Tävling i Vännäs dag 2

Idag red jag som fjärde första ekipage (LB:0), men pga en sen strukning red jag som trea och då blev dte lite ont om tid till uppvärming för Bonfighter.. Hann bara göra en fattningn åt vardera håll innan jag skulle in.
Hann var nog lite trött idag och orkade inet i galoppen, men traven var jättefin och domaren skrev att han var lovande och gav honom 7 på gångarter!=)

Sedan var det Kilians tur och då skulle vir ida en LB:1 och jag hade gett mig fan på att vi skulle placera oss. Vi gjorde en ritt som kändes segare än vad den såg ut och blev slagna med ett poäng, så vi kom tvåa och fick ta emot en blå rosett!

Nästa klassvar en LA:1 och både jag och Kilian var riktigt trötta. Han var fin på framridningen, men lite seg (typ 26 grader..). Inne på banan gjorde han verkligen sitt bästa även fast jag efter andra travvolten trodde att jag skulle svimma av trötthet.. Han blev lite lång på yttersidan och stark i galoppen eftersom han var så trött, men jag är så himla stolt över honom eftersom han verkligen gjorde sitt yttersta för att göra som jag bad honom!!
Domaren skrev att han var utvecklingsbar, vi var fina och att båda hade många fina kvaliteér. Kul att så många andra också kom fram och sa att han hade utvecklats och blkivit fin!=)

Nu är vi påväg hem och äter jordgubbar i bilen. Kommer väl hem vid fem ikväll eller så!

Helgens bästa prestationer gjorde i alla fall Evelina och Parcy (Timrå!!) som blev placerade i alla sina klasser, grymt roligt!! :D 

Det var jätteroligt att träffa alla igen (som vanligt), speciellt Nina som jag inte sett sen Övikstävlingen förra året. Kul att se att Manne utvecklats så!=)
Hon och Ronja fotade lite så förhoppningsvis kommer det upp lite kort i veckan!

Tävling i Vännäs dag 1

Blev visst ingen uppdatering igår, men så blir det väl när man har fullt upp med två hästar och Massor av roliga människor att umgås med.

Har varit en sjukt varm, men rolig helg (som mest berodde på sällskapet).

Igår debuterade Bonfighter på tävlingsbanan i en LC:1 och han var lite spänd, men inte mer än vad jag hade förväntat mig. I LB:1an var han lugnare, men jättepigg, vekade som att han gillade att tävla för han var inte alls lika pigg på framridningen!
Hade mycket missar, fleställningar, slarviga vägar, lite galopp osv, men han är ju bara fyra och jag har ju bara haft honom en månad, så jag är nöjd!

Efter B var det flera timmars väntan tills det blev Kilians tur och då passade jag och mamma på att leva upp till vårat rykte sen förra gången vi var i Vännäs. Vi stekte på läktaren och fickc nog ganska mycket färg ;)

Lite senare blev det dags för Kilian och han kändes jättefin både på framridningen och inne på banan (LA:3), många tyckte dock att jag fick lite snålt betalt, men domaren dömer..
Nästa klass var en LA:6 och det var våran första gång i en klass med skolor och enkla byten. Hade en stor miss i ett enkelt byte och uppridningen i galopp var inte så jättebra, men annars hade vi jättebra flyt och det var många som tyckte att vi även här fick för dåligt betalt. Lite surt, men vi kommer igen! Han höll förvända galoppen och det var den jag var mest orolig för eftersom han brutit i den alla gånger utam två på träning.. Duktig häst!!

Efter att alla hade ridit åkte vi, Evelina och Åsgänget (Nina, Ronja och Ebba) och deras föräldrar till en camping och svalkade oss i poolen. Det var skitroligt och sedan avslutade vi kvällen med god mat och massa skratt och prat. Toppen!

Uppdatering från dagens tävling fortsätter i nästa inlägg..

