idag i det härliga vårvädret eftersom jag skulle på "körkortskurs" kvart i fem.
Kilian hade nog lite vårkänslor och hoppade runt vid kanten i snön, sötnos=)
Han var så himla söt när vi skulle ta in de andra hästarna och var själv inne, då började han gnägga åt dem, men han kan ju inte gnägga!! Han kan bara den första biten på gnäggningen, sedan tar det stopp och blir mer som ett pip, haha =)

Studiedag

Jätteskönt att jag (lärarna?) har studiedag idag, så att vi elever får vara lediga!
Jag passade i alla fall på att utnyttja den lediga tiden och red medan ridhuset var ledigt.
Lite spänd vid uppsittningen, men andra gången jag satt upp stod han lugnt.
Red mycket övergångar (trav-halt-trav), lösgörande och tempoväxlingar idag. Han kändes lite stel och hade nog lite träningsvärk sedan i helgen, tror att han var ganska trött också..
Lugn och fin större delen av ridpasset, men när han blev själv i ridhuset drog han upp tempot och mamma blev nog ganska nervös i galoppen för där gick dte undan.. Men det är för att när han blir pigg så drar jag i tyglarna och då blir han ännu piggare. Jag måste komma ihåg att lätta och klappa på honom i stället.
Red så på slutet och då fick vi en ganska lugn galopp längs fyrkanten.

Längtar efter tävlingen i Timrå, ska bli jättespännande att se hur han tänker uppföra sig! Man vet ju aldrig med honom, ibland är han jättelugn och ibland jättepigg och stressad.

Distriksträning hos Sigrid

Vi kom inte till stallet förren halv tio halv och var inte hemma förren halv elva igår kväll, så därför kommer upptaderingen nu i stället!

Fredag
Eftersom jag hade tagi ledigt idag så åkte vi på morgonen, runt nio. Kilian var jättesnäll att lasta och stod snällt i transporten hela vägen ner, det var jätteskönt!
Vi lämnade av honom hos Sigrid där han fick stå i en jättestor halmbox.
Sedan bar det av in till Ljusdal igen för att kolla på gymnasieskolan som verkade jättebra! Alla lärare var jättetrevliga och det var superfina, hemtrevliga lokaler som jag nog kommer att trivas i. Fick även lite mer information om programmet och det verkade jättebra.
När vi var klara åkte vi till Sigrid igen och nu hade lite fler kommit, så vi hälsade på dom och bar sedan in våra grejer i stugan där vi skulle sova.
Eftersom dte var ett tag tills jag skulle rida longerade vi honom först för att då bort det värsta springet då vi inte var säkra på hur mycket jag skulle kunna rida pga min svanskota..
När Ronja och Ebba hade ridit var det dags för mig och Kilian  trippade lite nervöst omkring där inne i Sigrids stora, luftiga ridhus. Vi fick jobba mycket travjobb idag eftersom jag inte kunde galoppera (testade dte på uppvärmningen och dte jorde jätteont). Gick sådär, han var väldigt spänd och eftersom jag inte kunde sitta ordentligt fick han "shettistrav".
När alla hade ridit var det fika och genomgång i Sigrids hus och vi fick lite papper och informartion om vad vi skulle göra under helgen. Vi fick även varsin partner som i skulle ge feedback till på söndag efter att ha sett dem rida, jag fick Ronja!

Lördag
Idag red jag först och det kändes bättre i svanskotan idag, konstigt nog. Jobbade mycket trav även idag, men några fattningar gjorde vi också och dom gick bra!
Traven kändes mycket bättre idag (eftersom jag kunde sitta) och Sigrid tyckte att det var jättekul att det var sådan skillnad från igår till idag! Fick riktigt bra trav på slutet, men innan det tog tyvärr filmen slut..
Sedan var det lunch och efter det sitsträning på en utav Sigrid frieserhästar. Vi fick longreras en och en och rida utan stigbyglar och tyglar i alla gångarter. Det var jätteroligt och lite svårt i början, men när man hittade balanse gick det bra!
På kvällen blev det middag med alla på ett hotell, jättegott! Där fick vi också en uppgift tillsammans med våran partner, inför clinicen på söndag. Ronja och jag fick bakdelsvändning (hur man gjorde det, hjälper osv).