Snart halvvägs till Umeå

Sitter i bilen påväg påväg till Umeå och lyssnar på en skiva med alla mina favroritlåtar, som såklart mamma hatar haha!

Båda hästarna är tvättade och Bonfighter, som nog aldrig blivit tvättat förut, var lite rädd för slangen, men när han fick några äpplen lugnade han ner sig och stod jättesnällt. Kilian var som vanligt en pärla!

Klasserna jag kommer rida i helgen är LC:2, LB:1, LB:0 på Bonfighter och LA:3, LA:6, LA:1 och LB:1 på Kilian. Håll tummarna för oss och att det inte blir så sjukt varmt som det varit de senaste dagarna..

Nu är det 19 km kvar till Övik så jag ska nog sätta igång och övertala mamma att stanna där så vi kan äta. Jag är jättehungirig!

Sommarglass

Jag har hittat en asbra sida förresten, för alla glassälskare som mig ;)

P sommarglass samlar du poäng och får sedan glasscheckar skickade direkt till din mobil som du kan lösa ut i affärer. Glasscheckarna är värda upp till 26 kr!!


Träning för Mads

Idag åkte vi till Alnön och till en jättefin och tevlig anläggning för att träna för Mads.
Dock började resan lite kaosartat eftersom de som är med på "Berget Event" parkerat in våran transport.. Som tur är kunde Ingrid låna ut sin till oss, annars hade vi inte kommit iväg, tack!!

Eftersom jag bara ridit ca 3 gånger de senaste två veckorna, pga tappskor, så var jag lite nervös, men Kilian kändes fin när jag satt upp. Lite seg, men när vi kom ut ur ridhuset och han fått trava några varv gick det bättre.

Jag fick började med lite trav-galoppövergångar för att hitta "flytet" innan skritt-galopp. Jag fick också korta tyglarna typ två dm och rida ihop honom mycket mer än vad jag brukar. Det verkade dock inte vara några större problem för Kilian, men det var jobbigt (fast det var ju sjukt varmt också..).
Sedan fick vi rida massa övergångar i samlad galopp (skritt-galopp-skritt) och samlad skritt. Kilian tyckte att det var jättejobbigt och det var svårt att hålla alla delar (både mina och hans) på plats inför varje fattning/avbrott.
Tillslut kunde vi i alla fall göra några fina, till och med på rakt spår!!

Vi avslutade passet med galoppökningar och sedan halt när vi kom ut på spåret. Både jag och mamma tänkte att det här går aldrig, men det gick på första försöket?!!

Mads tyckte att det hade hänt mycket sen sist och att jag hade en jättefin ponny, så det var kul att höra!

Nu väntar Vännäs i helgen, ska ta med mig datorn och försöka hålla er uppdaterade. Ska ju ta med båda ponnysarna, spännande va?

Dålig uppdatering

Men det blir väl så när man har sommarlov, sommarjobb och fullt upp med andra somriga grejer?

Hade en underbar midsommarafton på Lungön med massa kompisar och fest och dans hela natten lång, sjuuukt roligt!!!

Hästarna går på bete på andra sidan stallet, så dte är nära och bra till ridskolan. Känns skönt att jag kan trimma dem som vanligt!
Eller, i alla fall var det planen.. 

Förra veckan var det först storm när jag skulle rida Kilian och ridhuset var bokat, nästa dag hade han tappat en sko och han var jätteöm så han gick inte att rida. Vad tror ni hände när jag red i söndags då? Jo, han trampade av sig en halv baksko och vi har försökt få tag i någon hovslagare som kan komma och fixa, men ingen kan förrän på onsdag!!!!!!

Känns jävligt roligt nu när jag har tvådagars i Vännäs i helgen och träning för Mads på tosrdagen.. Bra uppladdning..

Bättre blir det inte heller av att Bonfighter var seg som ett as igår när jag red. Usch, hoppas det vänder snart så att det går bra uppe i Umeå..!

Busväder

Vilket jävla skitväder det har varit de senaste dagarna. Har det inte blåst så har det regnat och ibland båda två, usch!
Nu tittar dock solen fram och jag hoppas den håller sig framma, i alla fall över midsommar..

Idag hade Kilian tappat en sko och jag testade att rida lite på honom, men han var öm och ville inta "ta tag" med frambenen, så det blev ett skrittpass istället. Tränade lite skolor, bakdelsvändingar, halter mm. Tycker att det mesta är svårare i skritt än i trav, så det kanske var bra att träna på att skritta alla rörelser!

Som tur var fanns Per-Ola i stallet när vi kom tillbaka och han slog på skon, så min lektion i morgon behöver inte ställas in!

Han hann med att kika lite på Bonfighter (när jag tog in lerhögen från hagen..) och tyckte att han var en mycket vacker häst!

Lilla B var jättepigg idag (red i paddocken), men sköte sig jättebra som vanligt. Inte speciellt spänd och trots att han var pigg lyssnade han på förhållningarna. Han börjar nog fatta galoppskänkeln nu och jag börjar lära mig att hitta exakt rätt läge.
Tycker så himla mycket om den lilla hästen, han får mig också att fatta hur himla svår Kilian måste vara (eller är det kanske Bonfighter som är lätt?).

Har sommarjobbat två dagar också, på Golfbanan. Allt flyter på bra, förutom att det tar en sån himla tid att komma dit och hem..

Helgens tävlande

Jusde, glömde att skriva om helgens tävlingsryttare och resultat.

Som de flesta vet så har ju Denise Danielsson, Linnea Lidholm och Elin Nylander åkt till Eskilstuna föratt vara med på SM och Linne kom till a-final, GRATTIS och LYCKA TILL!
De andra två presterade också bra resultat, men tyvärr räckte det inte hela vägen.. Hoppas ni är nöjda ändå tjejer!

Det har ju också varit tävlingar i Näske och vid ett idag så ringde en överlycklig Mimmi Dufva och berättade att hon vunnit båda sina klasser, GRATTIS!!!!
Timrås lag vann dessutom och hade många placerade, ni är grymma!

Skolavslutning

Asså shit, helt sjukt att jag gått ett helt år på gymnasiet. Bara två år kvar, sedan tar jag studenten och då blir det fest, fest, fest!!!! Och utomland och jobb såklart!!

Hästarna har tagit det ganska lugnt, red dressyr på Kilian igår och han var ganska fin. Bonfighter fick gå på promenad och idag fick han vila medan jag red ut med mamma och Cayenne på Killis.

Tur att hon har en lugnande inverkan på Kilian, fast han var ganksa rädd och spänd för allt ändå, så han lär nog vara ganks atrött i morgon då jag ska träna för Eva!

Nu har jag hela sommaren framför mig och den inleds med midsommar på Lungön, tre veckors jobb på golfbanan, tävlingar och i augusti kommer jag kanske få åka till en speciell person i tre veckor och sedan vidare till en annan rolig sak.. Men inget bestämt, kommer tala om vad det är på bloggen så fort det är klart! Kommer bli GRYYYMT i alla fall!

Film och bilder på B

Skitvädret fortsätter, men som tur är slutar skolan imorgon och det ska bli såå skönt!! Fast jag tror att tvåan kommer bli grymt rolig!

Red dressyr på Bonfighter idag och gick en promenad med Kilian efteråt.

Bonfighter var jättefin och duktig idag, han har blivit mycket stadigare i formen väldigt fort! Fattningarna börjar också bli bättre, han fattar att han ska galoppera, men har lite svårt att fatta rätt.. ;) Satt lite på honom idag också och det kändes jättebra!

Mamma tog lite kort med min värdelösa digitalkamera, så medan ni väntar på filmen på Killis så kommer en filmsnutt och bilder på lille B!