Söndag
Idag red jag inte på Kilian, men vi gick en promenad med honom och han verkade helt slut haha!
Clinicen på morgonen var jättebra och lärorik, Sigrid red på sin stora, fina hingst Chesterfield och visade upp alla rörelser som vi hade blivit tilldelade dagen innan. Det var lite svårt att förklara bakdelsvändning, men det gick väl hyffsat i alla fall..
När alla hade ridit var dte dags för oss som skulle rida PRE/Frieser och jag, Felicia och Malin var spända och förväntasfulla.
Det var tre stycken hästar (som jag tyvärr inte minns namnen på, men två frieser och en PRE), två hingtar, en 4 och en 6, och en valack, 6. Jag fick börja med frieservalacken som vi hade longerats på igår. Han var jättetrevlig och pigg, väldigt känslig för vikthjälperna.
Sedan var det dags för frieserhingsten som var 4 och han tog inte riktigt framåtdrivande hjälperna, så han var ganska svår, men när man väl fick igång honom i trav blev han jättefin!
Sist fick jag rida hennes PRE-hingst och han var helt underbar!! Jättekänslig för vikthjläperna, superhärlig galopp, allt var jättehärligt på honom! Tydligen så syntes det att jag gillade honom för Sigrid sa att det nog var en till som skulle få följa med i våran transport hem.. ;)

För att sammanfatta helgen skulle jag säga att det var en otroligt rolig och lärorik helg som man lärde känna nya personer på och fick se otroligt mycket fina hästar (när vi red lektioner var dte ofta spekulanter där och red på Sigrids hästar). Kul också att alla som var där och tränade har gått så mycket framåt under vintern!
Det verkar jättebra på Sigrids gård och jag skulle absolut kunna tänka mig att tillbringa tre år hos henne.
Nu ska jag åka och rida, syns!!

I morgon åker vi!

Har precis klivit ur våran nya dusch, så himla skönt att duscha i något ed en riktig stråle för en gång skull!

Usch, jag blir så himla less på snön. Det bara snöar och snöar och verkar aldrig vilja sluta.. Det är ju faktiskt mitten av april, förra veckan satt jag ute och solade i linne??!!! Helt sjukt, hoppas att den smälter fort!

Idag när jag gick hem från skolan halkade jag till och sträckte mig såklart ännu mer i ryggen, så efter dte kunde jag knappt gå. Därför fick mamma gå en promenad med Kilian medan jag mockade, packade och smörjde grejerna (nya tränset, bild längre ner!). Han var lugn sa hon!
Känns som att vi har laddat för distriksträningen på sämsta möjliga sätt. Har inte ridit på hela veckan ju!
Tänkte longera honom i morgon innan jag ska rida och sedan får jag väl göra så gott jag kan, tänkte proppa i mig massa alvedon och sedan är det väl bara att bita ihop..
Ska även kolla på gymnasieskolan i Ljusdal i morgon, ska bli jätteroligt och spännande!

Lägger in en kopia av vad vi ska göra i helgen hos Sigrid (fått på mailen):
Fredag 11/4 2008
Under kvällen tränar 6 ekipage Start 17.00, 30 min pass x 6 klar kl 20.00
eft 20.00 Gemensamt kvällsfika i Sigrids hus och genomgång inför helgen för alla som kommit,utlämning av studiematrial,gruppindelning,stretchövningar samt önskemål om ridtider och övriga frågor om träning,stall,fodringar etc.Kom förberedd med anteckingshäfte etc.
Lördag 12/4 2008
kl 08.30 Genomgång grupp 1 sitsträning
Fem av ekipagen rider start kl 09.00, 45 min pass
Lättare lunch som alla betalar själva.
kl 14.00 Genomgång grupp 2 sitsträning
resten rider 45 min pass.
Söndag 13/4
Bergåkra Gård
kl 08.00 Sigrid håller Clinic i samband med gruppredovisning.
kl 09.00 8 st rider egna ponnier 45 min pass
4 st rider PRE,Frieser mm med lunch inlagd däremellan.
Utvärdering gemensamt,Nuläges analys samt därefter städa efter sig o avresa.

Låter inte så dumt va?;) Längtar sjukt mycket!

Här kommer två klickbara bilder på min sötnos i sitt nya träns (nosgrimma/pannband). Tror att pannbandet kommer bli snyggare när han fått sommarpälsen eftersom vinterpälsen är så lång att den gömmer det.