(bilderna är såklart klickbara)

Jusde, mitt schabrak från Mias RS kom idag också:
(vitt med olivgrönt kantband och guldig pp)





Träning för Maria Eriksson i Timrå, dag 2

Idag red jag som sagt på morgonen och det var ett ganska roligt sätt att börja dagen på! Tyvärr var inte vädret idag lika roligt, har typ regnat hela dagen..


Började rida fram en kvart innan lektionen började, så idag var vi lite mer förbredda så det var bara att köra på!

Jag tror att Ia hade lite planer för vad vi skulle göra idag, men jag sa snabbt att jag ville träna galopp-skrittövergångar och skolor. Vi fick dock börja med lite ökningar och efter några gånger blev de lika bra som igår (bra för att vara Kilian!).
Sedan fick vi rida lite skolor och vänsteröppnan och högerslutan var riktigt bra, de andra var också bra, men inte lika lätta.

Efter skolorna blev det lite skritt-galopp-skrittövergångar och det var riktigt svårt! Jag vill gärna segdra och det leder ju till att Kilian också bara drar och det blir bara skit av alltihopa, så jag fick träna på att vara kvick både med förhållningarna och eftergifterna. Vi fick också gå ner i halt i stället för skritt för att han skulle bli riktigt uppmärksam.
På slutet fick vi till det hyffsat, även om det är långt ifrån bra! Men jag är tillräckligt bestämd så kommer det nog inte dröja länge innan det också går.

När jag ridit duschade jag lite snabbt och sedan skjutsade mamma mig till Sundsvall och skolan.

Jag longerade Bonfighter när jag kom hem eftersom det var så dåligt väder. Han fick springa över lite bommar och var ganska duktig även om han hade svårt att bedöma avståndet. Han är inte rädd, som Kilian, i alla fall och det är ju skönt!

Nu på kvällen har jag varit och kollat på nirona på Gerestas bal, sjukt fina var dom =)

Ska redigera filmen till helgen så den kommer kanske snart!

Träning för Maria Eriksson i Timrå, dag 1

Idag hade vi avslutning med klassen i skolan och då hade vi först fyrkamp i en timma (där jag bla lyckades bränna ut hela mitt lag på brännboll..) och sedan fikade vi Massor! Så träningen kändes välbehövlig..

När jag kom hem var mamma fortfarande inte hemma eftersom hon varit på Lungön och missat färgan till stan.
När hon kom fick vi stressa och hjälpas åt att göra i ordning Kilian och sedan stressa iväg till Timrå. Vi kom fram fem över fem och jag skulle rida halv sex, så vi tyckte att vi hade gott om tid.

Men, som alltid när vi tar det lugnt, blev vi sena ändå och jag fick bara fem minuters framridning.. Vi funkar bäst under stress helt enkelt

Idag sa jag till Ia att jag ville träna tempoväxlingar i trav och galopp och det gjorde vi hela lektionen (red bara 30 min). Jag fick rida på ett annat sätt än tidigare när jag tränat ökningar. I stället för att släppa efter fick jag hålla ihop nacken och in med näsan och det funkade jättebra! Vi fick till några riktigt fina ökningar och alla blev nöjda!
Galoppen var inga som helst problem, bara själva upptagningen där jag är lite för feg och låter honom rinna iväg istället för att bromsa.

Ia tyckte att skritten var otroligt mycket bättre och att travökningarna var på rätt väg.

I morgon ska jag rida innan skolan och sedan skjutsar mamma in mig till Sundsvall. Längtar!

Filmade hela passet och ska filma i morgon med, så jag kanske kommer ladda upp en film snart!

Uteritt i finväder

Idag har det varit kanonväder hela dagen och jag passade på att bättra på brännan lite innan jag och mamma åkte till stallet för att ta ut hästarna på promenad.

Jag började med Kilian och då gick mamma med Bonfighter. Kilian var jättespänd och rädd för allt, en gång fick Bonfighter gå före för att Kilian såg något läskigt i skogen..
När vi kommit ungefär halvvägs så hoppade jag av och sadlade om till den betydligt mer avslappnade Bonfighter. Han var väldigt pigg, men 10 gånger coolare än Kilian som gått den där vägen ganska många mer gånger än lilla B..

På kvällen gick vi till Geresta för att se min lillebrors cabaré. Den var faktiskt rolig, många duktiga sångare var det också!

Grattishälsningar

Grattis Elin Nylander som placerade sig och kvalade in till ungponnyschampionatet!

Grattis Evelina Sundling som kvalade nationellt!

Grattis Sara Olofsson till storslam och vinst i alla klasser!

Grattis Saga Smedberg till fina ritter och placeringar!

Grattis Ronja Ahlberg till placering!

Grattis Betty Öhgren och Carminne som klättrar som kometer i klasserna!

Grattis Sandra Wiberg till placering!

Och grattis alla andra!=)


Tävling i Övik dag 2

Idag var det andra dagen på Öviks lokal-regionala ponnydressyr.

Efter en mysig och trevlig kväll med Ronja, Ebba, Evelina och deras mammor blev det dags att sova och jag sov jättebra i vårat mysiga rum. Vi bodde på ett jättefräsch vandrarhem som låg ganska nära ridskolan, perfekt!

Det var lite varmare idag och fram emot lunch var det faktiskt ganska skönt ute. Inte så att man kunde gå i t-shirt, men superbra ridväder!

Longerade min pigga ponny lite innan jag satt upp och idag var han ännu finare än vad han var igår. Riktigt bra igång bak och kändes bara jättefin!
Red Lagtävlansprogrammet för ponnyallsvenskan 2003 (fick jag det rätt nu?) och hela travprogrammet kändes superbra förutom att han reagerade lite på några som satt på kullen. Antagligen var han lite spänd sedan igår då han blev lite skrämd där..
Efter ryggningen började det gå utför då ett staket föll precis framför näsan på honom och han blev såklart jätterädd. Skritten gick hyffsat, han var fortfarande lite spänd, men när vi skulle fatta galopp vid domaren så kom det en travhäst springades.. Det var droppen för Kilian och hela galopprogrammet blev förstört.

Var (och är) sjuukt besviken, hade ju varit så himla kul att få till en så bra ritt som jag vet att vi skulle kunna få. Grät till och med efter ritten..

Men kul för Jenny som segrade på 68 % med en kanonritt och Evelina som kom tvåa på 62 %, också det en jättefin ritt!

Red Bonfighter när jag kom hem och han var nog dagens stjärna. Första gången i padocken och med massa andra hästar (bla en liten b-ponnywelsh som han nog blev lite kär i) och han skötte sig jättebra! Lite spänd, men gjorde inget dumt förutom att han inte gick att styra alltid.

Nu ska jag försöka bli på bättre humör och ladda batterierna till på tisdag och onsdag då jag ska träna för Ia, ska faktiskt bli jättespännande!

Tävling i Övik dag 1

I morse vid halv tio släppte vi ihop Bonfighter med Jack för att han inte skulle behöva vara själv. Det gick hur bra som helst och det är bra att de har så stark ström i deras hagar..
Knoppade Kilian och sedan for vi iväg till Övik.

När vi kom fram var det ganska fint, lite mulet, men inte så kallt. Dock vände det och började blåsa lika kallt som igår, brrr...

Kilian kändes kanonfin på framridningen inför första klassen som var en LB:1, men när vi kom in på banan blev han jättespänd. Tror att det tills viss del berodde på att de hade framridning på andra sidan kullen och då hörde han bara att det var något där, men såg inget..
Blev sjukt chockad när jag såg protokollet, stod bara och gapade. 65 %?! Vann klassen, konstigt nog.. Men det är bara att tacka och ta emot!