(Kilian är värsta fotomodellen, på en gång mamma tog fram kameran spettsade han öronen och stod så tills hon tagit bort den, haha!)

Tjejmässa och snö

Usch, idag har det snöat jättemycket och stackars Kilian som inte ens har snösulorna kvar får gå med styltor!

Var på tjejmässa idag med övriga skolor i Härnösand. Det var väl helt okej, roligare än att vara i skolan, men jag hade nog hellre åkt hem för det var inte så värst spännande! Fick testa på streetdance och dte var väldigt roligt, men svårt! Sedan bowlade vi (jag förlorade..) och lyssnade på föreläsning med Elin Ek (Grynet).

Tänkte rida ut idag, men pga snön kändes det inte som någon större idé. Körde igenom de vanliga övningarna och idag gick det faktiskt jättesnabbt, han verkar ha lärt sig det där nu! Hoppade upp och ner två gånger på honom också, gick riktigt bra, lite spänade första gången men andra gången stod han och åt på mammas hår, haha!
Han var jättelugn när jag stod på pallen i stallet idag också, kunde ligga på honom och borsta honom på andra sidan. Hade dte varit för en vecka sedan hade han bara hoppat undan och blivit jätterädd. Kul att han gör såna framsteg!=D

Tyvärr har jag grymt ont i ryggen idag och därför har jag beslutat för att inte rida något alls förren på fredag när vi ska åka ner till Sigrid. Känns jättetråkigt att inte få rida, men samtidigt vill jag hellre ge allt där nere, längtar!!

Prel. intagen i Ljusdal!!

Jag är så himla glad!!
Idag på skolan ringde mamma och sa att jag var preliminärt intagen i Ljusdal och han som vi snackat med på det gymnasiet sa att alla som var preliminärt intagna kom in!!!! =D =D
För er som inte vet så ska jag (om det inte händer något annat då) börja på ett gymnasium nere i Ljusdal, en naturbrukslinje med inrikting lärling - hästar. Då ska jag jobba hos Sigrid Beråkra Berglund 3 dagar i veckan och vara i skolan 2. Fatta vad kul och lärorikt!

Idag var det i alla fall pissväder så jag hade verkligen ingen lust att rida. Jag tog ut honom på stallplanen i stället och körde igenom övningarna som Kattis lärt oss och idag gick det jättebra, tog inte alls lång tid. Superskönt, ännu ett tecken på vilken smart och sammarbetsvillig häst jag har.
När jag borstade ställde jag mig på en pall och först blev han lite rädd, men slappnade jättefort av igen!

Igår kväll fick jag två filmer av Köhl´s Fidolinas nya ägare, en på Marina Mattsson och en på Elin Aspnäs (båda från Globen -07) och jag blev helt chockad när jag såg Marinas ritt! Bara 14 år(13 var hon då) och red som om hon ridit i minst 30 år!! Man såg knappt hjälperna och allt såg så himla lätt och harmoniskt ut, helt fantastiskt! Hon är verkligen en förebild, kommer gå långt.

Anmäld till debuten!

Nu har jag anmält mig till Timrå(26/4), c1 b1 och till Sundsvall ( 1/5 samma klasser) med blandade känslor.
Börjar redan bli nervös och de är väl inte så konstigt med tanke på hur min buse kan uppföra sig, haha! Men det ska också bli jätteroligt att få komma ut på tävlingsbanorna igen. Roligaste vore det såklart att få tävla de högre klasserna, både för att jag känner fler där och för att de är roligare att rida, men alla måste ju börja nånstans!

Syns vi där?

TACK KATTIS!!!!!

Idag satt jag upp och red på min häst!!!!!!

Det började med att Kattis tömkörde honom ett tag. Han reagerade lite på tömmarna i början, men efter ett tag brydde han sig intee. Då tog vi fram sadeln och la på den och så fick jag hoppa upp på mage och hänga på honom medan han gick.
Först tyckte han att det var lite läskigt/konstigt, men slappnade snabbt av igen och efter några såna gånger tyckte Kattis att jag kunde sitta upp.
Jag började med att lägga mig på mage och klappa på honom, sedan la jag försiktigt över benet och lutade mig mot halsen. Klappade honom och Kattis gick några steg med honom. Sedan reste jag mig långsamt upp och han blev lite rädd, men när varken jag eller Kattis brydde oss eller drog i tyglarna lugnade han sig.
Gjorde om det några gånger och då var han jättelugn!!!
Red ett tag på honom i ridhuset och jag tror aldrig att jag varit så glad och lättad på samma gång. Tror jag log hela tiden, kändes så himla skönt! Kilian var riktigt fin på slutet också, superkul!!=)

Tyvärr blev jag tvungen att hoppa av eftersom jag fick så ont i svanskotan och nu har jag jätteont i nästan hela ryggen.. Så det blir vila, BoT-padd och ipren-salva för mig!

Jag är så himla glad att Kattis kom ner i fredags, vet inte hur vi hade löst det annars. Är otroligt tacksam för hennes hjälp!
Nu ska vi fortsätta träna på de "gamla" övningarna och det här varje dag.

Mentalträning

Idag longerade jag Kilian en stund på utevolten och sedan körde vi mental träning med de övningar Kattis lärde oss i cirka 45 minuter.
Vi tränade på att jag skulle kunna ta på honom på hela kroppen med stooora rörelser utan att han skulle bry sig, att jag skulle kunna hoppa vid sidan och hoppa upp på honom på mage mm.
Gick riktigt bra tillslut, även om jag flera gånger var nära att tappa tålamodet när vi bara snurrade runt. Huvudsaken är ju att jag inte gjorde det!
I morgon blir det tömkörning med Kattis, ska bli jättekul!

Nu ska jag äta och sedan ska jag träffa Max!!! Vi ska till Linda och Viktor.=)

Skadad igen

Det känns verkligen som att jag har grymt mycket otur och jag tycker väldigt synd om mig själv just nu.. Men jag vet att det finns de som varit med om mycket värre saker än vad jag har. Jag har det ju trots allt väldigt bra. Jag har en egen häst, min mamma är med mig i stallet och stöttar mig alltid i alla lägen, jag har fantastiska kompisar. Mycket mer kan man ju inte begära, så jag fr väl rycka upp mig och inse att det är sånt här som händer med unghästar!

Det som hände var att idag när jag skulle hoppa upp hoppade han iväg, jag landade på hans bak och dte gjorde att han fick panik och helt plötsligt låg jag på backen och skrek/grät för att jag hade så ont i svanskotan. Mamma tog in Kilian och hjälpte mig upp och då kom Kattis!!
Hon tog in Lasse och fick sedan höra vad som hänt. Då tog hon ut Kilian och tränade jättemycket olika övningar med honom på stallplanen så att han skulle fatta att det inte var farligt att folk höll på med hans rumpa och att han inte behövde springa från allt. I början var han jättespänd, men han lugnade ner sig jättemycket på slutet. Det var som en helt annan häst!! Jag kunde ligga på mage över ryggen på honom och klappa honom med stora rörelser över hela kroppen utan att han brydde sig!!
Om inte Kattis hade kommit vet jag inte vad vi hade gjort, jag tror inte att jag fattade vilket stort problem det faktiskt är, men nu ska vi träna på det här varje dag.
Kattis trodde att de hade ridit in honom för snabbt och att det var därför han var såhär, han var helt enkelt inte van.
Hon sa också att det var de känsligaste hästarna och de som hade något konstigt för sig som blev de bästa hästarna.

Hoppas kunna sitta upp på honom till helgen, annars blir det longering och tömkörning..

Utan dusch..

Det är en rörmockare här som håller på och grejer med det nya badrummet, så för tillfället har han stängt av allt vatten och det innebär att jag inte kan duscha.. Känner mig inte speciellt fräsh!!

Gick en promenad med Kilian, mamma och hundarna idag, typ kappels och upp i skogen.
Bruce och leo hade jätteskoj och busade runt så mycket att Kilian också ville vara med och gjorde lite småbus även han, haha! Det som mest förvånade mig var när han helt plötsligt bara la sig ner och rullade sig!! Tyvärr fick vi ingen bild på det, men han var skitsöt, lillbebisen!

Tog med mig nya pannbandet till stallet idag och dte verkade inte vara större än mina andra pannband. Ska prova det till helgen och förhoppningsvis har jag fått nosgrimman då också!

I morgon har jag NP i engelska, håll tummarna ;)

Nytt pannband!