Nästa klass var en LA:1 och då var det ännu kallare, alla bara gick omkring och frös och spände sig. Hemskt att det är såhär kallt 6 juni..
Ännu finare på framridningen inför den här klassen, och ännu  spändare inne på banan..
Långsidan mot kullen var hemsk, han bytte i förvända, drog iväg osv osv. Var så sjukt besviken efter ritten, såg nog ut som ett åskmoln eller något..
Fick vad jag förtjänade, 55 %. Bra på det som var bra (hade tom 8!) och dåligt på det som var dåligt (i stort sett hela programmet..)

Nu är vi på vandrarhemmet och vi delar rum med Ebba & Eva Liljeros. Vi ska snart åka och äta thai, kan behövas lite tröstätning inför morgondagen..

Buspojkar

Tömrkörde Bonfighter i padocken igår och han ville göra allt annat än vad jag ville.. Gick åt sidan, stannade, svängde, gick i fel gångart, försökte rymma mm. När han reste sig och kickade ordentligt så sa jag till honom på skarpen och efter det blev han jätteduktig och gjorde inget mer. Han har blivit mycket mer lösgjord i bogarna nu, det syns speciellt i galoppen!

Kilian fick gå en dressyrpass och kändes lite seg, men han kan ju vara så efter att ha vilat i två dagar. Antingen skitpigg eller skitseg..;)

Idag red jag först ut på B. Han var jättepigg och ganska spänd, men det är ju inte så konstigt eftersom det var första gången han var ute utan Kilian!
Red uppför Specksta och varvade mellan skritt, trav och galopp. Han skötte sig ypperligt och svarade snällt på förhållningarna!

Sedan var det dags för Kilian och idag red vi i padocken tillsammans med Eva och Cayenne.
Han var ganska fin från början, men lite seg i bakbenen.
Jag red igenom Lag03 och Eva kollade och gav mig jättebra tips. Hon tyckte att ökningarna var för dåliga, så vi fick rida på fyrkanten och öka traven. Tillslut blev det jättebra och han fick skitfin trav och massor av shwung! Galoppen blev också mycket bättre eftersom han fick mer aktivitet i bakbenen.

Hade jättegärna haft med Eva i helgen, fick så himla bra hjälp. Men tyvärr så tror jag att hon skulle åka med Ådalen..

Info & layout

Sitter på info & layout lektionen just nu, men eftersom jag är klar med allt så passar jag på att blogga lite..

Mamma är ju i umeå och pluggar mån-tis (kommer alltså hem i kväll), så jag fick ta hästarna själv igår och det passade ju jättebra då jag ändå var "ledig" (hade inga lektioner).

Släppte ut med på morgonen och fixade i stallet innan jag tog in B och red bort till ridskolan.

När vi kom dit blev han jättespänd för ridskolehästarna började springa som galningar i hagen och typ en motorsåg körde igång. Hade tänkt rida i padocken, men ångrade mig snabbt.. När jag skulle hoppa av för att kunna gå in i ridhuset ville han inte alls stå still så jag fick lite gunghäst-känsla, upp och ner, upp och ner, haha..
Kom av tillslut och efter att han lugnat sig satt jag upp igen.

Han var ganska spänd och väldigt pigg, men riktigt duktig! Tog vänsterfattningen nästan på en gång, höger är lite svårare, men det kommer!

Idag ska Bonfighter få vila, men jag vet inte vad jag ska göra med Kilian, om jag ska longera över bommar eller rida. Är så sjukt trött eftersom jag fick kliva upp kvart över sex i morse för att ta ut hästarna..

På lördag åker vi till övik för att vara med på deras 2dagars, ska rida b1, a1 och lag03. Sjuukt peppad!!

Ska försöka fixa lite bilder på Bonfighter snart, nu ska jag se om någon annan är klar så vi kan gå och äta!


RSS 2.0