Idag longerade vi honom en kvart innan jag red för att han skulle få springa av sig den värsta överskottsenerin.
Ärlig talat fattar ag inte vart han får energin från, han får ju bara korn och betfor..
Ridpasset i ridhuset gick ganska bra, tränade mycket övergångar och öppnor och kändes fin på slutet. Galoppen var riktigt bra när jag "vågade" lätta på handen (håller jag emot springer han bara fortare, men det är lätt att glömma). han var lite stel och hård i munnen idag, släppte dock rätt bra på slutet.
 Mest nöjd är jag nog med att han inte brydde sig om de som gick på läktaren och att han stod blickstilla när jag hoppade av!! Duktig ponny! Tyvärr gick dte inte lika bra att sitta upp, men det är väl bara att träna vidare.

Sedan när jag kom hem väntade ett paket i brevlådan och där i låg mitt fina pannband (som var typ tredubbelt så fint i verkligheten) som jag köpte från tradera för ca 40 kr! Verkade lite långt, men ska testas i morgon. Hoppas det passar..!!

I kväll ska jag se på reprisen från världscupdressyren och Top Model såklart!

Blogg.se igång igen!

Eftersom det integått att logga in på blogg.se sedan i lördags kväll för jag väl fylla på sedan söndagen!

Söndag
Åkte ju med Eva till Färsta idag och dte började med att Cayenne inte ville gå in i transporten. Stackarn var alldeles uppstressad och skakade tom! Gick dock in på en gång när vi hämtade linorna och var lugn när hon åkte.
Såg många fina hästar i Färsta, kul att vi i norrland också kan bidra med något! Speciellt mycket gillade jag C:G´s What a man, helt underbart fin häst! Jag har sagt länge nu att jag tänker rida ponny hela mitt liv, men jag gick med på att om jag fick honom så skulle jag börja rida stor häst, haha!
Två andra tjusiga hästar var fux-stoet Aria och såklart Martina, tror mycket på dem båda och hoppas att de tar sig till junior-SM i år!
Tyvärr såg man också mycket hästar som inte alls hade formen för msv-la:5-klasserna, men som säkert skulle kunna placera sig i LB-LA. Tråkigt att folk går upp så tidigt i klasserna.. Visst är det kul att rida höga klasser, men är man inte redo blir man bara missnöjd och då tycker jag att det är bättre att rida lite lägre klasser som man kanske kan plocka lite placeringar i.
Mitt första tävlingsår på Boss tex, då gick jag upp i klasserna alldeles för tidigt och det är något jag verkligen ångrar eftersom jag tillslut inte tyckte att det var roligt att varken träna eller tävla. Tänk vad kul vi hade kunnat haft om vi tävlat på rätt nivå!

Måndag
Idag longerade mamma Kilian på utebanan medans jag var i skolan. Han skötte sig och var inte speciellt busig!
Vann även båda mina auktioner på tradera, så snart kommer nog en nosgrimma och ett pannband på posten!!

Tisdag
Idag var jag och Jennifer nere på First Hotel efter skolan för att gå på jobbintervju (sälja jordgubbar). Det kändes bra, men jag både hoppas och inte hoppas att jag får det. Väldigt bra lön var det, men arbetstiden sträckte sig från att skolan slutade till mitten av juli (sju veckor) och man kunde bli "inkallad" (var tvungen att åka direkt ner och jobba) när som helst.. Detta hade ju inte varit något problem om det inte vore så att jag håller på och söker ett hästställe att "praktisera" på i sommar och då är det ju inte många veckor kvar att välja mellan!
Får väl se om jag får jobbet..
Longerade Kilian lite idag innan vi gick in i ridhuset. Lillbebisen tyckte att livet var jättehemskt när alla små ridskoleponnyer gick ut för att gå på uteritt, stackarn! Väldigt spänd, men skötte sig bra ändå, jobbade lite travjobb.
Blev inget långt pass eftersom uteritten bara varade i cirka 20 minuter, men det var bättre än ingenting alls! Bra för Kilian att få lite mental träning också.
Även om han var spänd idag var dte ingenting mot hur han var i början.. Jätteskönt att han har kommit så pass långt på så kort tid!!
Efter ridningen duschade vi av benen på honom i vattenspiltan och det gick bra, han var lugn!

Syns puss

RSS 2.0